17 Temmuz 2022, Pazar 13:03:00

İstanbul'daki askeri havalimanı belediyeye tahsis edildi!

İstanbul'daki Samandıra Askeri Havaalanı'nın 275 bin metrekarelik kısmı Sancaktepe Belediyesi’ne tahsis edildi. Havalimanının geri kalan kısmına ne yapılacağı ise açıklanmadı.
  • Askeri sahanın tam kuzey bölgesinde Pandemi Hastanesi yapıldı,farkındamısınız,bakın uydu resimlerine.Kaptan arkadaş İstanbul'un askerisizleştiğinden dem vuruyor,yahu bir kere buradaki 55 yıllık intikal helilopterleriyle savunma yapamazsın,hava savunma için belli bölgelerde füze sistemleri var,kara savunması Trakyadaki kara ve tank birlikleriyle yapılır,Çorlu askeri meydandır istediğin zaman hava unsurklarını buraya intikal ettirirsin.Balıkesir ve Bandırma Ana Jet üsleridir,havadan savunmayı icra eder.Marmara iç denizdir, deniz kuvvetleriyle hem karaya hem havaya destek verir,ayrıca birlik intikalı her zaman her yerde mümkündür,batıdan doğuya olduğu gibi istendiğinde doğudan batıya da yapılır,hiç de zor iş değildir.....Kaptan bey de bunlardan bihaber yorum yapar da yapar.
  • Bunun adı tek kelimeyle Türkiye'ye,Türklere ihanet.
  • Kızmayın arkadaşlar tek bildikleri şey bahçe yapıp yuvarlanmak. İlim irfan sanat vs’den birhaberler
  • En kötü komplo teorisiyle; Batı Trakya ABD üssü olurken İstanbul Boğazı askerden arındırıldı. İki kelımeyle "vatana ihanet"
  • Kim rezidans dikecek
  • vayyyy 275 sus payı...geri kalanı yapıştırrrr mütehaitlere....bedava çay var kek var koş vatandaş koşşşş
  • nerede bir boşluk görseler parsel parsel :)) istanbulll sokaklarııııı tırıtırıtırııı
  • Farkli seyler geliyor aklima artik. Nedir bu bahce fantezisi?
  • Halkda Millet Bahcesine hasretdi zaten…

İstanbul'daki Samandıra Askeri Havaalanı’nın 275 bin metrekarelik kısmı Sancaktepe Belediyesi’ne tahsis edildi. Havaalanının geri kalan kısmına ne yapılacağı ise açıklanmadı.

İstanbul’da bulunan tek askeri havaalanı olan Sancaktepe’deki 4’üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığı’na bağlı Şehit Binbaşı Bülent Bulut Kışlası askeriyenin elinden alındı.

Askeri havaalanı arazisinin bir bölümünün Sancaktepe Belediyesi’ne tahsis edildiği açıklanırken arazinin geri kalan kısmına ne yapılacağı ise bilinmiyor.

Sancaktepe Belediyesi’nin faaliyet raporunda yer alan bilgilere göre, büyüklüğünün yaklaşık 3 milyon 350 bin metrekare olduğu belirtilen askeri havaalanı arazisinin 275 bin metrekarelik bölümüne millet bahçesi yapılacak. Belediyenin raporunda, “275 bin metrekarelik millet bahçesi olarak düzenlenmesi uygun görülmüş olup belediyemiz adına tahsis işlemleri tamamlanmıştır” ifadelerine yer verilse de askeri havaalanı arazisinin geri kalan kısmına ne yapılacağı ise açıklanmadı.

10 YIL ÖNCE SÖYLENMİŞTİ: HASTANE YAPILMADI

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Eski Sancaktepe Belediye Başkanı AKP’li İsmail Erdem, 2012 yılında yaptığı açıklamada askeri havaalanının Trakya’ya taşınacağını belirtmişti.

Askeri bölge boşaltılacağını ve arazinin devri için Milli Savunma Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında ön protokol yapıldığını da açıklayan, “Samandıra, Sarıgazi arasında bulunan askeri havaalanı Trakya bölgesine taşınarak, 4 bin yataklı şehir hastanesi yapılacak. İstanbul’un birçok ilçesinden, Anadolu'nun birçok kentinden ve Avrupa’dan insanlar Sancaktepe’ye Şehir hastanesine gelecek” demişti ancak aradan 10 yıl geçmesine rağmen söz konusu hastane inşa edilmedi.

Askeri havaalanının taşınmasıyla da çevresinde bulunan araziler değerlenecek ve bu arazilere yüksek katlı binalar inşa edilmesinin önü açılacak. Ayrıca askeri havaalanı arazisinin de birçok kışla arazisi gibi Emlak Konut tarafından yapılaşmaya açılmasından endişe ediliyor.

KAZALARLA GÜNDEME GELDİ

Askeri havaalanı 2018’de ve 2019’da düşen askeri helikopterlerle de gündeme gelmişti.

2018’de düşen helikopterde bulunan 5 asker ile 2019’da düşen helikopterde bulunan 4 asker yaşamını yitirmişti. 2020 yılındaki TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Milli Savunma Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında konuyu gündeme getiren CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, askeri havaalanının yerleşim yerlerinin ortasında kalması nedeniyle eğitim alan pilotların motor arızaları durumunda emniyetli iniş için yeterli manevra alanlarının bulunmadığını ifade ederek şunları söylemişti:

"Şehir hastanesi, 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığının boşaltacağı araziye yapılmak isteniyor. Taşınma işlerinin mali yükünün de o arsa üzerine şehir hastanesi inşa edecek olan şirket tarafından karşılanacağı belirtiliyor. İhale yapılamadı diye havacılık okulu da taşınamıyor. Bu konu niye bu kadar uzuyor? Niye Silahlı Kuvvetler bir okulunu Tekirdağ’a taşıyamıyor?"

İstanbul'daki askeri havalimanı belediyeye tahsis edildi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

İğne Çuvaldız ~ 2 yıl önce
Askeri sahanın tam kuzey bölgesinde Pandemi Hastanesi yapıldı,farkındamısınız,bakın uydu resimlerine.Kaptan arkadaş İstanbul'un askerisizleştiğinden dem vuruyor,yahu bir kere buradaki 55 yıllık intikal helilopterleriyle savunma yapamazsın,hava savunma için belli bölgelerde füze sistemleri var,kara savunması Trakyadaki kara ve tank birlikleriyle yapılır,Çorlu askeri meydandır istediğin zaman hava unsurklarını buraya intikal ettirirsin.Balıkesir ve Bandırma Ana Jet üsleridir,havadan savunmayı icra eder.Marmara iç denizdir, deniz kuvvetleriyle hem karaya hem havaya destek verir,ayrıca birlik intikalı her zaman her yerde mümkündür,batıdan doğuya olduğu gibi istendiğinde doğudan batıya da yapılır,hiç de zor iş değildir.....Kaptan bey de bunlardan bihaber yorum yapar da yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erol ~ 2 yıl önce
Bunun adı tek kelimeyle Türkiye'ye,Türklere ihanet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Liyakat ~ 2 yıl önce
Kızmayın arkadaşlar tek bildikleri şey bahçe yapıp yuvarlanmak. İlim irfan sanat vs’den birhaberler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 2 yıl önce
En kötü komplo teorisiyle; Batı Trakya ABD üssü olurken İstanbul Boğazı askerden arındırıldı. İki kelımeyle "vatana ihanet"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 2 yıl önce
"Begenmedim" diyenler; Hasdal başta Avrupa ve Anadolu yakasındaki birlikler nereye taşındı biliyor musunuz? 15 Temmuz'da İstanbul dışına ayağıyla taa Malatya'ya, Urfa'ya. Hadi boğaza bir saldırı olduğunda getirin o tankları dislikeçılar
Bakalım ~ 2 yıl önce
Kim rezidans dikecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emo ~ 2 yıl önce
vayyyy 275 sus payı...geri kalanı yapıştırrrr mütehaitlere....bedava çay var kek var koş vatandaş koşşşş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dccl ~ 2 yıl önce
nerede bir boşluk görseler parsel parsel :)) istanbulll sokaklarııııı tırıtırıtırııı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Millet ~ 2 yıl önce
Farkli seyler geliyor aklima artik. Nedir bu bahce fantezisi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Konulu ~ 2 yıl önce
Bu bahceye bir bahcevan lazım:)))
MUC ~ 2 yıl önce
Halkda Millet Bahcesine hasretdi zaten…

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000