07 Ocak 2022, Cuma 12:03:46

Sani Şener Almatı Havalimanı ile ilgili konuştu

Kazakistan'ın dünyaya açılan en büyük kapısı olan Almatı Havalimanı'nı işleten TAV Havalimanları Holding'in İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, yaşananlara dair açıklamalarda bulundu.
  • Azda Bta'ya 300 TL zam yapan yoneticilerin hakkinda konuş inin artik emekcinin sırtından anca tav şunu yaptı bunu yapti bir kerede calisanlarinizi koruyun be bu calisanlar ile bu kadar buyudunuz
  • Bu yaşanan sıkıntıların bedeli umarım bizim maaşlarımıza yansımaz.
  • Geçmiş olsun artık kazakistanda devir değişiyor. Sanırım işgal edilecekler ve yabancıları geri gönderecekler. Paralara yazık olacak
  • Dakar da oyle sanirim, bllen bir anlatsin

Kazakistan'ın dünyaya açılan en büyük kapısı olan Almatı Havalimanı'nı işleten TAV Havalimanları Holding'in İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, yaşananlara dair açıklamalarda bulundu.

BloombergHT'de katıldığı Fokus programında konuşan Şener, "Biz olaylar başladığı andan itibaren arkadaşlarımızla sıkı irtibat halindeyiz. Arkadaşlarımızın güvenliği konusunda herhangi bir sorun yok" dedi. 

Protestocuların havalimanına girişinden sonra bir vandalizmin hakim olduğunu ve havalimanında birçok alanın kırılıp döküldüğünü ifade eden Sani Şener, "Havalimanını işgal ettiler. Daha sonra polis ve askerin müdahalesi geldi. Protestocular havalimanından çıkarıldılar. İlk iki gün barışçıl bir şekilde başlayan gösteriler süreç ilerledikçe başka bir boyuta ulaştı. Dünden itibaren kargo uçuşlarına da başladık" şeklinde konuştu.

YOLCU GELİRİ YÜZDE 25'E TEKABÜL EDİYOR

Bugün yapılacak görüşmelerden sonra yarın itibariyle yolcu uçakların da operasyonlara başlamasını beklediklerini söyleyen Şener, "Kazakistan'da bizim hiçbir şekilde beklemediğimiz bir olay yaşandı. Ülkede çok ciddi yabancı yatırımcılar var. Biz de Almatı Havalimanı'nı 450 milyon dolara satın aldık. Burası bizim için çok önemli yatırımlarımızdan birisi. Bizim genel ciromuzun yüzde 20'sini teşkil ediyor. Bir de şöyle bir durum var. Dğier havalimanlarımızdan farklı olarak Almatı Havalimanı'nın gelirlerinin yüzde 75'i kargo, yer hizmetleri ve uçak yakıtından geliyor. Yolcu gelirleri ise yüzde 25'lik kısmı oluşturuyor. Burada yolcuların gidiş gelişinden ziyade uçaklarının iniş kalkış yapabilmesi bizim için önem arz ediyor." ifadelerini kullandı.

"SÜREKLİ İRTİBAT HALİNDEYİZ"

Uçuş izinleri konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını belirten TAV Havalimanları Holding CEO'su Şener, "Yetkililere ulaşma konusunda sorun yaşamıyoruz. Arkadaşlarımız sivil havacılık yetkilileri ile sürekli görüşme halindeler. Biz de uydu telefonları ile arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Şu an sadece üst düzey yöneticilerimiz havalimanında bulunuyor. Diğer personelimizi ise bugün de evlerinden çıkarmadık" dedi. 

Şener, Almatı Havalimanı ile ilgili en fazla 10 günlük kayıplarının olacağını belirtti.

©AirportHaber.com

Sani Şener Almatı Havalimanı ile ilgili konuştu

Yorumlar

Tarkan ~ 2 yıl önce
Azda Bta'ya 300 TL zam yapan yoneticilerin hakkinda konuş inin artik emekcinin sırtından anca tav şunu yaptı bunu yapti bir kerede calisanlarinizi koruyun be bu calisanlar ile bu kadar buyudunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Büyük rakam ~ 2 yıl önce
Bu yaşanan sıkıntıların bedeli umarım bizim maaşlarımıza yansımaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kazaklar ~ 2 yıl önce
Geçmiş olsun artık kazakistanda devir değişiyor. Sanırım işgal edilecekler ve yabancıları geri gönderecekler. Paralara yazık olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dakar ~ 2 yıl önce
Dakar da oyle sanirim, bllen bir anlatsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000