13 Nisan 2023, Perşembe 08:59:55

Rolls Royce'dan Hindistan'a motor teklifi

Rolls-Royce, Hindistan’ın AMCA 5. nesil savaş uçağı programı için yeni jet motoru tasarımı teklif etti

Rolls-Royce, Hindistan’ın AMCA 5. nesil savaş uçağı programı için yeni jet motoru tasarımı teklif etti

First Post tarafından aktarıldığı üzere Rolls-Royce, Hindistan’ın AMCA (Advanced Medium Combat Aircraft) 5. nesil savaş uçağı programının motorları için yeni bir teklif verdi.

Hindistan’ın tüm Fikri Mülkiyete (IP) sahip olmasını sağlamak amacıyla Rolls-Royce, Eurofighter Typhoon’un güç kaynağı olarak kullanılan düşük baypaslı bir turbofan olan Eurojet EJ200’ü temel almayacak yeni bir motoru birlikte geliştirmeye istekli olduğunu ifade etti. EJ200, çok uluslu bir motor üretim konsorsiyumu altında dört şirket tarafından geliştirilmiştir.

EJ200 motoru Hindistan’ın 5. Nesil AMCA (Advanced Medium Combat Aircraft ) programına güç sağlamak üzere 110-120kN sınıfında bir motor oluşturmak için kullanılabilecek olsa da, EuroJet Turbo GmbH bu motorun Fikri Mülkiyet (IP) haklarının sahibidir. Rolls-Royce; Avio, Industria de Turbo Propulsores (ITP) ve MTU Aero Engines gibi diğer jet üreticilerinin programa katılmasını istemediğinden, yeni bir tasarım teklifi Hindistan’a yapıldı.

BAE Systems ve Rolls-Royce’un ikinci teklifi ise Hindistan’ın 6. nesil bir savaş uçağı üretmek için İtalya ve Japonya ile birlikte çalışmayı planladığı Global Combat Air Projesi’ne katılması.

Rolls-Royce tarafından denetlenecek ve en son motor teknolojisini içerecek olan yeni jet motoru programı, Hindistan’ın AMCA programı için kullanabileceği yeni motora erişimini sağlayacak. Bu teknoloji, optimize edilmiş bir Termal Yönetim Sistemi, artırılmış elektrik gücü üretim kapasitesi ve akıllı güç yönetimini içermektedir.

İngiltere’nin 2018 yılında başlattığı Tempest Future Combat Air System programı, önümüzdeki on yılın ortalarında hizmete girecek bir savaş uçağının geliştirilmesinde uluslararası ortaklar bulma çabasının bir parçası olarak bir süredir Hindistan ile görüşmelere konu oluyordu. (defenceturk)

Rolls Royce'dan Hindistan'a motor teklifi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000