10 Temmuz 2023, Pazartesi 12:06:15

Ahmet Bolat maaş tablosunu paylaştı

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat zam kararı yeni bir açıklama yayınladı.
  • 2023 yazında bizimkiler uçaktan bilet almışlar; Isparta'dan İstanbul'a uçacağız. Son kapıdan geçeceğimizde üstümde mâdenî ne varsa çıkardığım hâlde kapı "dıt dıt dıt" öttü! Baktım, ayakkabımın bağcıklarında minnâcık bir mâdenimsi uç var; onu da çıkardım... Makine yine "dıt dıt dıt" öttü de bu sefer avazı çıktığı kadar bağırıyordu sanki!.. El dıt dıtı, üstümde mâdenî birşey olmadığını gösterdiği hâlde üstümü çıkarmamı istediler. Yüklendiğim sinirle, herhâlde haklı sinirle bağırıp çağırıp gömleğimi, tişörtümü çıkarıp atletle kaldım. Kapıdan geçerken yine "dıt dıt dıt dıt dıt dıt dıt"!.. Bu sefer birşey demediler, ötme durmadığı hâlde beni uçağa kabûl ettiler! Gűyâ otobüse göre çok daha az süre seyâhat edecektik de bu rezâleti çekmeye değdi mi? Biniş öncesi ve sonrası süreler ile o sırada bekleme dâ'iresindeki bir nev'î hapislik durumu, dışarı çıkılsa içeri girmek için tekrâr makineden geçme mecbûriyyetinin ihtiyât gereği bulunması fiļan dikkate alındığında uçakla seyâhate karâr vermek haķiķaten ürkütücü! Uçuş emniyyeti son derece mühimken makine öttüğü hâlde beni uçağa almaları ayrı bir garâbet ve usûlsüzlük değil de ne?! Uçuş öncesi süreyi kısaltmak için acenteleriniz vâsıtasıyla "dıt dıtlı" bagaj kabûlü yapsanız olmuyor mu? Kalkış yeriyle aynı ilde bulunan yolcular, acentenin havaalanına mesâfesine göre; il dışı yolcular da yine mesâfeye göre bir-iki gün önceden bagaj teslîmi yapamazlar mı? Hattâ bagajları, târifeli kargo uçağıyla iletmek mümkünâtı yok mu?
  • Türkiye'nin güzide ve en çok kar eden sirketin personele verdiği maaşa bakarmisiniz sadaka verir gibi reklamlarda Avrupa'da sayılı hava sirketiyiz diyorsunuzda birde personel maaşlarını o seviyeye cekseniz avrupadaki hava şirketi çalışanları gibi
  • Merhaba Başkanım, Ben bir tgs çalışanı eşiyim. Bu mesajı size yolluyorum çünkü sağ duyuyla yaklaşacağınıza inancım tam. Başkanım, eşim harekat memuru. İki günde bir vardiyesi değişiyor, gecesi gündüzü belli olmadan, evlatlarına vakit ayıramadan ömrü geçiyor. Önceden ağır sanayi olarak görülen bu alanda alınan radyasyonun, karşılaşılan hayati tehlikelerin haddi hesabı yok. Daha yakın zamanda arkadaşlarının üzerine yıldırım düştü. Biz ayda 15 bin tl kira ödüyoruz. Çift maaşları da dahil ettiğinizde aldıkları para 25-26 Bin civarında. Geriye kalan 10 bin ile borç mu ödeyelim, market alışverişi mi yapalım, evlatlarımızın üstüne başına mı alalım yoksa eczanelerde ilaç parası mı verelim? Dışarıda sosyalleşmenin bu maaşla hayal olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımız halkımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz diyor elinden geleni de yapıyor şahidiz ancak Tgs çalışanları böylesi sorumluluk ve stres altında sürdürdükleri iş hayatlarının karşılığında günün sonunda eve geldiklerinde "Evet çok yoruldum ama değdi" demeyi, aileleriyle evlatlarıyla daha verimli ve sağlıklı vakit geçirmeyi hak etmiyorlar mı? Bayram tatili, resmi tatili, gece uykusu olmayan bu vardiyeli çalışan arkadaşlarımız fiziksel,ruhsal ve manevi olarak sağlam bir yaşam sürmeyi hak ediyorlar. Her insan gibi... Bu kadar iş yüküne,strese ve hayati tehlikeye karşın bu maaşlar bu enflasyonda yeterli mi? Yapılan iyileştirmeler Thy çalışanlarını bile memnun etmezken, tgs çalışanlarını memnun etmesini beklemek haksızlık olmaz mı? Biz her daim devletimizin arkasında olduk devletimizin de bizim arkasında olmasını istemek sizin de takdir edeceğiniz üzere hakkımız.
  • TGS ye veya tss ye thy girmek için akpartili amcan dayın olması lazım o kadar başvuru yaptık fıs çıkdı bence bu torpili kaldırıp hakkıyla alsınlar yeter daha torpil torpil bizde yok diye bu firmalara yetersiz miyiz anlamadım kaldırın şu torpili Ahmet bey
  • Selam başkanım ben sizden bir ricada bulunacağım baskanım.benim oğlum uçak teknolojisi okuyor üniversite son sınıfta ama okulu tamamlanması için 20 gun sitaj yapmak sorunda ama maalesef nere basvudumsa olumsuz thy teknik biz çalışan yakını alıyoruz diyor bende iştirak şirketinde çalışıyorum bize yardımcı olmanızı rica ediyorum.
  • %41 olarak maaşı hak eden işine sarılan kaç kişi var. bence şef ve md. sorulsun onun bunun sırtından para kazananlar çok.ortalıkta gezenler
  • Ülke uçuruma gidiyor 4 maaaş değil 12 maaş zam verse hiçbir şey olmaz.Evet bu cehennemde THY çalışanı olarak nefes alırsınız.Ama bu ülkenin az gelirine sahip olan vatandaşı kıvılcımı yakarsa bankamatiklerde çekecek para bulamazsınız.Durum oraya gidiyor.Herşey güzel olsaydı ''REFAH ZAMI'' diye zam olurmuydu bu ülkede.Refah ile gitmeyen durumlar var demek ki.
  • Sayın Baskana tgs ye yaptıgı iyileştirmelerden dolayı teşekkür ediyorum. maasa zam konusunda iyileştirme bekliyoruz.. gerçekten zor şartlarda vardiyada çalışıyoruz.. saygılar,sevgiler
  • Ahmet Bey personeline şunu mu anlatmaya çalışıyor? Yılın ikinci yarısında eline geçecek net rakamın ve ikramiyelerin de dahil edilmesiyle oluşan ortalama maaşın hesabı!! Formül de çok basitmiş :) Kendi/THY personeli bu yazıyı görünce sanıyorum kendini kötü hissetmiştir. Not: Maaşların niceliğinden kaynaklı değili dersin niteliğinden kaynaklı.
  • tss yüzde yüz istirak bu nedemek hala anlamadım müdürlerimiz siz taşeronsunuz kanune bısey degısmedı fılan dıyor bu konuda bana yardımcı olurmusun dun ıse baslayan tk lı genc bas ustunde tutyorlar 15 senelık taseron sımdı tss ye sen taseronsun dıyor

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat zam kararı yeni bir açıklama yayınladı.

Bolat yaptığı açıklamada; Yeni zam ve ilave ikramiyelerle birlikte oluşan maaş tablosunu paylaştı. Buna göre en düşük maaş alacak personel maaşının 26 bin 700 Lira olacağını duyurdu.

İşte Bolat'ın açıklamasının tamamı:

Rakamlar geldi: 8 Temmuzda yatan Haziran ayı ödemesiydi ve çift maaş ayıydı. En düşük alan memurumuz (adına Hasan diyelim) 26.500 tl almış ve en yüksek alan (adına Levent diyelim) 410 bin tl almış. 30 gün tam çalışan 26694 çalışanımızın ortalama aldığı aylık 93.972 tl olmuş (median olmadığı halde bu maaşı alana İpek diyelim). Hepsi net maaşlar. Genel Müdür en çok alanlar listesinde 200. sırada ben 8028. sıradayım. Herkes kazandığının bereketini görsün, çünkü herkes sadece rızkını yer.

Şimdi ufak bir matematik yapalım, kalan 6 ay için. %21 zam ilave edilmiş maaştan, Hasan  4 ay çift ve 2 ay tek  olmak üzere 8 maaş ile 1.21*(26.5*5)= 160.325 tl toplam alacak ve ortalaması aylık 26.720 tl olacak. Çifti ya da teki düşünmeden sanki 6 ay boyunca her ay net 26.700 tl alacak gibi düşünebilirsiniz. Bu THY deki en düşük maaş olacak, gelecek 6 ay boyunca. Levent aynı mantık ile aylık ortalama 413 bin tl alacak ve İpek aylık ortalama 94.694 tl alacak. Aslında formül çok basit: uçucu olmayan arkadaşlarımız bu bordroda ne aldıysa onu 1.05 ile çarpıp gelecek 6 ay boyunca eline geçecek ortalama net rakamı bulabilir. Uçucu arkadaşlarımız ikramiye tam 2 kat olmadığı için daha fazla aylık maaşları olacak bu ay aldıklarından. Herkesin kazancı bereketli olsun.

Umarım bu hesap-kitabı kahve içtiğim resmi yayınlayan muhalif gazeteler ve siteler de alıntılar ve yayınlarlar. Merak ettiğim oralarda çalışan basın emekçileri, gelecek 6 ay boyunca aylık 26 bin 700 tl den daha yüksek maaş alacaklar mı acaba. Bu en düşük maaşımız, unutmayalım!

Toplamda ne yapmışız dolar bazında? 31 binin biraz üstünde THY çalışanına gelecek 6 ay boyunca 900 milyon dolardan fazla maaş ve ikramiye ödüyor olacağız. Dolar 26.5 tl den alınmış. Onun için elimizden gelenin en iyisini yaptık dedim ve hala da diyorum. 
—-//——-

Cuma günü açıkladığımız zam artışı ve ilave refah ödemelerine farklı tepkiler ve yorumlar geldi. Malum TİS’e göre ödemek zorunda olduğumuz rakam %20.77. Satışların ve operasyonumuzun iyi gitmesini vesile kılarak tüm iştiraklerde ve tüm iş gruplarında çalışan arkadaşlarımızın refah seviyelerine katkı sağlamak istedik. Bunu da zam artışını %21 yaptığımız yüzde yüz TK iştiraki olan şirketlerimizde 2 ilave maaş, artışı (asgari ücretle bağlantılı olduğu için kanun gereği zorunlu olarak) %34 yaptığımız diğer iştiraklerde 1 ilave maaş vererek sağlamak istedik. Hiçbir şirketimizi üvey veya öz evlat gibi değerlendirmiyoruz ve ortalamada bu iki pakette aşağı yukarı aynı orana denk geliyor.

Bu arada koltuk kenarında kahve içerken çekilmiş resim de farklı yorumlar aldı. Bu resim inbusiness dergisinin Temmuz sayısı röportajı için çekilmişti. İddialı bir fotoğrafçı getirmişlerdi ve birçok resim içinde bu kahveli resmi ben çok beğenmiştim. Dergide başka resimler kullandılar ve ben bu resim arada kaybolmasın, linkedin arşivimde kalsın istedim. Şirketimizi ve gelecek stratejilerimizi daha detaylı anlamak isteyenler, gazeteci Hülya Güler’le inbusiness için yaptığım röportajı okuyabilirler.

Ahmet Bolat maaş tablosunu paylaştı

Yorumlar Tüm Yorumlar (418)

Serdengeçti Ecelfe ~ 11 gün önce
2023 yazında bizimkiler uçaktan bilet almışlar; Isparta'dan İstanbul'a uçacağız. Son kapıdan geçeceğimizde üstümde mâdenî ne varsa çıkardığım hâlde kapı "dıt dıt dıt" öttü! Baktım, ayakkabımın bağcıklarında minnâcık bir mâdenimsi uç var; onu da çıkardım... Makine yine "dıt dıt dıt" öttü de bu sefer avazı çıktığı kadar bağırıyordu sanki!.. El dıt dıtı, üstümde mâdenî birşey olmadığını gösterdiği hâlde üstümü çıkarmamı istediler. Yüklendiğim sinirle, herhâlde haklı sinirle bağırıp çağırıp gömleğimi, tişörtümü çıkarıp atletle kaldım. Kapıdan geçerken yine "dıt dıt dıt dıt dıt dıt dıt"!.. Bu sefer birşey demediler, ötme durmadığı hâlde beni uçağa kabûl ettiler! Gűyâ otobüse göre çok daha az süre seyâhat edecektik de bu rezâleti çekmeye değdi mi? Biniş öncesi ve sonrası süreler ile o sırada bekleme dâ'iresindeki bir nev'î hapislik durumu, dışarı çıkılsa içeri girmek için tekrâr makineden geçme mecbûriyyetinin ihtiyât gereği bulunması fiļan dikkate alındığında uçakla seyâhate karâr vermek haķiķaten ürkütücü! Uçuş emniyyeti son derece mühimken makine öttüğü hâlde beni uçağa almaları ayrı bir garâbet ve usûlsüzlük değil de ne?! Uçuş öncesi süreyi kısaltmak için acenteleriniz vâsıtasıyla "dıt dıtlı" bagaj kabûlü yapsanız olmuyor mu? Kalkış yeriyle aynı ilde bulunan yolcular, acentenin havaalanına mesâfesine göre; il dışı yolcular da yine mesâfeye göre bir-iki gün önceden bagaj teslîmi yapamazlar mı? Hattâ bagajları, târifeli kargo uçağıyla iletmek mümkünâtı yok mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tunc ~ 4 ay önce
Türkiye'nin güzide ve en çok kar eden sirketin personele verdiği maaşa bakarmisiniz sadaka verir gibi reklamlarda Avrupa'da sayılı hava sirketiyiz diyorsunuzda birde personel maaşlarını o seviyeye cekseniz avrupadaki hava şirketi çalışanları gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ismi lazım değil ~ 6 ay önce
Merhaba Başkanım, Ben bir tgs çalışanı eşiyim. Bu mesajı size yolluyorum çünkü sağ duyuyla yaklaşacağınıza inancım tam. Başkanım, eşim harekat memuru. İki günde bir vardiyesi değişiyor, gecesi gündüzü belli olmadan, evlatlarına vakit ayıramadan ömrü geçiyor. Önceden ağır sanayi olarak görülen bu alanda alınan radyasyonun, karşılaşılan hayati tehlikelerin haddi hesabı yok. Daha yakın zamanda arkadaşlarının üzerine yıldırım düştü. Biz ayda 15 bin tl kira ödüyoruz. Çift maaşları da dahil ettiğinizde aldıkları para 25-26 Bin civarında. Geriye kalan 10 bin ile borç mu ödeyelim, market alışverişi mi yapalım, evlatlarımızın üstüne başına mı alalım yoksa eczanelerde ilaç parası mı verelim? Dışarıda sosyalleşmenin bu maaşla hayal olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımız halkımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz diyor elinden geleni de yapıyor şahidiz ancak Tgs çalışanları böylesi sorumluluk ve stres altında sürdürdükleri iş hayatlarının karşılığında günün sonunda eve geldiklerinde "Evet çok yoruldum ama değdi" demeyi, aileleriyle evlatlarıyla daha verimli ve sağlıklı vakit geçirmeyi hak etmiyorlar mı? Bayram tatili, resmi tatili, gece uykusu olmayan bu vardiyeli çalışan arkadaşlarımız fiziksel,ruhsal ve manevi olarak sağlam bir yaşam sürmeyi hak ediyorlar. Her insan gibi... Bu kadar iş yüküne,strese ve hayati tehlikeye karşın bu maaşlar bu enflasyonda yeterli mi? Yapılan iyileştirmeler Thy çalışanlarını bile memnun etmezken, tgs çalışanlarını memnun etmesini beklemek haksızlık olmaz mı? Biz her daim devletimizin arkasında olduk devletimizin de bizim arkasında olmasını istemek sizin de takdir edeceğiniz üzere hakkımız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Işsiz ~ 8 ay önce
TGS ye veya tss ye thy girmek için akpartili amcan dayın olması lazım o kadar başvuru yaptık fıs çıkdı bence bu torpili kaldırıp hakkıyla alsınlar yeter daha torpil torpil bizde yok diye bu firmalara yetersiz miyiz anlamadım kaldırın şu torpili Ahmet bey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saban ~ 10 ay önce
Selam başkanım ben sizden bir ricada bulunacağım baskanım.benim oğlum uçak teknolojisi okuyor üniversite son sınıfta ama okulu tamamlanması için 20 gun sitaj yapmak sorunda ama maalesef nere basvudumsa olumsuz thy teknik biz çalışan yakını alıyoruz diyor bende iştirak şirketinde çalışıyorum bize yardımcı olmanızı rica ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TSS ~ 10 ay önce
%41 olarak maaşı hak eden işine sarılan kaç kişi var. bence şef ve md. sorulsun onun bunun sırtından para kazananlar çok.ortalıkta gezenler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YENIDEN REFAH ~ 10 ay önce
Ülke uçuruma gidiyor 4 maaaş değil 12 maaş zam verse hiçbir şey olmaz.Evet bu cehennemde THY çalışanı olarak nefes alırsınız.Ama bu ülkenin az gelirine sahip olan vatandaşı kıvılcımı yakarsa bankamatiklerde çekecek para bulamazsınız.Durum oraya gidiyor.Herşey güzel olsaydı ''REFAH ZAMI'' diye zam olurmuydu bu ülkede.Refah ile gitmeyen durumlar var demek ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 10 ay önce
Sayın Baskana tgs ye yaptıgı iyileştirmelerden dolayı teşekkür ediyorum. maasa zam konusunda iyileştirme bekliyoruz.. gerçekten zor şartlarda vardiyada çalışıyoruz.. saygılar,sevgiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet B ~ 10 ay önce
Ahmet Bey personeline şunu mu anlatmaya çalışıyor? Yılın ikinci yarısında eline geçecek net rakamın ve ikramiyelerin de dahil edilmesiyle oluşan ortalama maaşın hesabı!! Formül de çok basitmiş :) Kendi/THY personeli bu yazıyı görünce sanıyorum kendini kötü hissetmiştir. Not: Maaşların niceliğinden kaynaklı değili dersin niteliğinden kaynaklı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emre ~ 10 ay önce
tss yüzde yüz istirak bu nedemek hala anlamadım müdürlerimiz siz taşeronsunuz kanune bısey degısmedı fılan dıyor bu konuda bana yardımcı olurmusun dun ıse baslayan tk lı genc bas ustunde tutyorlar 15 senelık taseron sımdı tss ye sen taseronsun dıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000