14 Aralık 2021, Salı 10:53:21

THY hibrit çalışma dönemini uzattı

Türk Hava Yolları (THY), Covid-19 pandemisi nedeniyle uzaktan çalışma yapabilen birimlerde hibrit ve esnek çalışma modeline geçmişti. 4 Ekim'de başlayan yeni çalışma modelinin süresi uzatıldı.
  • Evden çalışmada nasıl 1500tl kar yapılır. Şirket çalışan için günlük 40 tl yemek ücreti ödemez. 20 tl yol ücreti ödemez. 15 tl su elektrik doğalgaz çay şeker ödemez ve toplamda 20 günde 1 evden çalışan için 1500TL kar elde edilir. Arkadaşlar evden çalışma ile ofis çalışması arasında fark yok. Performans iş hızı takip kontrol edilsin. Evden çalışmanın daha verimli oldu görülecektir. Mesai saati dışı yapılabilen evden çalışma ile şirket içi işler %80 hızlandı. Evden çalışmada değil, şirket çalışmasında asıl kahvehane sohbetleri arkadaş ortamı verimi düşürüyor. Evde kişi tek olduğu için çalışmaya veriyor kendini.Şirketin en mantıklı kararı olacaktır bunu kalıcı yapmak. Eğer uluslararası bir firma isek evden çalışma kalıcı olur. Zorunlu ofislere gelenler girişlerde kuyruk mu istiyor yemekhanede kuyruk mu istiyor pandemide thy salgınımı istiyor ofislere dönülsün olacak şirkette salgın kalabalık ve kuyruklar.
  • Yorumlardan da anlaşılacağı üzere evden çalışmayı yan gelip yatma olarak gören bir zihniyet mevcut ne yazık ki çok acı. Evden çalışma düzeni sanki sadece THY'de mi var acaba? Google, Facebook, Amazon ... gibi sayısız global şirketin, Trendyol, Hepsiburada, birçok özel banka gibi Türkiye'deki büyük şirketlerin personelleri de evden çalışıyor. Sizin sığ mantığınıza göre bu koskoca şirketler hiçbir şey bilmiyor ki insanları evden çalıştırıyor, üstüne bir de evde yan gelip yatan personeline bedavadan maaş ödüyorlar. İnsanlar evlerinden de çalıştıkları sistemlere bağlanıp işlerini yapabiliyorsa, fiziki olarak evden çalışmalarına engel bir durum yoksa neden illa ofise gitsin? Bu neyin çekememezliği böyle? Evden çalışmayı suistimal edenler olduğu gibi 8-5 çalıştığından daha fazla çalışan, hafta içi akşamları, hafta sonları da iş yapmak zorunda kalan birçok insan var. Genellemelerde bulunup bu insanların haklarına girmeyin lütfen.
  • Taşörensen konuşmaya hakkın yok...birgünlüğüne Tk olmak isterdim bankamatikle ev arası gidip gelmek nasıl duygu merak ediyorum
  • Bugün alarmı susturup 11 de uyanmışım yaa. Tüh amirime haber vereyimde kusura bakmasın
  • Yazılanlara bakınca bunları yazanların TK personeli olduğunu düşünmek acı veriyor. Ondan sonra başta kabin sonra da kokpit ağlıyorlar çalıştığımızı görmüyor musunuz diye. Siz böyle sağa sola saldırdıkça adam ayda 250 saat uçsun isterse banane diyor, empati bile kuramıyor. Herkes işine baksın, seni de, yerdeki adamı da orada zorla çalıştırmıyorlar. Bir isteğin veya hak yenildiğini düşündüğün mevzu varsa örgütlenir gereğini alırsın. Buradan millete saldırmakla olmuyor o işler, cahil cahil yazıp rezil etmeyin kendinizi.
  • sonra gelip ofisin yolunu bulamıyorlar..evden bankamatiğe bankamatikden eve.
  • yatmaya devamke desenize
  • Pandemi nedeniyle evden çalışan personellerin kaç defa pass bilet kestirip nerelere uçtuklarına bakarmısınız lütfen.Hepsi yazlıklarda keyif yapıp yattığı yerden maaş alıyor!!!!
  • Yemek yol yardımı sadece 2 gün ofis... diğer şirketlerdekiler harranlı.
  • Bu konuyu içeren haberlerin altındaki her yorumda özellikle yolcu ile birebir teması olan yer hizmetleri ve kabin/kokpit gibi departmanlar veya teknik/kargo gibi uçağa dokunanlar isyan ediyor hatta hakaret ediyor. Arkadaşlar uzaktan kabin olmaz, uzaktan yer hizmeti, teknik bakım olmaz, yaptığınız işin mahiyetinin bu olması ve uzaktan çalışmaya fiziken uygun olmaması diğer departmanlardaki insanların suçu değil, idari birimler veya birebir yolcu/uçak görmeyen birimlere bu kolaylığın sağlanması sizin hakkınızı gasp etmez. ‘Ben geliyosam o da gelsin’ nefret dolu bir bakıştır. Biliyorum inanmayacaksınız ama ne hafta sonumuz kaldı ne mesai saatimiz, sisteme her an erişebiliyoruz diye vakitsiz iş isteniyor, fazla mesai almadan 12-13 saat aralıksız çalıştığımız oluyor. Dedim ya inanmayacaksınız biliyorum ama gerçek bu, içinde olmayınca inanılmıyor çünkü.

Türk Hava Yolları (THY), Covid-19 pandemisi nedeniyle uzaktan çalışma yapabilen birimlerde hibrit ve esnek çalışma modeline geçmişti. 4 Ekim'de başlayan yeni çalışma modelinin süresi uzatıldı.

THY İstihdam Başkanlığı tarafından personele gönderilen yazıyla 31 Aralık 2021'e kadar südürülmesi planlanan çalışma modelinin 6 Mart 2022'ye kadar devam edeceği duyuruldu.

İşte THY yönetimi tarafından personele gönderilen o yazı:

"Değerli Çalışma Arkadaşlarımız,

Uzaktan çalışma yapılan birimlerimizde 4 Ekim 2021 tarihi itibariyle hibrit ve esnek çalışma modeliyle ofislerimize dönülmesine ve bu uygulamanın 31 Aralık 2021 tarihine kadar sürdürülmesine karar verildiğini, pandeminin seyrine göre gerektiğinde bu konuda yeniden değerlendirme yapılabileceğini sizlerle paylaşmıştık.

Salgının güncel şartlarına uygun olarak tüm çalışma arkadaşlarımızın ofislere dönüşteki beklentilerini ve pandemi hassasiyetlerini karşılayacak şekilde oluşturduğumuz hibrit ve esnek çalışma programına 6 Mart 2022 tarihine kadar devam edilmesine karar verilmiştir.

Bu kapsamda, hibrit çalışmaya uygun birimlerimizde, yöneticilerin mutabakatı ile, haftada en az 2 gün ofisten çalışma yapılacak olup diğer çalışma günlerinde uzaktan çalışma uygulaması sürdürülecektir. Ulaştırma ve yemek yardımı ödenmesine de bu süre boyunca devam edilecektir.

Hibrit çalışma yapılan birimlerimizde, 7 Mart 2022 tarihi itibariyle haftada 4 gün ofis çalışması ve Çarşamba günleri uzaktan çalışma yapılması planlanmaktadır. Pandeminin seyrine göre farklı bir planlama olması halinde bilgilendirme yapılacaktır.

Hibrit çalışma düzenimizi Sağlık Bakanlığının pandemi süresince yayımlamış olduğu koruyucu tedbirlere sıkı sıkıya bağlı kalarak en kolay şekilde sürdüreceğimize inanıyoruz.

Her türlü soru ve görüşleriniz için Çalışan Destek Hattımızla iletişime geçebilirsiniz.

Sağlıklı günler dileriz.

İstihdam Başkanlığı"

THY hibrit çalışma dönemini uzattı

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Thyevdençalışma ~ 2 yıl önce
Evden çalışmada nasıl 1500tl kar yapılır. Şirket çalışan için günlük 40 tl yemek ücreti ödemez. 20 tl yol ücreti ödemez. 15 tl su elektrik doğalgaz çay şeker ödemez ve toplamda 20 günde 1 evden çalışan için 1500TL kar elde edilir. Arkadaşlar evden çalışma ile ofis çalışması arasında fark yok. Performans iş hızı takip kontrol edilsin. Evden çalışmanın daha verimli oldu görülecektir. Mesai saati dışı yapılabilen evden çalışma ile şirket içi işler %80 hızlandı. Evden çalışmada değil, şirket çalışmasında asıl kahvehane sohbetleri arkadaş ortamı verimi düşürüyor. Evde kişi tek olduğu için çalışmaya veriyor kendini.Şirketin en mantıklı kararı olacaktır bunu kalıcı yapmak. Eğer uluslararası bir firma isek evden çalışma kalıcı olur. Zorunlu ofislere gelenler girişlerde kuyruk mu istiyor yemekhanede kuyruk mu istiyor pandemide thy salgınımı istiyor ofislere dönülsün olacak şirkette salgın kalabalık ve kuyruklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
günah almayın ~ 2 yıl önce
Yorumlardan da anlaşılacağı üzere evden çalışmayı yan gelip yatma olarak gören bir zihniyet mevcut ne yazık ki çok acı. Evden çalışma düzeni sanki sadece THY'de mi var acaba? Google, Facebook, Amazon ... gibi sayısız global şirketin, Trendyol, Hepsiburada, birçok özel banka gibi Türkiye'deki büyük şirketlerin personelleri de evden çalışıyor. Sizin sığ mantığınıza göre bu koskoca şirketler hiçbir şey bilmiyor ki insanları evden çalıştırıyor, üstüne bir de evde yan gelip yatan personeline bedavadan maaş ödüyorlar. İnsanlar evlerinden de çalıştıkları sistemlere bağlanıp işlerini yapabiliyorsa, fiziki olarak evden çalışmalarına engel bir durum yoksa neden illa ofise gitsin? Bu neyin çekememezliği böyle? Evden çalışmayı suistimal edenler olduğu gibi 8-5 çalıştığından daha fazla çalışan, hafta içi akşamları, hafta sonları da iş yapmak zorunda kalan birçok insan var. Genellemelerde bulunup bu insanların haklarına girmeyin lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biz neye hizmet ediyoruz ~ 2 yıl önce
Taşörensen konuşmaya hakkın yok...birgünlüğüne Tk olmak isterdim bankamatikle ev arası gidip gelmek nasıl duygu merak ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel iş ~ 2 yıl önce
Bugün alarmı susturup 11 de uyanmışım yaa. Tüh amirime haber vereyimde kusura bakmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 2 yıl önce
Yazılanlara bakınca bunları yazanların TK personeli olduğunu düşünmek acı veriyor. Ondan sonra başta kabin sonra da kokpit ağlıyorlar çalıştığımızı görmüyor musunuz diye. Siz böyle sağa sola saldırdıkça adam ayda 250 saat uçsun isterse banane diyor, empati bile kuramıyor. Herkes işine baksın, seni de, yerdeki adamı da orada zorla çalıştırmıyorlar. Bir isteğin veya hak yenildiğini düşündüğün mevzu varsa örgütlenir gereğini alırsın. Buradan millete saldırmakla olmuyor o işler, cahil cahil yazıp rezil etmeyin kendinizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAŞO ~ 2 yıl önce
sonra gelip ofisin yolunu bulamıyorlar..evden bankamatiğe bankamatikden eve.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xx ~ 2 yıl önce
yatmaya devamke desenize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 2 yıl önce
Pandemi nedeniyle evden çalışan personellerin kaç defa pass bilet kestirip nerelere uçtuklarına bakarmısınız lütfen.Hepsi yazlıklarda keyif yapıp yattığı yerden maaş alıyor!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı CEVAP ~ 2 yıl önce
Evden çalışma uygulamasının illaki evde olma kuralımı var pass imkanıda varsa gidilen yerde aynı hizmeti veremiyormu?Söz konusu izole durumuysa
Hotbird ~ 2 yıl önce
Yemek yol yardımı sadece 2 gün ofis... diğer şirketlerdekiler harranlı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yatmıyoruz inanmasanız da ~ 2 yıl önce
Bu konuyu içeren haberlerin altındaki her yorumda özellikle yolcu ile birebir teması olan yer hizmetleri ve kabin/kokpit gibi departmanlar veya teknik/kargo gibi uçağa dokunanlar isyan ediyor hatta hakaret ediyor. Arkadaşlar uzaktan kabin olmaz, uzaktan yer hizmeti, teknik bakım olmaz, yaptığınız işin mahiyetinin bu olması ve uzaktan çalışmaya fiziken uygun olmaması diğer departmanlardaki insanların suçu değil, idari birimler veya birebir yolcu/uçak görmeyen birimlere bu kolaylığın sağlanması sizin hakkınızı gasp etmez. ‘Ben geliyosam o da gelsin’ nefret dolu bir bakıştır. Biliyorum inanmayacaksınız ama ne hafta sonumuz kaldı ne mesai saatimiz, sisteme her an erişebiliyoruz diye vakitsiz iş isteniyor, fazla mesai almadan 12-13 saat aralıksız çalıştığımız oluyor. Dedim ya inanmayacaksınız biliyorum ama gerçek bu, içinde olmayınca inanılmıyor çünkü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 2 yıl önce
Buna teknik çalışanı olarak canı gönülden katılıyorum. Evden çalışmanın nasıl bişey olduğunu yakından görebiliyorum ne hafta sonu ne gecesi var bu insanların. Bırakın aklı evveller saldırsın zora düşünce etraftan destek beklerler..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000