13 Aralık 2019, Cuma 08:08:21

Milli savaş uçağında önemli gelişme

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin İngiltere ortaklığında yaptığı savaş uçağını (TF-X) inşa etme projesini hızlandırma kararı aldıklarını söyledi.
  • Bizimle kim,niye işbirliği yapsın? Abd,Avrupa,Rusya mı? Sebep? Aleyhimize ne varsa yapan,besleyenler onlar. Ortaklık yoluyla onlar bize hiçbir şey hele böyle katma değerli,pahalı şeyleri öğretmez öyle olursa kime,neyi satacaklar,nasıl para kazanacaklar? Bu işler düzenli ve istikrarlı ekonomi,eğitim,bilime ve insana yatırımla olur ortak olmakla değil onları da bu ülkeyi yönetenler yapmaz,yapmıyor da zaten.
  • Aaaaah ahhh benim memleketimin güzel vatandaşları birincisi kapalı kapılar ardında zaten abd al uçağını.... Deniyordur merak etmeyin ikincisi %100 yerli değil diyenler sokun artık kafanıza dünyada %100 yerli diye bişey yok öyle olsa abd sal.. Ak mı onca ülkeyi bizde dahil f35 e ortak etsin üçüncüsü ki sonuç: Rus uçağı falan boş. The Templest'e daha çook var. Türkiye in esas b planı taktiksel saldırı yapan İHA lar yani AKINCI. Eeeyy Kahvehane uzmanları Ortalığı karıştırmayın...
  • İngilizlerle yürümek akıl dışı İngilizler bizim Tarihin hangi safhasında dostumuz oldu Bu gün Abd varsa Derin devletinde İng. Bağlı olduğu için dir bu yağmur dan kacıp doluya tutulmak gibi akıl dışı.
  • Birinci dünya öncesi parasını ödediğimiz hald İngiltere 2 savaş gemimizi vermemişti
  • İngilizlerden ne hayır hördünüz şimdiye kadar. Alamadığınız gemiler aklınıza gelmiyor herhalde. Diyelimki oldu bu iş hadi uçağımızıda yaptık.f35 e şimdiye kadar ödediğimiz paralar ne olacak. Her zaman bu harcanan paraların üzerine su içtik artık içecek yerimiz kalmadı.
  • Eski bir kızılderili atasözü der ki suyun içinde eğer iki balık kavga ediyorsa ordan mutlaka bir İngiliz geçmiştir.Bilmem anlatabildim mi?
  • Türkiye'nin en büyük düşmanı olan ABD'ye bağımlılıktan kurtulmak için o ABD'nin doğal müttefiki ve adeta kardeşi durumundaki İngiltere'den medet umulur mu?
  • Bukadar olanlara ragmen,diretmeyin artik ABD al F35 lerini munasip bir yerine koy dersin, ve ileriye bakarsin.Zaten bize bu ucaklar sadece bela olur, bu ucaklarin yedek parcalari hep ABD nin elinde olucak devamli tehdit ve santaj altinda olucaksiniz.Bence gece gunduz TFX programi devam etmeli,herkes inanip calismali bu projeye,gec olsun,guc olsun,fakat bizim olsun.
  • Çok konuşuluyor ve bıktık. Lütfen susun çünkü çözüm değil sorun üretiyorsunuz. O bahsettiğiniz uçak saden üretilemeyecek birgün o güvendiğiniz İngilizler seni ve senin gibileri yolda satacak.
  • Türkiye ile ABD arasinda yasanan F35 krizi ve buna benzer sorunlar yüzünden Milli savas ucagi Projesini "Ingiltere" ile ortak üretmek Fikri harikulade. Tarih boyunca her alanda Dünyadaki en büyük dostumuz Ingiltere ile yerli ve milli Ucak gercekten de pek milli olacak. Bundan kimsenin süphesi yok.. Gururluyuz.. "Yagmurdan kacarken doluya tutulmayalim da"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin İngiltere ortaklığında yaptığı savaş uçağını (TF-X) inşa etme projesini hızlandırma kararı aldıklarını söyledi. ABD'nin F-35'leri vermemesini de değerlendiren Çavuşoğlu, TF-X projesinin hızlandırılması dışında, Rus veya diğer ülkelerin savaş jetlerinin alternatifler arasında olduğunu dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündemdeki konulara ilişkin katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, Türkiye'nin F-35 almaması halinde nasıl bir yol izleyeceğini açıkladı.

Türkiye'ye yaptırım uygulamasını talep eden Kongre'deki olumsuz havanın farkında olduklarını belirten Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Trump'ın önerisiyle bazı Cumhuriyetçi senatörlerle görüştüğünü belirti. Her düzeyde çalışmaların devam ettiğini belirten Çavuşoğlu, "Biz F-35'in Ortağıyız. Bugüne kadar 1.4 milyar dolar ödeme yaptık, Türkiye'nin ödeyeceği toplamda 2.2 milyar doları aşan bir rakam var" dedi.

F-35 ile S-400 arasında herhangi bir bağlantı olmadığını belirten Çavuşoğlu, ikisini bir araya getirmenin siyaseten de hukuken de doğru olmadığını belirtti.

Türkiye'nin baskı altında tutmaya çalışıldığını belirten Çavuşoğlu, ABD'nin tüm önerilere "hayır" dediğini ifade etti.

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son Washington ziyaretindeki görüşmelerinde, Türkiye'nin egemenlik haklarına müdahale etmelerine izin vermeyeceğini net bir şekilde söyledi.

Çavuşoğlu, S-400'ün bir saldırı sistemi değil, savunma sistemi olduğunu belirtti.

"MİLLİ SAVAŞ UÇAĞINDA ÇALIŞMALAR YOĞUNLAŞACAK"

Programda Çavuşoğlu'na Türkiye-ABD ilişkilerinde "F-35'ler konusunda olumsuz bir tablo olur da bize bunları satmayı, vermeyi reddederlerse o takdirde Türkiye'nin elindeki koz ne olabilir?" sorusu soruldu. Türkiye'nin İngiltere ortaklığında geliştireceği TF-X (Milli Muharip Uçak) projesinde çalışmaların yoğunlaşacağını belirten Çavuşoğlu, son görüşmelerde iki ülkenin bu konuda teyitleştiğini ifade etti.

Türkiye'nin hava savunma sistemine olduğu gibi, savaş uçaklarını yenilemeye de ihtiyacı olduğunu dile getiren Çavuşoğlu şöyle konuştu: "En kötü senaryoyu konuşuyoruz, F-35'i alamazsak bu sefer alternatiflere bakmak durumundayız.Tıpkı Patriot ve diğer sistemleri müttefiklerimizden uzun süre çaba sarf etmemize rağmen alamadığımız için diğer arayışlara girdiğimiz gibi. O arayışlar neticesinde de teknoloji ve fiyat bakımından orta ve uzun vadede teknoloji transferi dahil, tüm açılardan en uygun teklif Rusya'dan geldiği için S-400 aldık"

"RUS PAZARI OLABİLİR, DİĞER ALTERNATİFLER OLABİLİR"

"F35'lerin alternatifinin yine Rus pazarı olup olmayacağı" yönündeki soruya ise Çavuşoğlu, "Rus pazarı olabilir, diğer alternatifler olabilir" cevabını verdi.

İNGİLTERE İLE ORTAKLIK

Türkiye ve İngiltere, Türk savaş uçaklarının geliştirilmesi için 2017 yılında 100 milyon poundluk (133 milyon dolarlık) bir anlaşma imzaladı ve Türk Kale Grubu da projede çalışmak için Rolls-Royce ile bir girişim başlattığını duyurdu. Mart ayında Rolls-Royce yaptığı açıklamada projeye katılmalarının öncelik arz etmediğini söyledi. İngiliz savunma devi BAE systems, TFX adı verilen jet üzerinde çalışmak üzere Türk Havacılık ve Uzay sanayi TAI/TUSAŞ ile ortaklık kararı almıştı. Bu proje devam ederken Türkiye İngiltere'nin "geleceğin uçağı" olarak nitelendirdiği Tempest (Fırtına) ile de ilgilendiğini İngiliz makamlarıyla paylaştı.

Milli savaş uçağında önemli gelişme

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

satan'a ~ 4 yıl önce
Bizimle kim,niye işbirliği yapsın? Abd,Avrupa,Rusya mı? Sebep? Aleyhimize ne varsa yapan,besleyenler onlar. Ortaklık yoluyla onlar bize hiçbir şey hele böyle katma değerli,pahalı şeyleri öğretmez öyle olursa kime,neyi satacaklar,nasıl para kazanacaklar? Bu işler düzenli ve istikrarlı ekonomi,eğitim,bilime ve insana yatırımla olur ortak olmakla değil onları da bu ülkeyi yönetenler yapmaz,yapmıyor da zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Efe ~ 4 yıl önce
Aaaaah ahhh benim memleketimin güzel vatandaşları birincisi kapalı kapılar ardında zaten abd al uçağını.... Deniyordur merak etmeyin ikincisi %100 yerli değil diyenler sokun artık kafanıza dünyada %100 yerli diye bişey yok öyle olsa abd sal.. Ak mı onca ülkeyi bizde dahil f35 e ortak etsin üçüncüsü ki sonuç: Rus uçağı falan boş. The Templest'e daha çook var. Türkiye in esas b planı taktiksel saldırı yapan İHA lar yani AKINCI. Eeeyy Kahvehane uzmanları Ortalığı karıştırmayın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
efe'ye ~ 4 yıl önce
Amerika uçağı tek başına yapamıyor ona buna muhtaç,biz de onlara ortağız öyle mi? Komiksin. Yerli ve milli olayını da iktidar ve adamlarına söyle bize değil zira öyle olduğunu iddia edenler onlar.Biz biliyoruz yerli ve milli olamayacağını. İha vs uçaktan daha önemliyse niye tüm dünya hala uçak yapıyor da iha vs pek yatırım yapmıyor? Millete ahkam kesiyorsun da sen önce kendi aklına bir bak.
Kadir ~ 4 yıl önce
İngilizlerle yürümek akıl dışı İngilizler bizim Tarihin hangi safhasında dostumuz oldu Bu gün Abd varsa Derin devletinde İng. Bağlı olduğu için dir bu yağmur dan kacıp doluya tutulmak gibi akıl dışı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ramazan kaplan ~ 4 yıl önce
Artlk uyanlp asya taraflna dönmemiz lazlm tüm pislikler bize batldan geldi tehtitle bir yere vavarllmaz s 400 gibi ucaklarlda Rusya'dan alallm batl ABD İngiltere aynl zihniyet uçak satsalar bile savaş slraslnda uçmaz her hileyi yaparlar
Fevzüllah ~ 4 yıl önce
Birinci dünya öncesi parasını ödediğimiz hald İngiltere 2 savaş gemimizi vermemişti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kendinizi kandırın ~ 4 yıl önce
İngilizlerden ne hayır hördünüz şimdiye kadar. Alamadığınız gemiler aklınıza gelmiyor herhalde. Diyelimki oldu bu iş hadi uçağımızıda yaptık.f35 e şimdiye kadar ödediğimiz paralar ne olacak. Her zaman bu harcanan paraların üzerine su içtik artık içecek yerimiz kalmadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 4 yıl önce
Eski bir kızılderili atasözü der ki suyun içinde eğer iki balık kavga ediyorsa ordan mutlaka bir İngiliz geçmiştir.Bilmem anlatabildim mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akıl var mantık var ~ 4 yıl önce
Türkiye'nin en büyük düşmanı olan ABD'ye bağımlılıktan kurtulmak için o ABD'nin doğal müttefiki ve adeta kardeşi durumundaki İngiltere'den medet umulur mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haranli ~ 4 yıl önce
Bukadar olanlara ragmen,diretmeyin artik ABD al F35 lerini munasip bir yerine koy dersin, ve ileriye bakarsin.Zaten bize bu ucaklar sadece bela olur, bu ucaklarin yedek parcalari hep ABD nin elinde olucak devamli tehdit ve santaj altinda olucaksiniz.Bence gece gunduz TFX programi devam etmeli,herkes inanip calismali bu projeye,gec olsun,guc olsun,fakat bizim olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maalesef ~ 4 yıl önce
Çok konuşuluyor ve bıktık. Lütfen susun çünkü çözüm değil sorun üretiyorsunuz. O bahsettiğiniz uçak saden üretilemeyecek birgün o güvendiğiniz İngilizler seni ve senin gibileri yolda satacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TF-XYZ ~ 4 yıl önce
Türkiye ile ABD arasinda yasanan F35 krizi ve buna benzer sorunlar yüzünden Milli savas ucagi Projesini "Ingiltere" ile ortak üretmek Fikri harikulade. Tarih boyunca her alanda Dünyadaki en büyük dostumuz Ingiltere ile yerli ve milli Ucak gercekten de pek milli olacak. Bundan kimsenin süphesi yok.. Gururluyuz.. "Yagmurdan kacarken doluya tutulmayalim da"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mehmet ~ 4 yıl önce
dostum jet motoru yapmak o kadar kolay bir iş değil deneyin ve yıllar gerekli yüksek mühendis teknolojisi gerekli
Huseyin ~ 4 yıl önce
ÇANAKKALEDE SAVAŞTIĞIMIZ İNGİLİZ DEĞİLMİYDİ.NE ÇABUK UNUTTUNUZ. Türkün türkten başka dostu yoktur.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000