24 Şubat 2009, Salı 08:52:06

Uçak yakıtı vurgunu daha büyük boyutlarda olabilir!

Rus Ordusu'nun içinde yaşanan yolsuzluk ve hortumlama olayları ciddi boyutlara ulaştı.
  • Bizde öyle şeyler olmaz!Fazlası doco'dan alınan 2 sandoviçe gider.........iki paralık yüzsüzler,hırsızlar.

Nezavisimaya Gazeta gazetesinde yer alan bir habere göre, toplumun her kademesinde bir şekilde kendini gösteren yolsuzluk olayları, Rus ordusunu sıradan bir mafya çetesine dönüştürme aşamasına geldi.

Özellikle Rusya'nın temel zenginliklerinden birisi olan petrol hırsızlığının orduda yaygın bir şekilde görüldüğü iddia edilen haberde, özellikle hava kuvvetlerinde kullanılan uçak yakıtlarının hortumlandığı iddia ediliyor.

2005 yılında dönemin savunma bakanı Sergey İvanov hortumun boyutlarına dikkat çekerek uçak yakıtı konusunda durumun vahim olduğunu belirtmişti. İvanov'a göre 2004'de 9250 ton uçak yakıtı çalınmıştı. Ancak bu rakamın sadece kanıtlanabilir rakam olduğunun da unutulmaması gerekiyor. 2005'ten sonra orduya ayrılan ödeneğin miktarının bir hayli arttığını hatırlatan uzmanlar, yolsuzluğun boyutlarının da buna paralel olarak arttığını söylüyor.

Ordudaki yolsuzluk olaylarının üzerine gitmek ve suçluları yakalamak ise oldukça zor. Çünkü pilotların gerekli ölçüde uçuş yapıp yapmadığının tespit edilmesi neredeyse imkansız ve üst düzey ordu görevlileri ile emniyet birimlerinin bu meselede ortak hareket ettiği iddia ediliyor.

Uzmanlar son dönemde Rus ordusunda başlayan reform faaliyetlerinin ise faydalı olacağını fazla ihtimal vermiyor.

Uçak yakıtı vurgunu daha büyük boyutlarda olabilir!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Bizde öyle şeyler olmaz!Fazlası doco'dan alınan 2 sandoviçe gider.........iki paralık yüzsüzler,hırsızlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000