31 Temmuz 2020, Cuma 19:26:45

THY kabin ekiplerini ayağa kaldıran ayrıcalık

Türk Hava Yolları'nın B777 uçaklarında Purser olarak görev yapan ve instagramda @hostesbeyoglum hesabı ile bilinen A. Kolik, bugünkü pass görevli olduğu TK 9 uçuşunda rahat seyahat edebilmek için kalkış öncesi yasak olmasına rağmen eşofman giydi.
  • Kendisi ile 2 defa uçtum biri geniş gövde de biri dar gövde de ikisinde de karşılıklı servis yaptık çöpe filanda çıktı.O zaman kimliği bilinmiyordu tahmin ediliyordu.Zaman değiştirdiyse bilemem.İyi bir insandır,gördüğüm kadarıyla paylaşım yapmadan devam ediyor,herkes muradına erdiğine göre oturduğumuz yerden kazandığı parayı konuşmaya(!)devam edebiliriz.
  • Üniforması kırışmaması ve görev esnasında daha temiz hijyende hizmet verebilmek için kılıfına koymuş ne var bunda
  • Daha önce rahmetli Ümit kaptana yaptığınızı, şimdi Ahmet beye yapıyorsunuz. Yazık.
  • yalaka çok gördüm senin gbisini hiç
  • İnstagramdan görüntüleri kaldırmış,Youtube’danda sanırım avukat aracılığıyla Airport sayfasından kaldırtmış görüntüleride.Kendi Youtube hesabındanda çıkmış ben şöyleyim böyleyim.Arkadaş üniformayla reklam yapıyorsun uçak yerdeyken pass uçuşta eşofman giyiyorsun.Hayır yani bunları yapan sensin kötü olan buna tepki gösteren bizlermi oluyoruz?
  • 20 senelik uçuş personeliyim. Ahmet havacılığa girdiği tarihten bugüne dek arkadaşım, dostumdur. Herkes sosyal medyadan dem vurmuş. Eğer sosyal medya paylaşımından rahatsız oluryorsanız size güzel bir çözüm önerisi, takip etmeyin! Paylaşımları şikayet edecek kadar kişiselleştirmek niye? Eğer çalışmasından rahatsızsanız, bunu burada dile getirmek yerine, o uçuşun sonunda sözlü ya da yazılı olarak yapabileceklerinizi kimse size anlatacak değil ama "Abi çok güzel uçuştu, teşekkür ederiz" dedikten bir uçuş sonra dedikodusunu yapmak ne kadar etik size soruyorum. Bu ne kadar hoş bir tutum!!! Kıyafet konusuna gelince evet bir zaafiyet söz konusu. Ama biraz sonra yazacaklarımdan daha büyük bir emniyet zaafiyeti mi tartışılır!!! Eskiler bilirler bu ülkede charter firmalarda yıllarca pas uçuşlar, inişler, kalkışlar sivil kıyafetle yapıldı. Hâlâ da aynı şekilde bu prosedürü uygulayanlar var. Bence bu yöntem emniyeti çok fazla etkilemediği gibi yolcularımızın şaşırmasına da engel oluyor. Çünkü hiç bir yolcu, üniformayla yanından kalkan kabin ekibinin 5dk sonra eşofmanla, kot pantolonla yanına geldiğine ve iniş öncesi aynı yolcunun tekrar uniformayla yanına oturduğuna şahit olmuyor. Burada asıl amaç, uçuşun en tehlikeli safhası olan kalkış ve inişlerde olası bir tehlikeli durumda üniformalı kişilerin kalabalığın kontrolünü daha iyi sağlanabilmesidir. (Bunu açıkça yazabiliyorum çünkü bir çok meslek grubunda bu psikolojik yöntem kullanılmaktadır. Sadece Şirket prosedürü değildir.) Ama şahsi kanaatim bu en basta tecrübeyle olur, üniformayla değil. Yine de şirketin de prosedürlerine girmiştir ve atlanmıştır. Ilk taşı günahsız olan atsın diyor ve burada yorum yapan Tüm hava yolu çalışanlarına soruyorum. Sivilde üniformalı resim paylaşanlar, Her önüne gelen yerde Uçuşundan mesleğinden bahsedenler, Arabaların siliceklerine "Buraya araba cekmeyin not: ...." diye not düştükten sonra altına mesleğini yazacak kadar büyük egolara sahip olanlar, mdlerde kapıyı kapatmadan slide alanlar, Taksicilere prosedür ezberletenler, Yolcu uçağı terk etmeden trafik var diyerek uçaktan ayrılanlar, Uçak içi aramayı yarıda kestirip çay kahve istemeye çalışanlar, Ve şimdi işten çıkartma sebebidir diyenlere soruyorum. Siz hiç hata yapmadınız mi? Yaptığınız hata bundan daha önemli miydi? Değil miydi? Bunun cevabını bana değil, kendinize verin. Ve eğer hala bir hava yolu çalışanıysanız, aynı adaleti karşınızda ki kişi içinde isteyin. İstemiyorsanız da engel olmayın yeter. Not: Ben Rahatsız Olmadım.
  • Hangi iş yerine gidersen git 'müşteri velinimetimizdir' felsefesi vardır.Bir kabin memurunun maaşını alabilmesi için o uçakların uçması, o Hintli yolcuların da uçaklara binmesi gerekir.Uçurduğu yolcuyla dalga geçerek fenomen olunuyorsa yazık mesleğini ciddiyetle, saygıyla,layığıyla yapan kabin ekiplerine.
  • İlk defa yorum yapma gereği hissettim çünkü bu haber de , altına yazılanlar da büyük haksızlık. Beyfendiyi sevip sevmemek size kalmış. Komik bulmayabilirsiniz de. Ama yazıklar olsun ki her şeyi linç etmek kültür olmuş. Kalpleriniz kararmış. Hoşgörü desen esamesi okunmuyor. Çok üzücü. Tanrım kötü olan herkese yardım etsin.
  • hasetinden catlayan ne kadar comez varsa yorum doldurmus haberin altina. Ahmet kardesimizin yanindayiz. Yiyen varsa ucusta ciksin karsisina da oyle soylesin burada salladiklarini.
  • +35'in eline sosyal medya verirsen olacağı bu.

Türk Hava Yolları'nın B777 uçaklarında Purser olarak görev yapan ve instagramda @hostesbeyoglum hesabı ile bilinen A. Kolik, bugünkü pass görevli olduğu TK 9 uçuşunda rahat seyahat edebilmek için kalkış öncesi yasak olmasına rağmen eşofman giydi.

Paylaşımında boarding müziği de bulunan Kolik, yerde yolcu alımı öncesi üst değiştirdiğini, rahat etmek için eşofman giydiğini İnstagram hesabından paylaşt. 3-4 film izleyip 2-3 saat uyuyacağını söyleyen Kolik, dönüşte 787 ile görevli döneceğini de açıkladı.

THY üniforma kullanımı kitabına göre "Pas ekipler 3 saat üstü uçuşlarda iniş ve kalkışta tam üniformalı olmak kaydıyla, düz uçuş boyunca ortaklık prestijini bozmayacak şekilde sivil kıyafet giyerek istirahat edebilir" kuralını bozup eşofman giyen Kolik eşofman üzerine "Bu uçuşta görevli değilim" rozetini de takmaması büyük tepki çekti.

Diğer kabin memurları tarafından eleştirilen bu durum, ‘Bu Purser ayrıcalıklı mı’ yorumlarına neden oldu.

©AirportHaber.com



 





 

THY kabin ekiplerini ayağa kaldıran ayrıcalık

Yorumlar Tüm Yorumlar (607)

ESKİ KM’den ~ 3 yıl önce
Kendisi ile 2 defa uçtum biri geniş gövde de biri dar gövde de ikisinde de karşılıklı servis yaptık çöpe filanda çıktı.O zaman kimliği bilinmiyordu tahmin ediliyordu.Zaman değiştirdiyse bilemem.İyi bir insandır,gördüğüm kadarıyla paylaşım yapmadan devam ediyor,herkes muradına erdiğine göre oturduğumuz yerden kazandığı parayı konuşmaya(!)devam edebiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işiniz mi kalmadı ~ 4 yıl önce
Üniforması kırışmaması ve görev esnasında daha temiz hijyende hizmet verebilmek için kılıfına koymuş ne var bunda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komiksiniz ~ 4 yıl önce
Ne kadar komik bir yorum bu havacılık kuralları herkesin keyfi düşüncelerine göre mi değişecek Allah aşkına bırakın bu bilgisiz bilgisiz konuşmaları :)
xyz ~ 4 yıl önce
Ne zamandan beri pas ekip iniş kalkışta kırışmasın diye üniforma çıkarıyor?
eyvah ~ 4 yıl önce
Burada yapılan kuraldışı davranışı görmezden gelip kişiyi savunmaya alanlar umarım gerçekten kabin memuru değildir. Çünkü emniyete ilişkin konulmuş kuralların uygulanmaması onlar için de çok normalmiş...
Yazık ~ 4 yıl önce
Daha önce rahmetli Ümit kaptana yaptığınızı, şimdi Ahmet beye yapıyorsunuz. Yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
k.c ~ 4 yıl önce
yalaka çok gördüm senin gbisini hiç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Körler Sağırlar ~ 4 yıl önce
İnstagramdan görüntüleri kaldırmış,Youtube’danda sanırım avukat aracılığıyla Airport sayfasından kaldırtmış görüntüleride.Kendi Youtube hesabındanda çıkmış ben şöyleyim böyleyim.Arkadaş üniformayla reklam yapıyorsun uçak yerdeyken pass uçuşta eşofman giyiyorsun.Hayır yani bunları yapan sensin kötü olan buna tepki gösteren bizlermi oluyoruz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel mi oldu? ~ 4 yıl önce
20 senelik uçuş personeliyim. Ahmet havacılığa girdiği tarihten bugüne dek arkadaşım, dostumdur. Herkes sosyal medyadan dem vurmuş. Eğer sosyal medya paylaşımından rahatsız oluryorsanız size güzel bir çözüm önerisi, takip etmeyin! Paylaşımları şikayet edecek kadar kişiselleştirmek niye? Eğer çalışmasından rahatsızsanız, bunu burada dile getirmek yerine, o uçuşun sonunda sözlü ya da yazılı olarak yapabileceklerinizi kimse size anlatacak değil ama "Abi çok güzel uçuştu, teşekkür ederiz" dedikten bir uçuş sonra dedikodusunu yapmak ne kadar etik size soruyorum. Bu ne kadar hoş bir tutum!!! Kıyafet konusuna gelince evet bir zaafiyet söz konusu. Ama biraz sonra yazacaklarımdan daha büyük bir emniyet zaafiyeti mi tartışılır!!! Eskiler bilirler bu ülkede charter firmalarda yıllarca pas uçuşlar, inişler, kalkışlar sivil kıyafetle yapıldı. Hâlâ da aynı şekilde bu prosedürü uygulayanlar var. Bence bu yöntem emniyeti çok fazla etkilemediği gibi yolcularımızın şaşırmasına da engel oluyor. Çünkü hiç bir yolcu, üniformayla yanından kalkan kabin ekibinin 5dk sonra eşofmanla, kot pantolonla yanına geldiğine ve iniş öncesi aynı yolcunun tekrar uniformayla yanına oturduğuna şahit olmuyor. Burada asıl amaç, uçuşun en tehlikeli safhası olan kalkış ve inişlerde olası bir tehlikeli durumda üniformalı kişilerin kalabalığın kontrolünü daha iyi sağlanabilmesidir. (Bunu açıkça yazabiliyorum çünkü bir çok meslek grubunda bu psikolojik yöntem kullanılmaktadır. Sadece Şirket prosedürü değildir.) Ama şahsi kanaatim bu en basta tecrübeyle olur, üniformayla değil. Yine de şirketin de prosedürlerine girmiştir ve atlanmıştır. Ilk taşı günahsız olan atsın diyor ve burada yorum yapan Tüm hava yolu çalışanlarına soruyorum. Sivilde üniformalı resim paylaşanlar, Her önüne gelen yerde Uçuşundan mesleğinden bahsedenler, Arabaların siliceklerine "Buraya araba cekmeyin not: ...." diye not düştükten sonra altına mesleğini yazacak kadar büyük egolara sahip olanlar, mdlerde kapıyı kapatmadan slide alanlar, Taksicilere prosedür ezberletenler, Yolcu uçağı terk etmeden trafik var diyerek uçaktan ayrılanlar, Uçak içi aramayı yarıda kestirip çay kahve istemeye çalışanlar, Ve şimdi işten çıkartma sebebidir diyenlere soruyorum. Siz hiç hata yapmadınız mi? Yaptığınız hata bundan daha önemli miydi? Değil miydi? Bunun cevabını bana değil, kendinize verin. Ve eğer hala bir hava yolu çalışanıysanız, aynı adaleti karşınızda ki kişi içinde isteyin. İstemiyorsanız da engel olmayın yeter. Not: Ben Rahatsız Olmadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyi de bu şahıs 20 yıllık dostunuz diye Thynin kurallarını değiştirme hakkına mı sahipsiniz ~ 4 yıl önce
Ne demek ya charter da şöyle burda böyle ,yahu arkadaş nerde nasılsa nasıl..THY DE PROSEDÜR BU İKEN ÇİĞNEMİŞ Mİ ONA BAKACAKSIN..İnsanlar uçuş sonunda güzel uçuş diyip sonra şikayetlerini başkalarına anlattı diye o şahsın hataları yok mu olmuş oluyor...Yahu başkalarına değil kendi hatalarınıza bakın.İnsanların iyi uçuş demesini alıyorsunuz kendinize ,kötü uçuştu çalışmamıştı dendi mi vay efendim şöyle böyle insanları karalıyorsunuz...NET OLUN NET.20 YILLIK DOSTU OLSANIZ ASIL DOĞRUYU SÖYLEMENİZ GEREKİYOR,SAVUNMANIZ DEĞİL....
Ayrıca bir hata ,başka biri başka hata yaptı diye yapılan hata savunulamaz ~ 4 yıl önce
Lütfen ciddi bir işi; Böyle o da şunu yapmıştı bu da bunu yapmıştı diye söylenerek doğrulamaya çalışmayın. Çok profesyonellik dışı duruyor.
anlamsız ~ 4 yıl önce
Hepsini okudum. Anlamsız bir yorum olmuş. 6 aylık personelken tek aksaklıkta işten çıkartıldım. Benim hayatım tek hatada değişti. Başkalarına neden 100 şans veriliyor? Ya da şöyle de sorulabilir: başkalarına 100 şans verilirken bana neden 1 şans veriliyor?
fen-0-men ~ 4 yıl önce
Hangi iş yerine gidersen git 'müşteri velinimetimizdir' felsefesi vardır.Bir kabin memurunun maaşını alabilmesi için o uçakların uçması, o Hintli yolcuların da uçaklara binmesi gerekir.Uçurduğu yolcuyla dalga geçerek fenomen olunuyorsa yazık mesleğini ciddiyetle, saygıyla,layığıyla yapan kabin ekiplerine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sacmalik ~ 4 yıl önce
Cem yılmaz kendisine gelen müşterilerle dalga geçerek para kazanıyor.. ve bunun gibi her sektörde müşteri tipleriyle dalga geçiliyor. Uçaktaki herkes aralarında dalga geçiyor. Ama bunu bu adam yapınca mi zorunuza gidiyor?
Sacmalik diyene; ~ 4 yıl önce
Siz tüm kuralları kanla yazılmış, toleransların sıfıra yakın olduğu bir sektördeki iş disiplini ile komedyenliği karşılaştırabiliyorsanız geriye çok fazla söylenecek söz kalmıyor. Saygı duyuyorum. Bu kafayla devam...
Yusuf Yusuf ~ 4 yıl önce
Burda ne kadar eleştirilen foto ve videosu varsa siliyormuş tek tek. Yaptın bari arkasında dur be oğlum
Alakasız mukayese ~ 4 yıl önce
Bahsettiğiniz kişi bir komedyen. Kendisini izlemeye gelenlerle dalga geçmesi de şovunun bir parçası. Komedyenle kabin memurunun davranışını kıyaslamak çok abes.
Saku ~ 4 yıl önce
İlk defa yorum yapma gereği hissettim çünkü bu haber de , altına yazılanlar da büyük haksızlık. Beyfendiyi sevip sevmemek size kalmış. Komik bulmayabilirsiniz de. Ama yazıklar olsun ki her şeyi linç etmek kültür olmuş. Kalpleriniz kararmış. Hoşgörü desen esamesi okunmuyor. Çok üzücü. Tanrım kötü olan herkese yardım etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hasetler ~ 4 yıl önce
hasetinden catlayan ne kadar comez varsa yorum doldurmus haberin altina. Ahmet kardesimizin yanindayiz. Yiyen varsa ucusta ciksin karsisina da oyle soylesin burada salladiklarini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saçma ~ 4 yıl önce
Kimin ne ayrıcalığı var ki saçma buldum söylediğinizi hatalıysa uçuşta da söyleyebilir şirket birini birinden mi kayıracak???
Şüphen olmasın ~ 4 yıl önce
Demekki şansını fazla zorlamamis
Uçuşta niye söyleyemesinler ~ 4 yıl önce
Çömez nasıl gereksiz bir kelimedir yeni değilim çok da eskiyim ama kimseye çömez demedim demem ayrıca herkes önce yenidir ayrıca neden kıskansınlar şuanki durumunu mu kıskanacaklar acaba :) Yoksa sosyal medyadaki aşırı gereksiz ve abartı paylaşımlarını mı:) Bu şahsa göre Yeniler daha hakim kurallara demekki ki Yanlışın farkına varabiliyor:)Uçuşta neden söyleyemeyeceklermiş bu şahsın hatasını öyle de bir söylerler ki psikolojik baskı yapmayın....
, ~ 4 yıl önce
+35'in eline sosyal medya verirsen olacağı bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000