05 Temmuz 2022, Salı 09:58:30

Türkiye'den 'schengen' itirazı

Türkiye, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne (AKPM) 'Schengen Vize sisteminin kötüye kullanıldığına ilişkin' bir itiraz yaptı.
  • İtiraz edeceğinize onlar ne uyguluyorsa aynısını uygulayın. Gri pasaport rezillikleri ve önüne gelene yeşil pasaport verilmesi de red artışlarının sebeplerinden biri. Büyükelçiliklerin maaş vs çoğu giderlerini vizelerden gelen paralarla karşılaşmaları da ayrı. Aleyhimize ne varsa yapan ülkelere hem boyuna işler,ihaleler verilsin hem de vatandaşları ülkemize kimlikle girsin bir sürü imkanlardan faydalansın ama biz oralara gitmek istesek başta vize derdi var,başvurmak ayrı eziyet,lütfedip de vize verirlerse ülkeye girmek başka dert,vize verilmezse,herşeyden para koparma derdindeki aracı kuruma ödenenle birlikte 3000 tl civarına mal olan şengen vize ücreti de iade edilmiyor. Mesela İngiltere'nin uzun süreli vizesi 20 bin tl civarı,vize verilmezse gitti dünya para. Şartlar kabul edilip,forma imza atıldığından vize ve aracı kurum ücreti iadesi için itiraz da pek bir şeyi değiştirmiyor. Mütekabiliyet uygulanmadıkça,vatandaşın hakkı adam gibi aranmadıkça,sert tepki verilmedikçe,pasaport gücün olmadıkça,ekonomi bu kadar rezil oldukça daha çook vize reddi olur bizi yönetenler de anca cılız bir tepki verir herşey aynen devam eder gider. Para çok önemli ama şeref, haysiyet,onur gibi şeyler de önemli...
  • ab'nin isi fesatlik ve iki yuzluluk, sasirmadim
  • Mülteci kategorisindeki ülkenin itirazı çok komik oluyor geçen güney koreye zor girdim 1.5 saat sorguya çekildim kore için savaşmışız artık deporte ediliyoruz
  • Hiç üzülmedim
  • AB'ye gircektik,hani söz vermiştiniz,bu seçimde onu zikretmiyosunuz hiç,vaz mı geçtiniz?kimlikle seyahat de olur
  • güzel bir girişim. vize olayı baştan saçmalık zaten. hala tapu banka ekstresi vs alıp 1 aylık tek girişli vize için kuyruklarda 100 euro yatıranlara yazık.
  • Avrupalı takınan ve Afganları beğenmeyenlerin ibretlik hali resmen :)
  • Yalakalara az bile
  • Icimin yaglari eridi
  • Kerizlerin parasi avrupalilarin cebine giriyor

Türkiye, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne (AKPM) 'Schengen Vize sisteminin kötüye kullanıldığına ilişkin' bir itiraz yaptı. AKPM komisyonunda kabul edilen rapor, 2014 yılında yüzde 4 Schengen vize reddinin, 2020 yılı itibarıyla yüzde 12,7’ye yükseldiğini ortaya koydu. Raporda, gereksiz ve çok fazla belge istendiği, ücretin yüksek olduğu, yüz yüze başvurma zorunluluğu gibi konulara itiraz edildi.

AKPM’de, “Schengen Bilgi Sisteminin Avrupa Konseyi Üye Devletleri Tarafından Siyasi Güdümlü Bir Yaptırım Olarak Kötüye Kullanılması” raporunun görüşmeleri geçtiğimiz hafta Strazburg’da yapıldı. AKPM üyesi AK Parti Milletvekili Ziya Altunyaldız’ın sunduğu rapor, komisyonda kabul edildi. Rapor, Genel Kurul’a sunularak tavsiye kararı niteliği kazanacak.

"Ortak standart yok"

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, Raporda, şu görüşler yer aldı:

Kimi uygulamalarda Schengen bölgesindeki devletlerin, bireylerin kendi topraklarına erişimini reddettiği gözlemlenmektedir. Schengen Bölgesi’ndeki devletler, Schengen Bilgi Sistemi’ni asgari bir ortak standartla kullanmalıdır. Sistemdeki bilgilerin kullanımı, insan haklarını, özel ve aile hayatına saygı hakkını, seyahat özgürlüğü hakkını ihlal etmemelidir.

2014 yılında yüzde 4 oranında olan Schengen vize başvurusu ret oranı hızla yükselerek 2020 yılı itibarıyla yüzde 12,7’ye kadar yükselmiştir. Bahse konu durumu etkileyen faktörler arasında Schengen Bilgi Sistemi’nin kötüye kullanımı olabilmektedir. Ülkemizdeki işinsanlarının yaşadığı vize başvuru sorunları da dikkat çekicidir.

Özellikle ticari faaliyette bulunmak isteyen Türk vatandaşları seyahatlerinin gerçekliğini, konaklamalarını, ulaşımlarını kanıtladıkları halde vize başvuru süreçlerinde sıkıntılar yaşamaktadırlar.

"Siyasete alet olmasın"

Raporda, üye devletlere ‘Schengen Bilgi Sistemi’ne girilen verilerin kontrol edilmesi, bu bilgilerin birey aleyhine siyasi saikle kullanılmaması, şeffaflık ve yeterli izleme-doğrulama mekanizmalarının uygulanması, kültürel, sosyal ve bilimsel faaliyetlere katılmayı engelleyen uygulamaların durdurulması, bireylerin Schengen’e üye ülkelere girişinin kabul edilmemesi ya da kısa süreli vize reddinden önce bilgilerin doğrulanması’ uyarısı yapıldı.

"Çok belge çok para"

Avrupa’ya sunulan raporda, Türk vatandaşlarının vize süreçlerine ilişkin ‘gereksiz ve çok fazla belge talep edilmesi, ücretlerin yüksekliği, tek girişli ve kısa süreli vize basılması, vizenin gitme amacı ortadan kalktıktan sonra basılması, yüz yüze başvuru zorunluluğu’ gibi sorunlar sıralandı.

Türkiye'den 'schengen' itirazı

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

İtiraz??? ~ 2 yıl önce
İtiraz edeceğinize onlar ne uyguluyorsa aynısını uygulayın. Gri pasaport rezillikleri ve önüne gelene yeşil pasaport verilmesi de red artışlarının sebeplerinden biri. Büyükelçiliklerin maaş vs çoğu giderlerini vizelerden gelen paralarla karşılaşmaları da ayrı. Aleyhimize ne varsa yapan ülkelere hem boyuna işler,ihaleler verilsin hem de vatandaşları ülkemize kimlikle girsin bir sürü imkanlardan faydalansın ama biz oralara gitmek istesek başta vize derdi var,başvurmak ayrı eziyet,lütfedip de vize verirlerse ülkeye girmek başka dert,vize verilmezse,herşeyden para koparma derdindeki aracı kuruma ödenenle birlikte 3000 tl civarına mal olan şengen vize ücreti de iade edilmiyor. Mesela İngiltere'nin uzun süreli vizesi 20 bin tl civarı,vize verilmezse gitti dünya para. Şartlar kabul edilip,forma imza atıldığından vize ve aracı kurum ücreti iadesi için itiraz da pek bir şeyi değiştirmiyor. Mütekabiliyet uygulanmadıkça,vatandaşın hakkı adam gibi aranmadıkça,sert tepki verilmedikçe,pasaport gücün olmadıkça,ekonomi bu kadar rezil oldukça daha çook vize reddi olur bizi yönetenler de anca cılız bir tepki verir herşey aynen devam eder gider. Para çok önemli ama şeref, haysiyet,onur gibi şeyler de önemli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airport ~ 2 yıl önce
ab'nin isi fesatlik ve iki yuzluluk, sasirmadim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abdullah ~ 2 yıl önce
Mülteci kategorisindeki ülkenin itirazı çok komik oluyor geçen güney koreye zor girdim 1.5 saat sorguya çekildim kore için savaşmışız artık deporte ediliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Proxima ~ 2 yıl önce
Şahsen ben de gittim herhangi bir sorguya çekilmedim
Müstehak ~ 2 yıl önce
Hiç üzülmedim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amaaaa ~ 2 yıl önce
AB'ye gircektik,hani söz vermiştiniz,bu seçimde onu zikretmiyosunuz hiç,vaz mı geçtiniz?kimlikle seyahat de olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pursercan ~ 2 yıl önce
güzel bir girişim. vize olayı baştan saçmalık zaten. hala tapu banka ekstresi vs alıp 1 aylık tek girişli vize için kuyruklarda 100 euro yatıranlara yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 2 yıl önce
Avrupalı takınan ve Afganları beğenmeyenlerin ibretlik hali resmen :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cunda ~ 2 yıl önce
Yalakalara az bile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iyi olmus ~ 2 yıl önce
Icimin yaglari eridi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keriz parasi ~ 2 yıl önce
Kerizlerin parasi avrupalilarin cebine giriyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000