12 Şubat 2022, Cumartesi 10:11:48

Temel Kotil'den yerli projelerle ilgili önemli açıklamalar

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil "Türkiye'de dünyada bir oyuncu. Türkiye bir yola çıktı, elimizde 5 helikopter projesi var." dedi.
  • yorumlarınız ne kadar siyasi hepinizin gçzleri kör kalpleri taş ne kadar nefret dolusunuz . o uçaklar size rağmen uçacak inş uçanlar görev yapanlar satılıp para kazanılanlar var . şimdiye kadar sizin gibi düşünüp yapamayız edemeyiciler yüzünden yapılmamış ama şimdi yapılıyor ve sadece sizin nefret ettiğiniz siyasi parti zamanında yapıldığı için bu kadar nefret dolusunuz . siz ancak uçağın heykelini seversiniz zaten.
  • Olumsuz yorum yapanlar için gerçekten üzülüyorum..Tusaş'ta yürütülen mühendislik projeleri ile ilgili sadece politik ön yargılarla yorum yapıyorlar..Oradaki genç mühendislerin çalışma azimleri ve başarılarını bilseler gurur duyarlar..Lütfen politika denen hastalık kalbinizi ve gözünüzü kör etmesin
  • temel reis sürekli elinde uçak maketiyle birşeyler anlatıyor. o maketler uçuyor mu?
  • Uçuyormuş ya da uçacakmış gibi yapılan algı operasyonları. Zaten adamın ne dediği anlaşılmıyor. Hedef kitleyi muhafaza etmek için yapılan açıklamalar. Hürkuş düştü sonra ne oldu hiç açıklama yok . 2023 seçimlerine malzemeden ibaret ifadeler. Çok yazık.
  • Hic kendini unutturmuyor, bravo Kotil, bunu birde Tav ceo su yapar, herzaman gundemde kalirlar
  • Cak cek cak cek
  • Türkçeyi şiveyle konuşan,havacılığı internetten 6 ayda öğrenci gibi ders çalışarak öğrenen! hemşehrisi ile birlikte thy'ye fetocuları tıka basa dolduran,yedikleri her haltı ne de olsa bizden diye görmezden gelen bu şahıs ve öteki hala nasıl serbest geziyorlar akıl almıyor,bu şahıs Tusaş'da nasıl görev yapıyor,hani fetoyla mücadele ediliyordu,ne oldu ama burası Türkiye maalesef...
  • Kendisinin en büyük projesi "Su tarihte hangardan çıkacak, şu tarihte bilmem ne olacak" tir. Hiçbir siyasetçi eline su dökemez. Büyük adam gerçekten.
  • Demek ki size nasip olmayacak. Ay çok üzüldüm valla. Yolcudur abbas
  • Siyasal islamcı,din tüccarlarının ne Türkiye ne Türk'lük ne de Türkçe ile uzaktan yakından alakası yoktur ancak kişisel ve politik çıkarlar için görüntüde milliyetçilik yaparlar. Oy için açılım ayağına,Türk'lük faşistliktir,Türk demeyelim diyenler,terörist destekçileriyle elele meydanlarda megri megri diye şarkılar söyleyenler,şehirlere hendekler kazılırken güvenlik güçlerine karışmayın diyenlere zerre güven olmaz. 'Ülkemiz bir şeye kalkışırsa onu yapar. İşi ehline vermeliyiz. Türkiye Almanya'yı yakalayabilir. Üretim imkanları herkeste daha açık. Türkiye gibi ülkelerin dünyayı yakalamak gibi endişesi yok. Geçer de' Acı acı gülmemek zor, dedikleriyle yaptıkları birbirinin tersi,torpil,adam kayırma,nepotizm,mobbing almış yürümüş,kendisi de torpille makam sahibi oldu,işin ehli mi? Anca kadrolaşma,hak yemede,fetoculara makam vermede,mobbing'de ehil. Almanya'da torpil,particilik vs var mı? Onları hangi bütçe,yetişmiş insan,zihniyet,eğitim kalitesiyle yakalayacağız ey temel !

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil "Türkiye'de dünyada bir oyuncu. Türkiye bir yola çıktı, elimizde 5 helikopter projesi var." dedi.

Bir televizyon programına katılan Kotil'in açıklamaları şöyle:

"Türkiye'de dünyada bir oyuncu. Türkiye bir yola çıktı, elimizde 5 helikopter projesi var. Bir ülkenin hava sahasını koruması gerekiyor. Haberleşme ve gözetleme uydusu yapıyoruz. TUSAŞ'ımız içi kaynayan bir şirket, pozitif kaynama. Bu şirket yaparken öğreniyor, öğretiyor.

Uçak benim anlatımımla basit olacak ama dünyadaki en komplike araçtır. Çok hassas kontrol edilmesi gerekiyor. Havada uçarken, havayı delerek uçuyor. Hava bunun etrafından akıyor. Aşağıda sensörü var. Bu bilgiler bilgisayara gidiyor. Diyor ki senin havaya göre yönün böyledir, hızın budur... Bunu yapmak kolay. Ama bunu tasarlarken uğraşıyorsunuz. O buz dağının arka tarafı.

Gökbey, Türkçe kökenli bir isimdir. Gökbey isminin anlamı, mavi gözlü beydir. Gökbey ismi, Başkan Erdoğan'ın, T-625 Genel Maksat Helikopterinin ismini açıklamasıyla gündeme geldi. Başkan Erdoğan, Savunma Sanayii Zirvesi'nde, T-625'in helikopterinin isminin uzun uğraşlar sonrası Gökbey olarak belirlendiğini duyurdu.

"İKİ ANKA PROJEMİZ, HABERLEŞME UYDU PROJEMİZ VAR"

Türkiye'de dünyada bir oyuncu. Türkiye bir yola çıktı, elimizde 5 helikopter projesi var. Bir ülkenin hava sahasını koruması gerekiyor. Haberleşme ve gözetleme uydusu yapıyoruz. İki ANKA projemiz, haberleşme uydu projemiz var.

"ZİRVEYE ÇIKIYORUZ"

Ülkemiz bir şeye kalkışırsa onu yapar. İşi ehline vermeliyiz. Türkiye Almanya'yı yakalayabilir.

Üretim imkanları herkeste daha açık. Türkiye gibi ülkelerin dünyayı yakalamak gibi endişesi yok. Geçer de.

Fikirden ilk uçuşuna kadar 18 ay geçti. Bunun öncesinde ANKA var. Gövdesini ANKA'dan aldı. Milli demek Türk demek. Size engel çıkardıktan sonra milli olmuyor ki. Bana satan Almanya sana satmıyorum dediği zaman milli değil. Aksungur'un üzerine bir kat daha eklememiz çok zor değil.

Aksungur orman yangınlarıyla mücadelede etkili kullandı. ANKA ve Aksungur için biriken siparişlerimiz var.

içine verici koyduğumuz zaman, uçarken ben F-16'yım diyor. Sonra hava savunma sistemleri açılıyor ve nerede olduğunu anlayıp işi bitiriyor. Savunma alanında birinci tepedeyiz, zirveye doğru çıkıyoruz. Bana burayı 5 sene önce emanet verdiler. Emaneti büyütüp vermek isterim.

Milli Muharip uçağımız. Birebirine yakın prototipi. Bu 5 nesil savaş uçağı. Radarlar göremez. Çünkü radyo dalgalarını yutar, yansıtmaz. Hava savunma sistemini geçmek istiyorsanız bu uçağın radyo dalgalarını geri göndermemesi gerekiyor.

Isı düşünce çıkardığı radyasyon da düşer ışık olarak. Motor havasın ayarlayarak daha soğuk verecek bir sistem var. Hem radarı yansıtmıyor hem de kendisi lamba gibi gökyüzünde yanmıyor. Kenarları keskin. Biz havacılıkta keskin kenarı hiç sevmeyiz.

Bunun her tarafında radar var. Bu bir uçak değil, savaş sistemi. Etrafını kolluyor, gelen gidenlere bakıyor.

"ATAK 2 2023'TE HANGARDAN ÇIKACAK"

Bunun altı dümdüz. Normalde savaş uçaklarını düz istemeyiz biz. Kapakları var. Kapaklar açılıyor ve füzelerini gönderiyor. Kendi görüyor, bunu görmüyorlar. İkinci yanma odası çalıştırılamadan iş görebiliyor. Yeni bir dünya var. Daha sonra ATAK 2'ye geçeceğiz. ABD'lilerin Apache klasında bir helikopter. Her geçen gün bunu yapmak daha ucuz. 2023'te hangardan çıkacak. Dünyadaki en büyük motoro Amerikalılar yapıyor. Ne Ruslar yapabiliyor, ne de Ruslar yapabiliyor. Bu çift motorlu olmak zorunda tek motor yetmiyor. (haber7)

Temel Kotil'den yerli projelerle ilgili önemli açıklamalar

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

xxx ~ 2 yıl önce
yorumlarınız ne kadar siyasi hepinizin gçzleri kör kalpleri taş ne kadar nefret dolusunuz . o uçaklar size rağmen uçacak inş uçanlar görev yapanlar satılıp para kazanılanlar var . şimdiye kadar sizin gibi düşünüp yapamayız edemeyiciler yüzünden yapılmamış ama şimdi yapılıyor ve sadece sizin nefret ettiğiniz siyasi parti zamanında yapıldığı için bu kadar nefret dolusunuz . siz ancak uçağın heykelini seversiniz zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tunga ~ 2 yıl önce
Olumsuz yorum yapanlar için gerçekten üzülüyorum..Tusaş'ta yürütülen mühendislik projeleri ile ilgili sadece politik ön yargılarla yorum yapıyorlar..Oradaki genç mühendislerin çalışma azimleri ve başarılarını bilseler gurur duyarlar..Lütfen politika denen hastalık kalbinizi ve gözünüzü kör etmesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tunga rumuzuna ~ 2 yıl önce
Tusaş'ın başındaki zatın kendisi iyi polis kötü polisi oynayarak Tusaş içinde yapılan mobbingler hakkında personele mail atmıştı hatta bu konu burada haber bile olmuştu, böyle bir yerde kim,hangi projeleri nasıl adam gibi yapar onu da anlatsana !
cemal ~ 2 yıl önce
temel reis sürekli elinde uçak maketiyle birşeyler anlatıyor. o maketler uçuyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hasan Uluberk ~ 2 yıl önce
Uçuyormuş ya da uçacakmış gibi yapılan algı operasyonları. Zaten adamın ne dediği anlaşılmıyor. Hedef kitleyi muhafaza etmek için yapılan açıklamalar. Hürkuş düştü sonra ne oldu hiç açıklama yok . 2023 seçimlerine malzemeden ibaret ifadeler. Çok yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hic unutturmuyor ~ 2 yıl önce
Hic kendini unutturmuyor, bravo Kotil, bunu birde Tav ceo su yapar, herzaman gundemde kalirlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cakcak ~ 2 yıl önce
Cak cek cak cek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 2 yıl önce
Türkçeyi şiveyle konuşan,havacılığı internetten 6 ayda öğrenci gibi ders çalışarak öğrenen! hemşehrisi ile birlikte thy'ye fetocuları tıka basa dolduran,yedikleri her haltı ne de olsa bizden diye görmezden gelen bu şahıs ve öteki hala nasıl serbest geziyorlar akıl almıyor,bu şahıs Tusaş'da nasıl görev yapıyor,hani fetoyla mücadele ediliyordu,ne oldu ama burası Türkiye maalesef...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Temel Bey ~ 2 yıl önce
Kendisinin en büyük projesi "Su tarihte hangardan çıkacak, şu tarihte bilmem ne olacak" tir. Hiçbir siyasetçi eline su dökemez. Büyük adam gerçekten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2023 ~ 2 yıl önce
Demek ki size nasip olmayacak. Ay çok üzüldüm valla. Yolcudur abbas

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eyy temel !!! ~ 2 yıl önce
Siyasal islamcı,din tüccarlarının ne Türkiye ne Türk'lük ne de Türkçe ile uzaktan yakından alakası yoktur ancak kişisel ve politik çıkarlar için görüntüde milliyetçilik yaparlar. Oy için açılım ayağına,Türk'lük faşistliktir,Türk demeyelim diyenler,terörist destekçileriyle elele meydanlarda megri megri diye şarkılar söyleyenler,şehirlere hendekler kazılırken güvenlik güçlerine karışmayın diyenlere zerre güven olmaz. 'Ülkemiz bir şeye kalkışırsa onu yapar. İşi ehline vermeliyiz. Türkiye Almanya'yı yakalayabilir. Üretim imkanları herkeste daha açık. Türkiye gibi ülkelerin dünyayı yakalamak gibi endişesi yok. Geçer de' Acı acı gülmemek zor, dedikleriyle yaptıkları birbirinin tersi,torpil,adam kayırma,nepotizm,mobbing almış yürümüş,kendisi de torpille makam sahibi oldu,işin ehli mi? Anca kadrolaşma,hak yemede,fetoculara makam vermede,mobbing'de ehil. Almanya'da torpil,particilik vs var mı? Onları hangi bütçe,yetişmiş insan,zihniyet,eğitim kalitesiyle yakalayacağız ey temel !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000