09 Temmuz 2021, Cuma 22:31:41

THY'den çalışanlarına "zam" açıklaması

Türk Hava Yolları (THY) personele yönelik yaptığı açıklamada, personel maaş zam oranını açıkladı.
  • Ben imza saatinde gelirim ve de en erken 20 dk sonra geçerim. Dökümanları incelemem gerekiyor bundan sonra böyle...
  • Evet sadece kabin kokpitteki arkadaşlar çok özverili çalışıyor, diğer tüm branş ve meslekler yetersiz,yeteneksiz ve gereksiz. Çok fazla şikayette bulunmayın derim bu ortamda..Lakin Türkiye'de çok boş insan var işleri çok daha uygun koşullarda yapacak.. Bu olanaklar ya kabul edilir ya da özverili çalışmalarımızı tüm dünyada ellerini açarak bizi bekleyen alternatif ülkelerde gerçekleştirebiliriz....
  • Lütfen benzetmeleri hakaret olarak algılamayın, olayı dramatize ederek anlamanızı sağlamak istedim. Havayolu şirketi tavuk kümesi gibidir. Diyelim ki kümesteki tavuklar hergün 1 yumurta yumurtluyor. Bu kümesin de bir sahibi ve bir de bakıcısı var. Kümesin sahibi bakıcıya bu tavukları günde 1 değil de 2 kez yumurtlat der ve bakıcı bunu başarırsa ödülü-takdiri bakıcı alır. Yumurtlarken kıçı patlayan tavuğun gıdaklaması duyulmaz. Kümeste tavuk sayısı mı azaldı, hemen yan çiftlikten tarnsfer edersin ya da civcivden yetiştirirsin. Büyütür onları da yumurtlatırsın. Telef olan tavuklara gelince, haşlayıp suyuna da pilav yaparsın. Kalanlar mı? Kimisi bu zulmü görüp başka kümese kaçar, kurtulduğunu sanır. Kaçamayanlar da verilen yeme razı olur. Saygılarla
  • İşler açıldığında kendine güvenen kaptanlardan kayıplar yaşanması kaçınılmaz. Hele ki bütün ortadoğu aynı yolu izlemiş, kesintiler işten atmalarda birbiriyle yarışmışken. Havacılık son dibini yaşıyor. Rahat olun. Mevcuttakiler iyi para kazanacak. Ama yeni girmeye kalkanlar tecrübe kazanana kadar büyük kumar oynar. Akıllı olsunlar dışarıda çok daha güzel fırsatlar var.
  • Çöp üniversitelerin çöp bolumlerinden mezun olan bazı kabin memurlari kokpitle kendini bir tutuyor, hatta onlara kalsa pilot olmadan uçak uçar ama kabin memuru olmadan uçamaz! Özel sektörde çalışsa üç kuruş maaş alacak insanlar burada parayı görünce birden ne oldum delisi oluyor. Lafım kendini bilen kabin memurlarına veya amirlerine değil bazı şuursuzlara...
  • Artık bu kadarına da pes gerçekten. Kesinti yaparken kokpitten yüzde elli, kesinti iadesine gelince herkese aynı oran. Beğenmeyen gitsinciler, biz pilotlar olarak alımlar başlayınca koşarak gidecez de siz ne yapacaksınız acaba?
  • Beterin beteri var azizim , TK ECyaparken kargo harıl harıl çalıştı. 5M çalışanlarının hakları nerededir.!!!?
  • Senelerce katma değerli iş yaptım. Ama katma değer üretmeyen öğretmenin, hakimin, polisin maaşı düşmezken cezalandırılır gibi benim maaşım düştü.
  • Şirketin gelirleri dolarla. Son 3-4 senede dolar 3 liradan 9 lira sınırına dayandı. Kendileri kepçeyle kazanırken, çalışana kaşıkla bile vermediler. Seneler içinde maaşımız eridikçe eridi. Pandemide tam mesai çalışan teknisyenlere tam maaş vermeyecek kadar aç gözlüler. Genç teknisyen arkadaşların vardiya primlerini çıkarsak asgari ücret alıyorlar. Ben 10 senedir yetkili teknisyenim, ayda 2 gün işe giden hostesten yine de daha az maaş alıyorum. Dişimle uçak motorunu taksam neye fayda. İşler düzeldiginde tecrübeli teknisyenleri bu şirkette bulamazsınız böyle devam ederseniz.
  • Enflasyon harici verilen %10 extra zam ile %70 olan maaş %76,45’e çekilmiş oluyor. %80’e değil.

Türk Hava Yolları (THY) personele yönelik yaptığı açıklamada, personel maaş zam oranını açıkladı.

THY'den yapılan açıklamada yurtiçi personel ve operasyonlara başlayan yurtdışı personellere enflasyon farkının üzerine minimum yüzde 10 zam yapılmasına karar verildiği belirtildi.

Buna göre THY personeli enflasyon oranı ile birlikte yüzde 18.5 zam elde edecek.

İşte THY'nin açıklaması;
Havacılık sektörünü olumsuz etkileyen Covid-19 nedeniyle; Ortaklığımızın tüm işyerlerinde yürürlükte bulunan 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi (“TİS”), yetkili Türkiye Sivil Havacılık Sendikası ile imzalanan 31.08.2020 tarihli “26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nin Covid-19 Küresel Salgın Şartlarına Uyarlanmasına Dair Protokol” ile tadil edilmişti. Sözkonusu protokole göre, her 6 aylık dönemde uygulandığı üzere, 30.06.2021 tarihindeki ücretlere 01.07.2021 tarihinden geçerli olmak üzere enflasyon farkı oranında ücret zammı uygulanması gerekmektedir.

Yönetim Kurulu, çalışanlarımızın salgın süresince gösterdikleri fedakarlık, tüm ülkelerde salgın kısıtlamalarının gevşetilmesine yönelik adımlar, Covid-19’a karşı geliştirilen aşı uygulamalarının yaygınlaşmaya başlamasının ortaya koyduğu tedbirli iyimserlik hususlarını da dikkate alarak bir değerlendirme yapmıştır.

Buna göre,
01.07.2021 itibariyle, yurtiçi personel ile operasyonları başlayan hatlarda görev yapan yurtdışı personel maaşlarına enflasyon farkının üzerine minimum %10 olmak üzere ücret zammı yapılmasına karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

THY'den çalışanlarına "zam" açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (476)

CptCpt ~ 3 yıl önce
Ben imza saatinde gelirim ve de en erken 20 dk sonra geçerim. Dökümanları incelemem gerekiyor bundan sonra böyle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
air310 ~ 3 yıl önce
Evet sadece kabin kokpitteki arkadaşlar çok özverili çalışıyor, diğer tüm branş ve meslekler yetersiz,yeteneksiz ve gereksiz. Çok fazla şikayette bulunmayın derim bu ortamda..Lakin Türkiye'de çok boş insan var işleri çok daha uygun koşullarda yapacak.. Bu olanaklar ya kabul edilir ya da özverili çalışmalarımızı tüm dünyada ellerini açarak bizi bekleyen alternatif ülkelerde gerçekleştirebiliriz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GC ~ 3 yıl önce
Lütfen benzetmeleri hakaret olarak algılamayın, olayı dramatize ederek anlamanızı sağlamak istedim. Havayolu şirketi tavuk kümesi gibidir. Diyelim ki kümesteki tavuklar hergün 1 yumurta yumurtluyor. Bu kümesin de bir sahibi ve bir de bakıcısı var. Kümesin sahibi bakıcıya bu tavukları günde 1 değil de 2 kez yumurtlat der ve bakıcı bunu başarırsa ödülü-takdiri bakıcı alır. Yumurtlarken kıçı patlayan tavuğun gıdaklaması duyulmaz. Kümeste tavuk sayısı mı azaldı, hemen yan çiftlikten tarnsfer edersin ya da civcivden yetiştirirsin. Büyütür onları da yumurtlatırsın. Telef olan tavuklara gelince, haşlayıp suyuna da pilav yaparsın. Kalanlar mı? Kimisi bu zulmü görüp başka kümese kaçar, kurtulduğunu sanır. Kaçamayanlar da verilen yeme razı olur. Saygılarla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
otomatik portakal ~ 3 yıl önce
İşler açıldığında kendine güvenen kaptanlardan kayıplar yaşanması kaçınılmaz. Hele ki bütün ortadoğu aynı yolu izlemiş, kesintiler işten atmalarda birbiriyle yarışmışken. Havacılık son dibini yaşıyor. Rahat olun. Mevcuttakiler iyi para kazanacak. Ama yeni girmeye kalkanlar tecrübe kazanana kadar büyük kumar oynar. Akıllı olsunlar dışarıda çok daha güzel fırsatlar var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
First officer ~ 3 yıl önce
Çöp üniversitelerin çöp bolumlerinden mezun olan bazı kabin memurlari kokpitle kendini bir tutuyor, hatta onlara kalsa pilot olmadan uçak uçar ama kabin memuru olmadan uçamaz! Özel sektörde çalışsa üç kuruş maaş alacak insanlar burada parayı görünce birden ne oldum delisi oluyor. Lafım kendini bilen kabin memurlarına veya amirlerine değil bazı şuursuzlara...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bunu ~ 3 yıl önce
O şuursuzlara direk söylemelisin o zaman. Biz de ne şuursuzlar görüyoruz fark yok.
bir o kadar ~ 3 yıl önce
kendini bilmez bir o kadar şuursuzda sizin (kaptanların) içinde var. Kendini bilen kaptanlara değil sözümüz ;)
pardon ~ 3 yıl önce
çöp üniversitelerden mezun olanlar başka ne olacak? kabin memurluğu çok da matah bir şey değil. iyi bir üniversiteden, iyi bir bölümden mezun olan neden kabin memuru olsun gider bilim insanı olur. milleti eziklemeden önce git sen kendini sorgula. mükemmel bölüm mezunuysan, neden 'pilot' oldun? git kendi işini yap nobel falan al. bilimsel araştırma yap makale falan yaz. çay kahve içe içe uç uç nereye kadar. gören de kokpitte her uçuşta atom parçalıyor sanır. Lafım kendini bilen kaptanlara veya först ofisırlara değil bazı şuursuzlara...
FO ~ 3 yıl önce
Artık bu kadarına da pes gerçekten. Kesinti yaparken kokpitten yüzde elli, kesinti iadesine gelince herkese aynı oran. Beğenmeyen gitsinciler, biz pilotlar olarak alımlar başlayınca koşarak gidecez de siz ne yapacaksınız acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ense traşı ~ 3 yıl önce
1 kez olsun dediğinizi yapında insanlar saygı duysun !
5M KARGO ~ 3 yıl önce
Beterin beteri var azizim , TK ECyaparken kargo harıl harıl çalıştı. 5M çalışanlarının hakları nerededir.!!!?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknisyen ~ 3 yıl önce
Senelerce katma değerli iş yaptım. Ama katma değer üretmeyen öğretmenin, hakimin, polisin maaşı düşmezken cezalandırılır gibi benim maaşım düştü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 3 yıl önce
Şirketin gelirleri dolarla. Son 3-4 senede dolar 3 liradan 9 lira sınırına dayandı. Kendileri kepçeyle kazanırken, çalışana kaşıkla bile vermediler. Seneler içinde maaşımız eridikçe eridi. Pandemide tam mesai çalışan teknisyenlere tam maaş vermeyecek kadar aç gözlüler. Genç teknisyen arkadaşların vardiya primlerini çıkarsak asgari ücret alıyorlar. Ben 10 senedir yetkili teknisyenim, ayda 2 gün işe giden hostesten yine de daha az maaş alıyorum. Dişimle uçak motorunu taksam neye fayda. İşler düzeldiginde tecrübeli teknisyenleri bu şirkette bulamazsınız böyle devam ederseniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir bitmediniz be ~ 3 yıl önce
Hacı abi hangi iki günden bahsediyorsun sen? Programlar full çakılı, yarın alanda 6. günüm olacak son offtan beri. Kendi hakkını isterken illa ki birilerini gömmene gerek yok, bitsin artık şu absürt hareket...
Bi bitmediniz be diyen'e ~ 3 yıl önce
Paşam sen klimalı alandan çay kahve sigara alan nöbeti tutarken biz sürekli sahadayız soğuk demeden sıcak demeden anlaşılan o ki gerçekler zoruna gitmiş....!!!
cahil ~ 3 yıl önce
Sayın teknik bey.Sizi bir kere lax uçuşunda memur olarak alalım uçağa.1 gün kalıp geri dönün o kadar yolu full uçakla.Sonra konuşalım.
%10 extra zam ~ 3 yıl önce
Enflasyon harici verilen %10 extra zam ile %70 olan maaş %76,45’e çekilmiş oluyor. %80’e değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000