28 Ocak 2020, Salı 11:21:50

Türkiye'ye yeni yangın söndürme uçakları geliyor

Savunma Sanayii Başkanlığı, hem suda, hem de karada hareket edebilen (amfibik) yeni yangın söndürme uçakları için harekete geçti.
  • Takat
  • Vicdansız bakan o kadar parayı çöpe atacagina thk yardım et uçakların hepsi ayağa kalsın.Thk batması için elinizden ne geldiyse yaptınız.
  • Ne yaptırımmış be , şu Rusya’nın yaptırımları birtürlü bitmedi, daha neler uygulayacaklar bakalım bize, Elimizi verdik kolumuzu kurtaramayacağız bu gidişle, yeni kazık hayırlı olsun...
  • Güzel uçak, umarım fazla uçmaz ama iyi seyirler temennimiz. Hayırlı olsun.
  • Alalım satalım ekonimiye can katalım...!!!
  • Be-200 düz ova uçağıdır dar vadilere , küçük barajlardan su alamaz..bu işin en iyi uçağı dünyada kabul gören CL-215 veya CL415 dir..yapilmasi gereken THK elinde olan 9 adet CL215 in parca desteğini sağlayarak ayağa kaldırmaktır...yazik milli servet heba oluyor..rus uçakların peşinden koşmak yanlıştır..
  • Manevraya geliyor mu?
  • Ihale kanunlar gereği mi açılıyor merak ettim. Doğrudan gidip begendigin ucak alınamıyor mu acaba ???
  • Bir ülke bakanlığı nasıl bu kadar yabancı aşığı olabilir ve binlerce ya da milyonlarca euro,dolar nasıl saçılabilir.. THK varken sen git rusa peşkeş çek yazıktır, günahtır.. Malesef bizimbu milletimizde ne zaman akıllanıcak çok merak ediyorum.
  • Yine adrese teslim bir ihale hazırlanır, sonra da biz çok şaşırırız o şirket ihaleyi kazanacağı için!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Türk Hava Kurumu (THK) arasında geçtiğimiz yaz tartışma yaşanmış, bakanlık THK'nın uçaklarını kullanmamıştı.

Hürriyet gazetesinden Eray Görgülü'nün haberine göre, THK ile çalışmaktan tamamıyla vazgeçen bakanlık, bu yaz mevsiminde kullanılacak uçaklar için yeni arayışa girdi.

Orman Genel Müdürlüğü'nün ihtiyaçları doğrultusunda yurtdışından uçak temin edilmesi ve alım ihalesini de Savunma Sanayii Başkanlığı'nın (SSB) yapmasına karar verildi.

Bu kapsamda SSB'nin bir süredir hazırlığını yürüttüğü ihalede son aşamaya gelinirken, ihalenin yakın zamanda yapılması bekleniyor. Edinilen bilgiye göre, ihale şartnamesinde yangın söndürme uçaklarının hem suya hem de karaya iniş-kalkış (amfibik) özelliğinin bulunması talep edilirken, uçakların nehirden su alabilmesi özelliği de aranacak. Dünyada bu türde uçak üretebilen 4 ülkenin bulunduğuna dikkat çeken kaynaklar, ihaleye Rusya, Kanada, Çin ve Japonya'nın katılmasını beklediklerini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, daha önce Rus yangın söndürme uçağı Be-200'ü incelemişti. Aynı uçak TEKNOFEST İstanbul'da da gösteri uçuşu yapmıştı. Rus Beriev şirketinin tasarımı olan uçak, toplam 12 ton su kapasitesine sahip. 

Türkiye'ye yeni yangın söndürme uçakları geliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Ayse ~ 3 yıl önce
Takat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçak ~ 4 yıl önce
Vicdansız bakan o kadar parayı çöpe atacagina thk yardım et uçakların hepsi ayağa kalsın.Thk batması için elinizden ne geldiyse yaptınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 4 yıl önce
Ne yaptırımmış be , şu Rusya’nın yaptırımları birtürlü bitmedi, daha neler uygulayacaklar bakalım bize, Elimizi verdik kolumuzu kurtaramayacağız bu gidişle, yeni kazık hayırlı olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
En doğrusu yapıldı ~ 4 yıl önce
Güzel uçak, umarım fazla uçmaz ama iyi seyirler temennimiz. Hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt. ~ 4 yıl önce
Alalım satalım ekonimiye can katalım...!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hh ~ 4 yıl önce
Be-200 düz ova uçağıdır dar vadilere , küçük barajlardan su alamaz..bu işin en iyi uçağı dünyada kabul gören CL-215 veya CL415 dir..yapilmasi gereken THK elinde olan 9 adet CL215 in parca desteğini sağlayarak ayağa kaldırmaktır...yazik milli servet heba oluyor..rus uçakların peşinden koşmak yanlıştır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Caner ~ 4 yıl önce
Thkdan mısın birader bitti o deniz.hadi ders çalışın atplinizi alın.
—- ~ 4 yıl önce
Manevraya geliyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus uçağı alınmadı mı??? ~ 4 yıl önce
Ihale kanunlar gereği mi açılıyor merak ettim. Doğrudan gidip begendigin ucak alınamıyor mu acaba ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kekko ~ 4 yıl önce
Bir ülke bakanlığı nasıl bu kadar yabancı aşığı olabilir ve binlerce ya da milyonlarca euro,dolar nasıl saçılabilir.. THK varken sen git rusa peşkeş çek yazıktır, günahtır.. Malesef bizimbu milletimizde ne zaman akıllanıcak çok merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK ~ 4 yıl önce
THK uçağını kendi mı yapıyor? 100 yıldır THK var, ne yapmış bugüne kadar? Bağış toplayıp torpilli bebeleri pilot yaptı, başka?
!!!! ~ 4 yıl önce
Yine adrese teslim bir ihale hazırlanır, sonra da biz çok şaşırırız o şirket ihaleyi kazanacağı için!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000