Kahramanmaraş'ın ilçesi Pazarcık merkezli 7.7'lik şiddetindeki deprem 10 şehirde büyük bir yıkımı ortaya çıkardı. Depremin sonrasında bölgede yaşanan iletişim sorunları ise vatandaşların birbirine ulaşamamasına neden oldu. Yıllar önce tanıtımı yapılan Dronecell projesi ise maalesef sınıfta kaldı!
Türkiye'nin üç büyük telekomünikasyon şirketi, deprem bölgesindeki vatandaşlara ücretsiz internet ve konuşma yüklendiğini açıkladı. Ancak telefonları sinyal almayan vatandaşlar adına söz konusu yardımın bir sonucu olmadı. Afet bölgesinin belirli bir kısmında telefonlarının çektiğini ifade eden birçok kişi, sosyal medya üzerinden tepkilerini aktardı.
Çok sayıda kişi ise 2018 yılında Turkcell tarafından tanıtımı yapılan "Dronecell" projesinin sadece bir reklamdan ibaret olduğunu ifade ederek sosyal medyada Turkcell’e tepki gösterdi.
"Afetler ve acil durumlarda görev alması için" faaliyete sokulduğu iddia edilen uçan baz istasyonu Dronecell projesi için telekomünikasyon şirketi tarafından şu reklam yayınlanmıştı:
Facebook Yorum