30 Temmuz 2020, Perşembe 12:16:39

Türkiye'den Endonezya'ya Milli Uçak mesajı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Endonezyalı mevkidaşıyla bir toplantı gerçekleştirdi.
  • ho ho belli ki Türkiye ilerisi için hazırlık yapıyor şimdiye kadar Batı dan fırlatılan uyduları Asya dan fırlatma hazırlığındalar Fransa neler kaybedeceğini belki daha iyi anlar baskı şantaj artık bu modası geçmiş politikala yerine uzlaşmacı politikaları denesinler üç şeyde bütün sorunlar çözülür zaten bunları yaratan da Yunan Rum ve Fransa Fransa çekilsin Rumlar KKTC yle anlaşsın Yunanlılar Egede adil olsun Ak Denizde beraber arama yapalım

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Endonezyalı mevkidaşıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Türkiye'nin 'Milli Muharip Uçak' projesine değinen Bakan Varank, havacılık projelerinde Endonezya ile iş birliğine hazır olduklarını ifade etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Endonezyalı mevkidaşıyla gerçekleştirdiği toplantıda, aşı ve ilaç geliştirme, havacılık ve uzay alanında muhtemel iş birliği fırsatları konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Bakan Varank, Endonezya Araştırma ve Teknoloji Bakanı Bambang Brodjonegoro ile video konferans yöntemiyle görüştü.

Varank, Türkiye'nin havacılık endüstrisine verdiği öneme dikkati çekerek, bu alandaki çalışmaların temelde askeri amaçlı hava araçlarına odaklandığını ve geliştirilen İHA'ların terörle mücadelede ülkeye büyük avantajlar sağladığını dile getirdi.

Türkiye'nin "Milli Muharip Uçak" projesine değinen Varank, havacılık projelerinde Endonezya ile iş birliğine hazır olduklarını bildirdi.

Endonezya tarafının sivil havacılık alanında ortak çalışma teklifine cevaben Varank, "Burada büyük bir potansiyel var. Teknik ekiplerimiz detayları çalışabilir, liderlerimizin de yönlendirmesiyle bu konuda ortak bir program yapabiliriz." diye konuştu.

- "UZAYA ERİŞİM BİZİM İÇİN KRİTİK ÖNEME SAHİP"
Türkiye'nin uzay konusundaki çalışmalarından da söz eden Varank, iletişim ve gözlem uydularında ülke içindeki kabiliyetleri anlattı.

Varank, 20 yıllık bir hayali gerçekleştirip Türkiye Uzay Ajansını kurduklarını hatırlatarak, "Kendi uydumuzu, kritik bileşenleri de dahil olmak üzere üretebiliyoruz. Bu önemli bir kabiliyet." ifadelerini kullandı.

Fırlatma üssü konusunda Endonezya'nın kritik bir coğrafi konuma sahip olduğuna dikkati çeken Varank, "Uzaya erişim bizim için kritik öneme sahip. Biak Adası'nda Endonezya'nın bu alanda diğer ülkelerle iş birliği içinde olduğunu biliyoruz, biz de bu konuda iş birliğine hazırız." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'den Endonezya'ya Milli Uçak mesajı

Yorumlar

hunkartensi ~ 4 yıl önce
ho ho belli ki Türkiye ilerisi için hazırlık yapıyor şimdiye kadar Batı dan fırlatılan uyduları Asya dan fırlatma hazırlığındalar Fransa neler kaybedeceğini belki daha iyi anlar baskı şantaj artık bu modası geçmiş politikala yerine uzlaşmacı politikaları denesinler üç şeyde bütün sorunlar çözülür zaten bunları yaratan da Yunan Rum ve Fransa Fransa çekilsin Rumlar KKTC yle anlaşsın Yunanlılar Egede adil olsun Ak Denizde beraber arama yapalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000