15 Aralık 2022, Perşembe 22:28:45

SHGM eski genel müdürü Bahri Kesici tutuklandı

Sivil Havacılık eski Genel Müdürü Bahri Kesici, nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklandı.
  • Faa lisansi alip trde calisamiyoruz ustelik okulu, trde ise yeni baslayan efodan katkat fazla fazla tecrubeyle bitirmemize ragmen!
  • Mağdur olanlar birlik olup mevzuatın tekrar değiştirilmesi yönünde bir girişimde bulundu mu?
  • Hiç Amerika'da bulunup herhangi bir immigration attorney ile görüştün mü ya da bu konuyu enine boyuna araştırdın mı çok merak ettim. Sana burada anlatırdım uzun uzun da gerek yok. Aç araştır bi zahmet. Hakkımı aramak ağlamaksa da ağlarım sıkıntı yok :)
  • Biz mi vizyonsuzuz? :) İyi eğitim almış kimse kalmasın zaten ülkede; doktoru, avukatı, pilotu hepsi yurt dışına gitsin çünkü diğer türlü hepsi vizyonsuz oluyor değil mi:) Ucuz diye değil, daha iyi bir eğitim almak ve ingilizcemi geliştirmek için gittim ben Amerika'ya şahsen. Çalışma izni denen şey olsa kimse geri dönmez. Ana baba hasretinden dönmedik yani. O dediğin şeyler öyle kolay değil, 'Bankaya gir Cessna al şirket kur' yok yaaaaa çok kolaysa sen yap da bize de sponsor ol green card çıkarıver bi zahmet:))
  • Bu milletin 3 milyon lirası Macarlara peşkeş çekildi. Onlarca öğrenci mağdur oldu, dolandırıcı ve oğlu insanların parasıyla şatafat içinde yaşıyor. Parasını isteyen öğrenciler öldürülmekle dahi tehdit edildi. Şimdi yargılanıyor ve en geç Mart 2023'te Macaristan vatandaşı olup kaçmanın hesabını yapıyor. Kendisini TAI emeklisi pilot olarak tanıttı ama mahkeme her yalanını 2 müzekkere yazarak çarptı suratına. Adam düz emlakçı. Lise mezunu, hayatında kokpit görmemiş, ama sorsan tüm havacılık camiasının 'HOCASI'.
  • Hicmi bir durust yok? En korkdugum adamlar kravat ve rozet takanlar,genetik oldugu icin asla bu tur insanlar yok olmayacak
  • Biraz daha denetleme yapılsın 2000-2005 easa girmek için neler imzalandı Bu adamlar şimdi easa da oturuyor. Türkiyeyi keni memfatleri için satılar Denetleyin lüften biraz vatan sevginiz var ise.
  • Diğerleri kim
  • Karslı MT kardeşim çok korkmuş anlaşılan, apar topar yorumu kaldırtmış...kendini akıllı sanma deveden büyük fil var, demişler cambaz:) abbas yolcu bak o maketleri sat bence/\
  • Bu adam yüzünden ben dahil birçok Türk pilotun FAA lisansı duvar süsü oldu. Havacılığın merkezinde aldığımız eğitim, çektiğimiz zorluklar, tüm emeğimiz hiçe sayıldı. Bu yönetmelik iptal edilmeli. Birileri sesimizi duysun artık!

Sivil Havacılık eski Genel Müdürü Bahri Kesici, nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklandı.

İstanbul ve Ankara’da çok sayıda iş adamı, bürokrat ve pilottan kamu ihalelerini alarak yüksek kâr vaadiyle  milyonlarca lira toplayan Kesici ile birlikte 4 kişinin yakalanması için sabah saat 06:00 sıralarında 24 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Polis tarafından gözaltına alınan Kesici, bir pilot ve eşi ile bir işadamı çıkarıldıkları mahkemece yurtdışına kaçma ve delil karartma olasılığını da göz önünde bulundurarak tutuklandı.

Bahri Kesici’nin Onur Air’in satışına aracılık etmek ve komisyon almak, yüksek kâr vaadiyle mezarlık yeri satın almak için para toplamak ve kamu ihalelerinden pay vermek amacıyla milyonlarca lira topladığı, mağdurlar arasında pilotların, bürokratların ve iş adamlarının olduğu öğrenildi.

Antalya’da cezaevine konulan Bahri Kesici ve diğer üç kişinin duruşması 6 Şubat’ta gerçekleşecek.

Bahri Kesici, 5 Ocak 2021’de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden yaş haddinden emekli olarak bir takım ticari faaliyetler yürütmeye başlamıştı.

©AirportHaber.com

SHGM eski genel müdürü Bahri Kesici tutuklandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (62)

Faa ~ 11 ay önce
Faa lisansi alip trde calisamiyoruz ustelik okulu, trde ise yeni baslayan efodan katkat fazla fazla tecrubeyle bitirmemize ragmen!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
can ~ 12 ay önce
Mağdur olanlar birlik olup mevzuatın tekrar değiştirilmesi yönünde bir girişimde bulundu mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FAA ~ 1 yıl önce
Hiç Amerika'da bulunup herhangi bir immigration attorney ile görüştün mü ya da bu konuyu enine boyuna araştırdın mı çok merak ettim. Sana burada anlatırdım uzun uzun da gerek yok. Aç araştır bi zahmet. Hakkımı aramak ağlamaksa da ağlarım sıkıntı yok :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aa ~ 1 yıl önce
amerikada bulundum hatta çalıştım sen kafana takma o konuyu :)
FAA ~ 1 yıl önce
Biz mi vizyonsuzuz? :) İyi eğitim almış kimse kalmasın zaten ülkede; doktoru, avukatı, pilotu hepsi yurt dışına gitsin çünkü diğer türlü hepsi vizyonsuz oluyor değil mi:) Ucuz diye değil, daha iyi bir eğitim almak ve ingilizcemi geliştirmek için gittim ben Amerika'ya şahsen. Çalışma izni denen şey olsa kimse geri dönmez. Ana baba hasretinden dönmedik yani. O dediğin şeyler öyle kolay değil, 'Bankaya gir Cessna al şirket kur' yok yaaaaa çok kolaysa sen yap da bize de sponsor ol green card çıkarıver bi zahmet:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aa ~ 1 yıl önce
Burda böyle ağlayacağına mcdonaldsa bile girsen çalışma izni alırdın oysa
A103 ~ 1 yıl önce
Bu milletin 3 milyon lirası Macarlara peşkeş çekildi. Onlarca öğrenci mağdur oldu, dolandırıcı ve oğlu insanların parasıyla şatafat içinde yaşıyor. Parasını isteyen öğrenciler öldürülmekle dahi tehdit edildi. Şimdi yargılanıyor ve en geç Mart 2023'te Macaristan vatandaşı olup kaçmanın hesabını yapıyor. Kendisini TAI emeklisi pilot olarak tanıttı ama mahkeme her yalanını 2 müzekkere yazarak çarptı suratına. Adam düz emlakçı. Lise mezunu, hayatında kokpit görmemiş, ama sorsan tüm havacılık camiasının 'HOCASI'.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alt sinif ~ 1 yıl önce
Hicmi bir durust yok? En korkdugum adamlar kravat ve rozet takanlar,genetik oldugu icin asla bu tur insanlar yok olmayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tutuklama ~ 1 yıl önce
Biraz daha denetleme yapılsın 2000-2005 easa girmek için neler imzalandı Bu adamlar şimdi easa da oturuyor. Türkiyeyi keni memfatleri için satılar Denetleyin lüften biraz vatan sevginiz var ise.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 1 yıl önce
Diğerleri kim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zihinsel dönüşüm ~ 1 yıl önce
Karslı MT kardeşim çok korkmuş anlaşılan, apar topar yorumu kaldırtmış...kendini akıllı sanma deveden büyük fil var, demişler cambaz:) abbas yolcu bak o maketleri sat bence/\

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FAA ~ 1 yıl önce
Bu adam yüzünden ben dahil birçok Türk pilotun FAA lisansı duvar süsü oldu. Havacılığın merkezinde aldığımız eğitim, çektiğimiz zorluklar, tüm emeğimiz hiçe sayıldı. Bu yönetmelik iptal edilmeli. Birileri sesimizi duysun artık!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 1 yıl önce
Güzel kardeşim,faa lisansıyla bu ülkede ne işin var ??git madem merkezi orası,orada yap..Burada ne işin var anlamadım!!!
Bill ~ 1 yıl önce
Bu yapilan haksizliga duyarsiz kalmayin hepiniz birlesip srsinizi duyurun sonucta siz gittiginizde boyle bir yonetmelik yoktu haklariniza toplu olarak sahip cikin bukadar emek ailelerin maddi manevi yukleri bosa gitmemeli
Bill ~ 1 yıl önce
Turkiyenin sizin gibi dillerini gelistirmis egitim almis Turk pilotlara ihtiyaci var Alkah yardimciniz olsun
AA ~ 1 yıl önce
Avrupada da böyle bir uygulama var nasıl yani o zaman avrupada mı "havacılığın merkezini" sallamıyor
Man ~ 1 yıl önce
Kesinlikle katılıyorum,yani ABD de okuyup lisans alıp,sonra Türkiye'ye gelip iş aramak vizyonsuzluk tan başka birşey değil.Koca Türkiye'de yaklaşık 1000 uçak var diyelim,orada sadece bir havayolunun 9000 uçağı var gençler..Yangın söndürme var,kargo var,posta var,bankaya girsen Cessna kredisi alıp çıkar kendi havayolunu kurarsın :)))ucuz diye gittiniz anlıyorum,ama orada kalmanın yollarını arayın !!!Ayrı kalın biraz ananizdan babanızdan,ufkunuzu açın!!
... ~ 1 yıl önce
Gidene değil gelene bakın.
Man’a ~ 1 yıl önce
Atma Ziyaaaaa.. Dünyanın en büyük filosu olan şirkette 920 tane uçak var.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000