04 Mart 2019, Pazartesi 13:51:16

Kale Grup'tan Rolls-Royce açıklaması

İngiliz Rolls-Royce'un, Türkiye'nin yerli savaş uçağının motorunu geliştirmek için Kale Grubu ile yürüttüğü çalışmaların kapsamını daralttığı iddiasına Kale Grubu'ndan yalanlama geldi.
  • Bir tarafta koskoca ceo bir tarafta da program lideri. Hangisi doğru söylüyor sizce? Uçak motoru yapmayı ne sanıyorlar acaba? Koltuk ve çıkar için yalan da bir yere kadar da memlekette inanan çok ne yaparsın.
  • daha ilk gun soyldim. yeni ucak yapmak yrin hazir bir ucagi al kndi lktroniklrini uzrin diz, israilin yaptigi gibi. hangi ucakmi tabiki tayfunu
  • Konyalı bilim adamlarımız çok şükür ki gizli bir motor geliştiriyor şu an. 2023 the yerli ve milli uçağımızla ilk bombayı RR fabrikasına atacağız. THY yi boykota davet ediyorum. Tüm RR motorları apronda yakalım

İngiliz Rolls-Royce'un, Türkiye'nin yerli savaş uçağının motorunu geliştirmek için Kale Grubu ile yürüttüğü çalışmaların kapsamını daralttığı iddiasına Kale Grubu'ndan yalanlama geldi. Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'a konuşan Kale Grubu TFX Program Lideri Selim Ergün, "Projedeki son teklifimizi Rolls-Royce ile birlikte 2018'in son günlerinde Savunma Sanayii Başkanlığı'na verdik. Hem bizim hem de ortağımızın pozisyonunda herhangi bir değişiklik yok" dedi

Kale Grubu, İngiliz motor üreticisi Rolls-Royce'un, Türkiye'nin yerli savaş uçağının motorunu geliştirmek için yürüttüğü çalışmaların kapsamında değişiklik olmadığını açıkladı. Financial Times'ta yer alan haberde Rolls-Royce'un 'TF-X Projesi'nde uçak motorlarını geliştirmek üzere ortaklığa gittiği Kale Grubu ile yürüttüğü çalışmaların kapsamını daralttığı iddia edilmişti. Habere göre Rolls-Royce CEO'su Warren East, projenin yavaşladığını ve çalışanların diğer projelere kaydırıldığını söyledi.

'POZİSYONUMUZDA DEĞİŞİKLİK YOK'

Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın sorularını yanıtlayan Kale Grubu TFX Program Lideri Selim Ergün, pozisyonlarında değişiklik olmadığını söyledi. Ergün "Rolls-Royce ile iletişim halindeyiz ve son teklifimizi de Rolls-Royce ile birlikte 2018'in son günlerinde Savunma Sanayii Başkanlığı'na verdik. Milli Savunma Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor. Hem bizim hem de ortağımızın pozisyonunda herhangi bir değişiklik yok" dedi.

Geçen yılki görüşmelerde fikri mülkiyetlerin paylaşılması ve projeye Katar-Türk ortaklı bir şirketin katılımıyla ilgili bir takım anlaşmazlıkların etkili olduğu iddialarına da yanıt veren Ergün, "Bizim Rolls-Royce ile aramızda böyle bir anlaşmazlık söz konusu değil" diye konuştu.

'YENİ PROJELERE BİRLİKTE GİREBİLİRİZ'

Kale Grubu TFX Program Lideri Selim Ergün, Rolls-Royce ile ortaklık kurdukları günden beri karşılıklı iyi bir uyum sergilediklerinin altını çizerek, iki şirketin gelecekte yeni projelere de birlikte üstlenebileceklerini kaydetti. Ergün, "Ortaklığımız boyunca iyi bir altyapı oluşturduk. İlerde başka alanlarda kurduğumuz ortaklık kullanılabilir, ama bunu söylemek için henüz çok erken" ifadesini kullandı.

Financial Times'ın haberinde, Rolls-Royce'un söz konusu projeye Katar-Türk ortaklı bir şirketin olası katılımından rahatsızlık duyduğu bilgisi de yer almıştı. Edinilen bilgiye göre, şirketin iddia edilen sorununa üst düzey bürokraside çözüm aradığı öğrenildi. 

2017'DE ORTAKLIK KURDULAR

Kale Grubu 2017 yılında uçak motoru üretmek için Rolls-Royce ile ortaklık kurmuştu. Söz konusu ortaklık, Türkiye ile İngiltere arasında imzalanan 133 milyon dolarlık savunma anlaşmasının ardından gerçekleşti.

İki şirket arasında kurulan ortaklık ile, TF-X veya Milli Muharip Uçak (MMU) adıyla bilinen yeni nesil savaş uçağı programında kullanılmak üzere motor geliştirilmesi hedefleniyor.

Kale Grup'tan Rolls-Royce açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

RR ~ 5 yıl önce
Bir tarafta koskoca ceo bir tarafta da program lideri. Hangisi doğru söylüyor sizce? Uçak motoru yapmayı ne sanıyorlar acaba? Koltuk ve çıkar için yalan da bir yere kadar da memlekette inanan çok ne yaparsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilk gun ~ 5 yıl önce
daha ilk gun soyldim. yeni ucak yapmak yrin hazir bir ucagi al kndi lktroniklrini uzrin diz, israilin yaptigi gibi. hangi ucakmi tabiki tayfunu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akt Rol ~ 5 yıl önce
Konyalı bilim adamlarımız çok şükür ki gizli bir motor geliştiriyor şu an. 2023 the yerli ve milli uçağımızla ilk bombayı RR fabrikasına atacağız. THY yi boykota davet ediyorum. Tüm RR motorları apronda yakalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne adamsın ~ 5 yıl önce
Ulan sesli güldüm::)))
Motoru ingilizse ~ 5 yıl önce
Nasıl yerli oluyor ayrıca 2019 yılında bir motor yapamıyoruz....
Abi ne iş? ~ 5 yıl önce
İngilizler Türklerin en büyük düşmanlarındandır bu projede ne işleri var?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000