04 Şubat 2016, Perşembe 09:14:44

Türkiye Rusya'nın gözlem uçuşuna izin vermedi

Rusya ile Türkiye arasında Uluslararası Açık Hava Anlaşması kapsamında Rus uçağı An-30B’nin Türkiye üzerinde gözlem uçuşu yapılmasına izin verilmemesi yeni bir tartışma yarattı.
  • Genelkurmay artık bu işe karışmasın, Hava kuvvetleri bu işi zaten yapıyor, herişi bilen kalifiye personel yapması lazım, bu konuda uzman olan kişiler Hava Kuvvetleri personeli, genelkurmay bu işe karışırsa iş iyice çıkmaza giriyor, ayrıca diğer ülkeler bu işte 20 yıldır aynı tecrübeli isimleri çalıştırıyor, örneğin Norveç.
  • esas ihanet başka uluslar ile bu antlaşmayı imzalamaktır!
  • Antlaşmanın genel kuralları[değiştir | kaynağı değiştir] • Gözlem uçuşu mesafesi ülkenin arazisinin büyüklüğü ile orantılı olarak hesaplanır. • Gözleyen taraf Antlaşma kurallarına uymak kaydı ile istediği rotayı uçmakta serbestir. Gözlenen ülke sadece güvenlik, meteoloji gibi konularda uyarılarda bulunabilir ancak uçup uçmama kararı gözleyen ülkeye ait olup hiçbir yasak bölge sınırlaması bulunmaz. • Gözlenen ülke uçuş güvenliği, hava yolu trafikleri gibi konularda gerekli koordineleri yapar.
  • Ağzındaki sigaranın markasını tespit edebilecek uydu teknolojisine sahipken ne casusluğu,
  • zararın neresinden dönerse kardır. böyle casusluğa izin vermek vatana ihanettir!!
  • Cok sukur.Razamiz olmadan Turkiye uzerinde kesif degil kus dahi ucurmasinlar.Rest ceken yetkilileri tebrik ediyorum.Isgal devletimi bunlar veya biz somurgemiyizde istedikleri yerde ucacaklarmis.Nerede imis o serbestlik.Allah'a sukur Turkiye eski Turkiye degil.Herkes istedigi gibi at kosturmaya alismisti ama yok artik oyle.O gunler geride kaldi.Ya Turkiye'nin sartlarini Kabul ederler veya Turkiye'siz yollarini devam ederler.Bu kadar basit.Baska yolu yok.Somurge devrimi bitti.Artik basi dik Turkiye var.Allah yolumuzu acik etsin.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) “Açık semalar” anlaşması uyarınca Rusya’nın 1-5 Şubat tarihleri arasında Türkiye’de yapacağı gözlem uçuşu rota krizi nedeniyle gerçekleşemedi.

Türkiye’ye gelen Rus denetim timi görevini icra edemeden Rusya’ya geri döndü. Rus denetim timi, 1 Şubat’ta denetim uçuşunu yapacak Antanov 30 tipi uçağı ile Türkiye’ye geldi. Rus denetim timi, kendilerinin belirlediği hava güzergâhlarını kullanarak denetim yapmak istedi. Ancak Türkiye buna karşı çıkarak Rus denetim timinin sadece Türkiye’nin belirlediği rotalarda denetim yapabileceğini belirtti.

HASSAS BÖLGE İTİRAZI

Rus basınına göre Ruslar, Suriye sınırının Türkiye tarafında denetim yapmak istedi. Türkiye tutumunda değişiklik yapmayarak Rusya’nın ısrarını kabul etmedi. Türkiye’den olumlu talep alamayan Rus heyeti ülkelerine geri döndü. Rusya’nın denetlemek istediği rotaların Türkiye’nin kendi güvenliği açısından son derece kritik ve hassas yerler olduğu ifade edildi. Eğer Rusya denetim yapabilseydi Rus timine Genelkurmay 1’inci İstihbarat Analiz ve Değerlendirme Dairesi Silahların Kontrolü ve Doğrulama Şube Müdürlüğü’nden 4 personel eşlik edecekti. AGİT Anlaşması uyarınca her yıl Türkiye Rusya Hava Sahası’nda dört, Rusya ise Türkiye Hava Sahası’nda iki gözlem uçuşu gerçekleştiriyor.

AGİT ANLAŞMASI

Açık Hava Sahası Anlaşması, AGİT’e üye 27 ülke tarafından 1992 yılında Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de imzalandı. Bu anlaşmanın amacı ülkeler arasındaki karşılıklı anlayışı ve güveni sağlamlaştırmak. Açık Hava Sahası Anlaşması’na katılan devletler birbirlerinin hava sahasında gözlem uçuşları yapılmasına olanak sağlıyor. Anlaşmada 34 ülke yer alırken, Rusya bu anlaşmaya 26 Mayıs 2001’de dahil oldu. (Hürriyet)

Türkiye Rusya'nın gözlem uçuşuna izin vermedi

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

portos ~ 8 yıl önce
Genelkurmay artık bu işe karışmasın, Hava kuvvetleri bu işi zaten yapıyor, herişi bilen kalifiye personel yapması lazım, bu konuda uzman olan kişiler Hava Kuvvetleri personeli, genelkurmay bu işe karışırsa iş iyice çıkmaza giriyor, ayrıca diğer ülkeler bu işte 20 yıldır aynı tecrübeli isimleri çalıştırıyor, örneğin Norveç.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ihanet ~ 8 yıl önce
esas ihanet başka uluslar ile bu antlaşmayı imzalamaktır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
önce oku ~ 8 yıl önce
Antlaşmanın genel kuralları[değiştir | kaynağı değiştir] • Gözlem uçuşu mesafesi ülkenin arazisinin büyüklüğü ile orantılı olarak hesaplanır. • Gözleyen taraf Antlaşma kurallarına uymak kaydı ile istediği rotayı uçmakta serbestir. Gözlenen ülke sadece güvenlik, meteoloji gibi konularda uyarılarda bulunabilir ancak uçup uçmama kararı gözleyen ülkeye ait olup hiçbir yasak bölge sınırlaması bulunmaz. • Gözlenen ülke uçuş güvenliği, hava yolu trafikleri gibi konularda gerekli koordineleri yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknoloji ~ 8 yıl önce
Ağzındaki sigaranın markasını tespit edebilecek uydu teknolojisine sahipken ne casusluğu,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğru ~ 8 yıl önce
zararın neresinden dönerse kardır. böyle casusluğa izin vermek vatana ihanettir!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 8 yıl önce
Cok sukur.Razamiz olmadan Turkiye uzerinde kesif degil kus dahi ucurmasinlar.Rest ceken yetkilileri tebrik ediyorum.Isgal devletimi bunlar veya biz somurgemiyizde istedikleri yerde ucacaklarmis.Nerede imis o serbestlik.Allah'a sukur Turkiye eski Turkiye degil.Herkes istedigi gibi at kosturmaya alismisti ama yok artik oyle.O gunler geride kaldi.Ya Turkiye'nin sartlarini Kabul ederler veya Turkiye'siz yollarini devam ederler.Bu kadar basit.Baska yolu yok.Somurge devrimi bitti.Artik basi dik Turkiye var.Allah yolumuzu acik etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000