05 Haziran 2010, Cumartesi 00:50:04

Aeroflot içki satışını yasakladı

Rusya'nın ulusal havayolu şirketi Aeroflot, uzun mesafeli ekonomi sınıfı uçuşlarında içki satışını iptal edeceğini duyurdu.
  • Bizden başlasa binbir çeşit bahane üretirlerdi içip içip rezalet çıkaranlar efelenenler terbiyesizleşen onca yolcudan kurtulur şirketler
  • adamlar daha uçağın kapısında içki var mı diye soruyorlar. bunlara yemek verme içki ver. ama içince bizimkiler gibi sapıtmıyorlar.
  • Tamamen yasaklanmasi yerine sinirlama getirlmesini rica ediyorum.
  • Ucakta icki yasaklanirmi?Bu adamlar bu devirde takunya ile devemi kesiyorlar yoksa!!!!Bilmedigimiz irtica cilar Rus havayollarinidami ele gecirdiler yoks!!3 tane F16 ve birkac tane tank ve 10 tane Cubbeli gonderelimde problemi halletsinler.Gerekirse 28 Subat cekeriz.Hemen Elcimizi Rusyadan icki yasagi kalkana kadar cekelim.gerekirse Askeri NOTA verelim.Rusya ile butun iliskilerimizi keselim.Taki bu irticacilar geri adim atana kadar.
  • Zaten rusların kültürel yapıları sabah, öğle, akşam su yerine vokda içtikleri için alınan karar normal. Bence sadece uzun uçuşlar için geçerli olmamalı her türlü uçak yolculuğunda yasaklanmalı.. Adamlar zaten 7 gün 24 esasına göre içki tüketiyorlar..
Aeroflot'tan yapılan açıklamada, şirketin uzun mesafeli uçuşlarda gerçekleştirdiği alkollü içki satmama denemesi sonuç verdi. Deneyden elde edilen verilere göre alkol dağıtılmadığı uçuşlarda çıkartılan olay sayısında, önemli ölçüde azalma görüldüğü kaydedildi. Açıklamada, "Uzun mesafeli uçuşlarda içkinin çok tüketilmesi nedeniyle olay çıkartan, agresif tavırlar sergileyen yolcuların sayısı fazlaydı. 2010'un Şubat-Haziran ayları arasında yapılan deneme süresi içinde ise bu olayların büyük oranda azaldığı görüldü." denildi.

Açıklamaya göre içki satma yasağı Havana, Şanghay, Habarovsk, Güney-Sahalin, Vladivostok, Bangkok ve Petropalovsk-Kamçatsk gibi uzun mesafeli uçuşlarda geçerli olacak.

Yeni kararın nedenini 'uçuşların üst düzey güvenlik ve konfor içinde gerçekleşmesi' olarak açıklayan Aeroflot, alkollü satışların yeniden başlamasının söz konusu olmadığının da altını çizdi.

Ayrıca 2009 Aralık'tan itibaren Rusya parlamentosu alt kanadı Duma tarafından uçuş güvenliği kapsamında kabul edilen kanun değişikliği çerçevesinde, uçaklarda alkollü (yüzde 12 dereceden fazla) içeceklerin tüketilmesine ceza getirildi. Kuralın ihlali halinde 5 bin rubleye (170 dolar) kadar ceza kesiliyor. Ancak uzmanlar, kuralın etkili olmadığını ve pek uygulanmadığını kaydediyor.

Telegraph
Aeroflot içki satışını yasakladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bizden başlasa binbir çeşit bahane üretirlerdi içip içip rezalet çıkaranlar efelenenler terbiyesizleşen onca yolcudan kurtulur şirketler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
adamlar daha uçağın kapısında içki var mı diye soruyorlar. bunlara yemek verme içki ver. ama içince bizimkiler gibi sapıtmıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tamamen yasaklanmasi yerine sinirlama getirlmesini rica ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ucakta icki yasaklanirmi?Bu adamlar bu devirde takunya ile devemi kesiyorlar yoksa!!!!Bilmedigimiz irtica cilar Rus havayollarinidami ele gecirdiler yoks!!3 tane F16 ve birkac tane tank ve 10 tane Cubbeli gonderelimde problemi halletsinler.Gerekirse 28 Subat cekeriz.Hemen Elcimizi Rusyadan icki yasagi kalkana kadar cekelim.gerekirse Askeri NOTA verelim.Rusya ile butun iliskilerimizi keselim.Taki bu irticacilar geri adim atana kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Zaten rusların kültürel yapıları sabah, öğle, akşam su yerine vokda içtikleri için alınan karar normal. Bence sadece uzun uçuşlar için geçerli olmamalı her türlü uçak yolculuğunda yasaklanmalı.. Adamlar zaten 7 gün 24 esasına göre içki tüketiyorlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000