08 Nisan 2020, Çarşamba 09:35:02

Şirketler krize kaç gün dayanabilir?

Center for Aviation (CAPA), hiç nakit girişi olmadan hangi hava yolu şirketinin kaç gün uçuş yapabileceğini açıkladı.
  • Tüm dünyada tüm havayollarının hisseleri çakılırken , PGS hisselerinin yükselmesi enteresan.
  • Uçucu personelinin güler yüzlülüğü ve ilgisi, ikramlarının kalitesi, koltuklarının rahatlığı ve müşteriye yaklaşımı ile Atlas Jet bambaşkaydı. Her zaman ilk tercihimdi. Şimdikilerin hiçbiri onun yerini alamaz. Hala üzülüyorum bu firmaya. Yazık oldu.
  • Geçen yıl yapacağım bir yurtdışı seyahat için THY'nin havaalanı ofisinden bilet almak zorunda kaldım. Bilet ücretinden ayrı 500 TL. ek ücret istediler. Sebebini sorduğumda internet üzerinden değil de ofisten aldığım için böyle bir ücret ödemek durumumda olduğumu söylediler. Biletimi aldıktan sonra 10 metre ilerisinde olan SunExpress'in satış ofisinden yine başka bir yurtdışı bileti aldım. Ancak, böyle bir ücret istenmedi. Kriz denilince aklıma geldi de...
  • Yarın sabah ilk iş Pegasus hisseleri almak...
  • Pegasusun gücü herkesi şaşırttı değil mi? Çünkü gerçek milliyetçilik, gerçek cumhuriyetçilik, gerçek vatan severlik var. Yakasında gururla Atatürk rozeti taşıyanların çalıştığı bir şirkettir Pegasus. Arkasında gak deyince Dolar, guk deyince Euro veren devletin olmadığı bir şirkettir. Allah yolunu bahtını açık etsin. Tablo budur, Helal olsun denmeyi haketmiştir. Ötesi yok.
  • Bu kadar liyakatsızlık vakıfçılık dernekçilik torpille bu kadar gün şaşırdım gerçekten
  • Gökler seninle aydınlansın Pegasus . Sayende uçmayan kalmadı yurdumun insanları senin sayende uçak ile tanıştı. Allah yolunu her daim açık eylesin. Pegasus uçsun zaten neden mi her konuda daha adil yaklaşıma sahip Pegasus da gereksiz kadrolaşma da yok. Herşey olması gerektiği gibi. Ekip nedir nasıl olunur uzaktan nasıl handling in elinden tutar ve varlığını hissettirir 7/24 destek olur bunu Pegasus ile gördük yaşadık. Sağolsunlar . Bir de havalimanında olup da yönetim zihniyeti sıfır olan sözde bayrak taşıyıcımızın üst yöneticileri kendini sorgulasın. Dertleri üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. En nihayetinde PEGASUS Iyi ki varsın Iyi ki varsın Iyi ki varsın.
  • Kasasına para girmeden idare edecek deseniz. Kargo uçuşları devam ediyor, şirket kasasına para girmemesi mümkün değil. Ayrıca yorumlardan gördüğüm ne kadar çok thy düşmanı varmış. Batsa sevineceksiniz.
  • Pegasus'u kesinlikle ayakta Bırakmazlar. 2 ay önceki kaza mevzusu var. 300 milyon dolar parası mı var kasada , 300 milyon dolar ceza keserler olur biter. Ayakta kalması gereken Türk Hava Yolları'dır çünkü onunla istedikleri gibi oynuyorlar
  • Yağmasan da gürle, aman hisse değerimiz düşmesin, thy ile kıyaslanması bile saçmalık

Dünyanın önde gelen havacılık araştırmaları şirketlerinden Avustralya merkezli Centre for Asia Pacific Aviation (CAPA), elindeki verilere dayanarak hangi hava yolu şirketinin 'hiç nakit girişi olmadan' kaç gün uçuş yapabileceğini açıkladı.

CAPA tarafından yapılan ve hava yolu şirketlerinin dayanıklılığını ölçen araştırmayla, şirket kasasına hiç nakit girişi olmadan hangi hava yolu şirketinin kaç gün uçmaya devam edebileceği analiz edildi.

Araştırmanın sonucuna göre, operasyonlar başladığında kasasına hiç para girmese bile Lufthansa 51 gün uçuş gerçekleştirebilecek. En fazla havada kalacak şirket ise 200 günle Pegasus olurken Türk Hava Yolları'nın ise kasasına para girmeden 68 gün uçuş yapabileceği belirtildi.

CAPA’nın söz konusu araştırmasına dahil edilen 10 şirkete ilişkin veriler şöyle:

Pegasus Airlines: 200 gün

Wizz Air: 178 gün

Ryanair: 170 gün

Finair: 133 gün

IAG (BA): 132 gün

easyJet: 113 gün

AirFranceKLM: 81 gün

THY: 68 Gün

Lufthansa: 51 gün

Norwegian: 26 gün

Şirketler krize kaç gün dayanabilir?

Yorumlar Tüm Yorumlar (65)

BIST ~ 4 yıl önce
Tüm dünyada tüm havayollarının hisseleri çakılırken , PGS hisselerinin yükselmesi enteresan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atlas Jet ~ 4 yıl önce
Uçucu personelinin güler yüzlülüğü ve ilgisi, ikramlarının kalitesi, koltuklarının rahatlığı ve müşteriye yaklaşımı ile Atlas Jet bambaşkaydı. Her zaman ilk tercihimdi. Şimdikilerin hiçbiri onun yerini alamaz. Hala üzülüyorum bu firmaya. Yazık oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir yorum ~ 4 yıl önce
Geçen yıl yapacağım bir yurtdışı seyahat için THY'nin havaalanı ofisinden bilet almak zorunda kaldım. Bilet ücretinden ayrı 500 TL. ek ücret istediler. Sebebini sorduğumda internet üzerinden değil de ofisten aldığım için böyle bir ücret ödemek durumumda olduğumu söylediler. Biletimi aldıktan sonra 10 metre ilerisinde olan SunExpress'in satış ofisinden yine başka bir yurtdışı bileti aldım. Ancak, böyle bir ücret istenmedi. Kriz denilince aklıma geldi de...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olamaz ~ 4 yıl önce
öyle bir şey yok. seni keklemişler. thy havaalanı ofisi değildir o, havalimanındaki acentedir.
PGS ~ 4 yıl önce
Yarın sabah ilk iş Pegasus hisseleri almak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dikkat ~ 4 yıl önce
Pegasusun gücü herkesi şaşırttı değil mi? Çünkü gerçek milliyetçilik, gerçek cumhuriyetçilik, gerçek vatan severlik var. Yakasında gururla Atatürk rozeti taşıyanların çalıştığı bir şirkettir Pegasus. Arkasında gak deyince Dolar, guk deyince Euro veren devletin olmadığı bir şirkettir. Allah yolunu bahtını açık etsin. Tablo budur, Helal olsun denmeyi haketmiştir. Ötesi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Müşteri ~ 4 yıl önce
Müşteri olarak hiç beğenmediğim bir firma.Thy tek geçerim.Ayrıca şunuda belirtmek isterim ki Pegasus da ülkemizin bir değeri.Başarılı olmasını isterim.
Kemal Kaynarcalı ~ 4 yıl önce
Bu kadar liyakatsızlık vakıfçılık dernekçilik torpille bu kadar gün şaşırdım gerçekten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uç güzel sarı kız ~ 4 yıl önce
Gökler seninle aydınlansın Pegasus . Sayende uçmayan kalmadı yurdumun insanları senin sayende uçak ile tanıştı. Allah yolunu her daim açık eylesin. Pegasus uçsun zaten neden mi her konuda daha adil yaklaşıma sahip Pegasus da gereksiz kadrolaşma da yok. Herşey olması gerektiği gibi. Ekip nedir nasıl olunur uzaktan nasıl handling in elinden tutar ve varlığını hissettirir 7/24 destek olur bunu Pegasus ile gördük yaşadık. Sağolsunlar . Bir de havalimanında olup da yönetim zihniyeti sıfır olan sözde bayrak taşıyıcımızın üst yöneticileri kendini sorgulasın. Dertleri üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. En nihayetinde PEGASUS Iyi ki varsın Iyi ki varsın Iyi ki varsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enteresan ~ 4 yıl önce
Kasasına para girmeden idare edecek deseniz. Kargo uçuşları devam ediyor, şirket kasasına para girmemesi mümkün değil. Ayrıca yorumlardan gördüğüm ne kadar çok thy düşmanı varmış. Batsa sevineceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tttt ~ 4 yıl önce
Pegasus'u kesinlikle ayakta Bırakmazlar. 2 ay önceki kaza mevzusu var. 300 milyon dolar parası mı var kasada , 300 milyon dolar ceza keserler olur biter. Ayakta kalması gereken Türk Hava Yolları'dır çünkü onunla istedikleri gibi oynuyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçaninsan ~ 4 yıl önce
Yağmasan da gürle, aman hisse değerimiz düşmesin, thy ile kıyaslanması bile saçmalık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pega sus ~ 4 yıl önce
Sevsekde sevmesekde ülkemizin değerli bir firması.Başarılı olmasını istemeyenin vatanseverliğinden şüphe ederim.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000