14 Mayıs 2022, Cumartesi 11:46:32

THY'deki sinyorite konusunda önemli gelişme

Türk Hava Yolları'nda uzun süredir gündemde olan sinyorite sorununda yeni bir gelişme yaşandı.
  • Thy teknik hala taşeron firma ile anlaşamadı işler tamamen içler acısı thy gibi bir şirket saf gibi bie merdiven altı temizlik şirket demek bile şüphe uyandırıyor 2700 küsür personel bunlara güvenip günlerdir aylardır birşey soracak adam yok da olursada işten atılırım korkusuyla bişey soramıyor bu nasıl iştir bu personellerin hakkını nasıl savunacağız yok mu seslerini duyacak sorunlarını çözecek bir insan evladı bu personeller insan değilmi aileleri var her birinin çocukları eşleri var.. Belki vicdanınız vardır diye söylemek istedim...
  • zaten öyle ki eski memurlar uzmandan mühden bile fazla alıyor
  • Burda ya cevap, Sirkete yillarini vermis ve emekli olmus birisiyim kocum, o yuzden geldim varmi bir itiraz ?
  • THY Teknik calisanlarina hak kayiplari olmayacak diye imza attirilarak sirket ayrildi taseron diyen patates makarnacilar. Biletleri havada mi satiyorlar bak bakalim bakim maliyetlerine C-Bakim A320 1-1.5 milyon USD C-Bakim A330 4-5 milyon USD ucaklar bakim olmadan ne kadar ucabilir ? Bakiniz kargo ucaklarina hostes olmadan gayet guzel ucuyor.
  • Evet cok iyi hatirliyorum, 53 ucak 6 tanesi 727 yatiyordu, 310 lar vardi onlarda bir yere satildi sonra dediler swiss air alacak THY yi diye. Milli bayrak tasiyici sirketi az kalsin satacaklardi. Swiss ne oldu batti, iyikide satilmamis dediler... 20 sene oncesi delikanli sokakta lamba yanmiyordu...
  • Düşensinize.Şirketin en tepesindeki adamı kimse sallamıyor.Lafını geçiremiyor alttakilere.Teknikle alay eder gibi verecem deyip veremiyor.
  • Keşke bütün şirkette sicile göre ilerlese bu işler. Bu arada kabin ile karşılaştırıp durulmasını anlayamadım. Bütün şirket personelinin içinde yer alıyor kabin de. Tekniğin arkasına düştüğü çalışan kabin değil, thyao personeli.
  • Param varsa giderim. Hiç uğraşamam yedekte beklemelere..Boşuna kabine sarmayın..Bunca yılını ver , ama bir sabit koltukta seyahat edeme , ay inşallah yer olurda giderim de stres ol! Ancak yurt dışı seyahatte maddi sebeplerle o çile çekilir. Çekilmez de işte diğerinin de fiyatı şaka gibi olunca..
  • Pass bilet sıralamasında hizmet yılı esas olmalı. Herkes yaptığı işin karşılığınca farklı ücret alıyor zaten. O sebeple şirkete hizmeti en çok olan ünvanına bakmaksızın önce gitmeli. Bu bir hizmetli de olabilir bir memur da bir kaptan da bir teknisyen de. Müdür altı tüm ünvanlarda eşitlik sicile göre sağlanmalı. 10 yıllık kabin memuru 1 yıllık teknisyenden önde, 5 yıllık teknisyen 1 yıllık F/O dan önde, 7 yıllık mühendis 3 yıllık kaptan dan önde olmalıdır. Olması gereken budur.
  • 2002 Yilindan beri Teknige neler yapildi boyle,Ellerinden Itibarlari alindi,Haklari alindi,Degersizlestirildi,kaletileri sayisal cogunlukla dusuruldu, Amac nedir bilmiyorum ama Sayin Ahmet BOLAT gelisi ve Teknik icin pozitif gelismeler tamamen kendi Saygisindan di,Duygulariyla susledi.Simdi neler oluyor,Kokpitin cogunlugunun Teknige fesat duygular besledigini hepimiz genc yasli biliyoruz,haspel kader kokpite yakinligindan dolayi kabin memurlari da kokpitin emrinden cikamiyor,bu durumda geriye kokpiti dinliyen ve dinleten aradaki kisilerin dil kabiliyeti kaliyor,bence bu dil ve girtlak uzmanlarinin da Ahmet beyi etkiliyeceklerini zannetmiyorum,o zaman Teknikte guclu birileri HAINLIK YAPIYOR sonucu cikiyor,cunku teknigi dinliyen Ahmet bey ya degisti yada Teknikteki bu guclu ve cesaretli sabuncular Ahmet beyin kararlarini kendileri nasil uygun ve yeterli goruyorsa ona gore degistiriyordur,Ahmet bey takip edemiyeceginden dolayi durum boyle oluyordur. Bu genc ve psikopat muhendisler Teknigin icinde yilan gibi usulca sabirla yillarca beklemisler simdi arka kapilarda cevirdiklerini bizzat kendileri uyguluyorlar.ALLAH CC Firsat vermesin,yaptiklarini kendilerine cevirsin,iki yakalari bir araya gelmesin,birbirlerine dussunler INSAALLAH

Türk Hava Yolları'nda uzun süredir gündemde olan sinyorite sorununda yeni bir gelişme yaşandı.

Özellikle THY Teknik personelinin merakla beklediği sinyorite düzenlemesinde önemli bir adım atıldı. Buna göre; THY Teknik personelinin R5A olan sıralaması R4B'ye çekildi.

Bu değişikliğin THY Teknik personelinde hayal kırıklığına neden olduğu öğrenilirken, gerekli düzenlemenin bir an önce yapılması gerektiği vurgulandı.

NE OLMUŞTU?

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı  Prof. Dr. Ahmet Bolat, THY Teknik A.Ş. personelini ziyaret ederek sinyorite sorununu çözeceklerini müjdelemişti. Bu konuyla özellikle ilgileneceğini ifade eden Bolat, THY Teknik personeline de heyecan yaşatmıştı.
 

THY'deki sinyorite konusunda önemli gelişme

Yorumlar Tüm Yorumlar (139)

Deli_aviator ~ 2 yıl önce
Thy teknik hala taşeron firma ile anlaşamadı işler tamamen içler acısı thy gibi bir şirket saf gibi bie merdiven altı temizlik şirket demek bile şüphe uyandırıyor 2700 küsür personel bunlara güvenip günlerdir aylardır birşey soracak adam yok da olursada işten atılırım korkusuyla bişey soramıyor bu nasıl iştir bu personellerin hakkını nasıl savunacağız yok mu seslerini duyacak sorunlarını çözecek bir insan evladı bu personeller insan değilmi aileleri var her birinin çocukları eşleri var.. Belki vicdanınız vardır diye söylemek istedim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mahmuta ~ 2 yıl önce
zaten öyle ki eski memurlar uzmandan mühden bile fazla alıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tii end kofii plis ~ 2 yıl önce
Burda ya cevap, Sirkete yillarini vermis ve emekli olmus birisiyim kocum, o yuzden geldim varmi bir itiraz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Patatesss ~ 2 yıl önce
THY Teknik calisanlarina hak kayiplari olmayacak diye imza attirilarak sirket ayrildi taseron diyen patates makarnacilar. Biletleri havada mi satiyorlar bak bakalim bakim maliyetlerine C-Bakim A320 1-1.5 milyon USD C-Bakim A330 4-5 milyon USD ucaklar bakim olmadan ne kadar ucabilir ? Bakiniz kargo ucaklarina hostes olmadan gayet guzel ucuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B53 ~ 2 yıl önce
Evet cok iyi hatirliyorum, 53 ucak 6 tanesi 727 yatiyordu, 310 lar vardi onlarda bir yere satildi sonra dediler swiss air alacak THY yi diye. Milli bayrak tasiyici sirketi az kalsin satacaklardi. Swiss ne oldu batti, iyikide satilmamis dediler... 20 sene oncesi delikanli sokakta lamba yanmiyordu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet bolata ~ 2 yıl önce
Düşensinize.Şirketin en tepesindeki adamı kimse sallamıyor.Lafını geçiremiyor alttakilere.Teknikle alay eder gibi verecem deyip veremiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 2 yıl önce
Keşke bütün şirkette sicile göre ilerlese bu işler. Bu arada kabin ile karşılaştırıp durulmasını anlayamadım. Bütün şirket personelinin içinde yer alıyor kabin de. Tekniğin arkasına düştüğü çalışan kabin değil, thyao personeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KA ~ 2 yıl önce
Param varsa giderim. Hiç uğraşamam yedekte beklemelere..Boşuna kabine sarmayın..Bunca yılını ver , ama bir sabit koltukta seyahat edeme , ay inşallah yer olurda giderim de stres ol! Ancak yurt dışı seyahatte maddi sebeplerle o çile çekilir. Çekilmez de işte diğerinin de fiyatı şaka gibi olunca..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B1&B2&C Lisanslı C/S ~ 2 yıl önce
Pass bilet sıralamasında hizmet yılı esas olmalı. Herkes yaptığı işin karşılığınca farklı ücret alıyor zaten. O sebeple şirkete hizmeti en çok olan ünvanına bakmaksızın önce gitmeli. Bu bir hizmetli de olabilir bir memur da bir kaptan da bir teknisyen de. Müdür altı tüm ünvanlarda eşitlik sicile göre sağlanmalı. 10 yıllık kabin memuru 1 yıllık teknisyenden önde, 5 yıllık teknisyen 1 yıllık F/O dan önde, 7 yıllık mühendis 3 yıllık kaptan dan önde olmalıdır. Olması gereken budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Art Niyetli ve Hain Birileri Yonetimi Negatif olarak Etkiliyor ~ 2 yıl önce
2002 Yilindan beri Teknige neler yapildi boyle,Ellerinden Itibarlari alindi,Haklari alindi,Degersizlestirildi,kaletileri sayisal cogunlukla dusuruldu, Amac nedir bilmiyorum ama Sayin Ahmet BOLAT gelisi ve Teknik icin pozitif gelismeler tamamen kendi Saygisindan di,Duygulariyla susledi.Simdi neler oluyor,Kokpitin cogunlugunun Teknige fesat duygular besledigini hepimiz genc yasli biliyoruz,haspel kader kokpite yakinligindan dolayi kabin memurlari da kokpitin emrinden cikamiyor,bu durumda geriye kokpiti dinliyen ve dinleten aradaki kisilerin dil kabiliyeti kaliyor,bence bu dil ve girtlak uzmanlarinin da Ahmet beyi etkiliyeceklerini zannetmiyorum,o zaman Teknikte guclu birileri HAINLIK YAPIYOR sonucu cikiyor,cunku teknigi dinliyen Ahmet bey ya degisti yada Teknikteki bu guclu ve cesaretli sabuncular Ahmet beyin kararlarini kendileri nasil uygun ve yeterli goruyorsa ona gore degistiriyordur,Ahmet bey takip edemiyeceginden dolayi durum boyle oluyordur. Bu genc ve psikopat muhendisler Teknigin icinde yilan gibi usulca sabirla yillarca beklemisler simdi arka kapilarda cevirdiklerini bizzat kendileri uyguluyorlar.ALLAH CC Firsat vermesin,yaptiklarini kendilerine cevirsin,iki yakalari bir araya gelmesin,birbirlerine dussunler INSAALLAH

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000