22 Mart 2020, Pazar 10:24:59

İlker Aycı'dan gündeme dair önemli açıklamalar

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, CNN Türk'te konuk olduğu bir TV programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
  • IC HAT DIS HAT CORANIN YOGUN OLDUGU DONEMLERINDE UCAK ACTIK YOLCULARLA BIREBIR SORUNLARINA YARDIMCI OLDUK. HAVALANINI TGS PERSONELLERININ BIR COGUNDADA VARDIR CORONA.. MALIYETI SEFLERI DEGISITIREREK BASLAYIN. IC HATLARDA EREN SEFTEN BASLAYIN MESELA BIRSEY BILDIGI YOK.. TAM BI TORPIL DANISKASI
  • Neden TK personeli komple izinli taşeron devam ediyor callismaya bununda sorarmisiniz
  • Kriz başlayalı daha 20 gün oldu ve THY yönetimi gözünü hemen çalışanların ücretine dikti. Bu samimî bir davranış değil. 2 ay beklersin, baktın işler açılmıyor o zaman ücretlere yönelik tedbir alırsın.
  • Seflerin geri cekilmesi lazim. Bu saye de sadeceAmerika da yillik 5 milyon dolar kenara koyulur. Dogru durust dil konusamayan ve hicbir is yapmayan insanlara bolluk gunlerinde yedirdiniz simdi bari aklinizi basiniza toplayin. Allah askina
  • Tgs arrivaldeyken geliş-gidiş uçaklarında özellikle F pierlerinde italya yasağı geldiğinde bile milanoya uçan uçaklar, günde 2-3 kere. Yeri geldi maske takmak yasak dediniz, yeri geldi maske takanlarjn yerini değiştirdiniz kendince bi ceza verdiniz. Virüsün en patlak oldugu zamanlarda en korumasız şekilde uçakları tgs açtı ve gönderdi. Bakın bende tgs yer hizmetleri personeliyim ve %80’niniz coronayız. Belirtilerimiz farklı sekilde olabilir ve bu ülkeye getirilen hızlı kitler önce havaalanı personelinden başlamalı. Kokpit/kabin/yer hizmetleri/teknik/işçi herkese bu 2 milyon civarı getirilen kitlerden yapılmalı. Ne tgs ne thy bizi düşünmedi. Zaten kabini anlatmaya gerek yok daha 2 hafta önce maske takabiliesimiz eldiven takabilirsiniz dendi. Ne yapacağız nasıl olacak
  • BU KRİTİK GÜNLERE VE SONRASINDA DA UÇUŞ İŞLETMEDE , EĞİTİMDE, ENTEGRE VE DİĞER BİRİMLERDE EK GÖREVLİ ÇALIŞAN PİLOTLARIN VE UÇUCULARIN EK GÖREV PUAN VE PARALARINI ALMAMALARI VE BUNDAN SONRA DA BU PARALARIN ÖDENMEMESİ.BURALARDA PARA İÇİN DEĞİL GÖNÜLLÜ ÇALIŞANLARIN ATANMASI DİLEĞİMİZDİR.
  • Yiyip İçip Yatıyoruz Uçuş Yok Ders Yok Paralar Yatsın Çorludan Selam
  • 1- ücretli izinler kullandırılmalı, 2- 3000 TL nin altında maaş alanlardan kesinti olmamalı., 3000 -5000 TL nin altındaki maaşlardan % 5 , 5000-10000 TL arası %15, 10.000 -15.000 TL arası % 25, 15000-25000 TL arası %35, 25000 TL üstü maaş alanlardan % 50 kesinti yapılmalıdır.
  • ücret kesintisi, ücretsiz ihtiyaç her ne ise, tamam uygulanacak, ancak bu Mart maaşından olmamalı çünkü insanlar son derece hazırlıksız yakalandılar. herkes aldığı parayı kenara atmıyor, atamıyor. Hastasına bakan, tedavisini karşılayan binlerce insan var. Mart ayı maaşına göre ameliyat yaptırmış vs vs. sonra dersin ki nisan mayısı unutun” insanlar da ona göre önlemini alsın
  • Kabin personeli yer hizmetleri uçak altı teknik!!!! virüs riski ile burun buruna aylardır maskesiz eldivensiz bide maaş kesintisi öylemi?hepimiz coronayız!! En az %80

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, CNN Türk'te konuk olduğu bir TV programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Covid-19 nedeniyle tüm sektörlerin etkilendiğini en çok etkilenen sektörlerin başında da sivil havacılığın geldiğini ifade eden İlker Aycı, "Bu durumun içerisinden çalışanlarımızla birlikte çıkacağız. Birlikte başaracağız. Başta biz yöneticiler olmak üzere tüm çalışanlarımız gereken ne varsa yapacağız" dedi.

Personel ücretleriyle ilgili tasarrufların da hayata geçirileceğini ifade eden İlker Aycı, maaş ve ikramiyelerde kesintiye gidilebileceğini bunun üst gelir grubunda daha yüksek bir yüzdeyle alt gelir gurubunda ise daha düşük bir yüzdeyle gerçekleştirilmesinin planlandığını belirtti.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı şu ifadeleri kullandı:

"İkramlarımızda bazı değişiklikler yaptık, şu anda ikramları basitleştirdik. Bazı uçuşlarda ikramı tamamen kestik bazılarında da basite indirgedik.

An itibari ile %85 oranında kapasitemizi kullanamıyoruz, özellikle uçaklarımızı kargoya çevirmeye başlayarak kapasitemizin bir kısmını kullanabileceğiz. Yaklaşık 107 ülke şu anda uçuşa kapalı, bir kısmı Türkiye’nin tek taraflı kapattığı, bir kısmı da bu riski görerek kendi hava sahasını kapatan ülkeler. Bu anlamıyla 100’ü geçti şu anda.

KRİTİK TARİH: 27 MART

27 Mart itibari ile pek çok nokta daha kapanacak.

Hong Kong, Moskova, Etiyopya, New York ve Washington olmak üzere dağıtım yapılabilen yerleri açık tutacağız, bunun dışında geri kalan tüm yerleri 27 Mart itibari ile kapatmak zorundayız.

İlgili bakanlıklarımızla koordinasyon içerisinde, Sağlık Bakanlığımızın ve DSÖ talimatları içerisinde şartları sağlayarak yurt dışındaki vatandaşlarımızı Türkiye’ye getireceğiz.

Hem Mevlüt Çavuşoğlu Bey ile hem Fahrettin Koca Bey ile yakın koordinasyon içerisindeyiz.

HİÇBİR EK ÜCRET ÖDENMEYECEK

Bugünden itibaren 65 yaş üzeri vatandaşlarımız uçuşlara katılamayacaklar.

20 Mart 2020 tarihinden evvel bilet almış tüm vatandaşlarımız hiç merak etmesinler, yıl sonun kadar yani 31 Aralık 2020 tarihine kadar biletlerini değiştirebilirler, özellikle söylüyorum rahat olsunlar. Biletlerinizi kullanma tarihiniz de 28 Şubat 2021 tarihine kadar uçuş yapabilirsiniz. Bilet değişiklikleri için de hiçbir ek ücret ödenmeyecektir.

İsteyenler biletini açığa aldırabilir, eğer biletinizi iade etmeyip ertelerseniz size %15 ilave bonus veriyoruz.

Her bir bilete karşılık gelen 10 euro için 1.000 mil veriyoruz.

Özellikle kriz başladığı andan itibaren Call Centerlarımızda ciddi bir yüklenme oldu, ben vatandaşlarımıza buradan seslenmek istiyorum. Lütfen Call Centerlar ile değil, hangi kanaldan aldıysak o kanal yolu ile değiştirmeye gidersek daha iyi olur. Acentalardan, internetten değişim yapabilirsiniz. Zaman zaman çağrı merkezlerimize aşırı bir yüklenme oluyor, orada çalışan arkadaşlarımız ağır bir baskıyla karşılaştılar ve performansları maalesef düştü. Bu eleştirileri dikkatle okuyoruz ve bunlardan ders alıyoruz.

Şu an çağrı merkezlerimizde 1500 çalışanımız var.

"İŞTEN ÇIKARMA GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL"

THY'de işten çıkartmak gibi bir durum söz konusu değil, nakit pozisyonumuza göre ücretlerde bir düzenleme yapılabilir. Böyle bir düzenlemede en büyük kesintiyi en üst kademeden yapacağız.

Nakit pozisyonumuzu güçlü tuttuğumuzda, kriz ne kadar uzun sürerse sürsün, arkadaşlarımızla birlikte el ele vereceğiz ve bu markayı koruyacağız. Bu markayı bu ülke adına korumak zorundayız, çalışanlarımız adına ve aileleri adına bu markayı koruyacağız.

Gelecekte bütün uçak siparişlerimizi gözden geçirebiliriz, dinamik kapasite yöneteceğiz.

Uçakları boş uçurduğunuz zaman nasıl maliyetiniz varsa, uçurmadan yerde tuttuğunuzda sabit maliyetleriniz oluyor.

11 Eylül dönemi sonrası dünyada bir konsodilasyon dönemi yaşanmıştı, bu dönem sonrası 11 Eylül’den daha büyük bir konsodilasyon yaşanacak.

Özellikle her yıl %4.5 ile %5 arası büyüyen bir sektör, özellikle kriz sonrası yeniden bir yapılanma dönemini göreceğiz.

BÜYÜK ŞİRKETLER KÜÇÜKLERİ BÜNYESİNE KATACAK

Karşımızdaki bazı rakiplerimizin bazılarının ülkelerinden aldıkları desteklerle etrafındaki küçük şirketleri de bünyesine katarak büyüdüğünü göreceğiz.

Benim gördüğüm en büyük tehdit ‘open sky’ yani açık sema tehditi.

THY açısından Avrupa ve Orta Doğu hattında uçan 1 numaralı şirketiz, hava kargoda da dünyanın 6 büyük filosundan biriyiz. Dünyada en çok yabancı yolcunun tercih ettiği 6. Havayolu şirketiyiz.

Bu krizi en iyi yöneten şirketler en değerli havayolu şirketi olarak yükselecekler. Dünyada ve çevremizde hangi fırsatlar varsa değerlendirmeye çalışacağız.

Şu anda bizde öğrenci arkadaşlarımız var, bize geri ödemeleri olan arkadaşlarımız var biz onlara da bir kolaylık getireceğiz. Merak etmesinler o geri ödemelerde kolaylık getireceğiz, üzülmesinler, gerilmesinler bu krizden daha güçlü çıkacağız oraya hazır olsunlar.

İSTANBUL HAVALİMANI KENDİNİ İSPATLADI

İstanbul Havalimanı’ndaki performansımız Atatürk Havalimanı’ndaki rakamları geçti, bu da gösteriyor ki İstanbul Havalimanı her anlamda haklı bir yatırım olduğunu gösterdi ve ispatladı.

Bu süreçte İGA ile beraber oturup bu süreci yöneteceğiz, birimizin kaybetmesi öbürümüzün de kaybetmesi demek. Geleceğe bu krizden daha güçlü çıkabilmek için birbirimize yardımcı olacağız.

THY Teknik’e çok yük bindi, yine de adapte oldular yine de uçaklarımızın bakımlarında eksiksiz performans gösterdiler buradan onlara da teşekkür ediyorum.

İlker Aycı'dan gündeme dair önemli açıklamalar

Yorumlar Tüm Yorumlar (463)

Yhm ~ 4 yıl önce
IC HAT DIS HAT CORANIN YOGUN OLDUGU DONEMLERINDE UCAK ACTIK YOLCULARLA BIREBIR SORUNLARINA YARDIMCI OLDUK. HAVALANINI TGS PERSONELLERININ BIR COGUNDADA VARDIR CORONA.. MALIYETI SEFLERI DEGISITIREREK BASLAYIN. IC HATLARDA EREN SEFTEN BASLAYIN MESELA BIRSEY BILDIGI YOK.. TAM BI TORPIL DANISKASI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Covid-19 ~ 4 yıl önce
Neden TK personeli komple izinli taşeron devam ediyor callismaya bununda sorarmisiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyi ayak ~ 4 yıl önce
Kriz başlayalı daha 20 gün oldu ve THY yönetimi gözünü hemen çalışanların ücretine dikti. Bu samimî bir davranış değil. 2 ay beklersin, baktın işler açılmıyor o zaman ücretlere yönelik tedbir alırsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 4 yıl önce
Seflerin geri cekilmesi lazim. Bu saye de sadeceAmerika da yillik 5 milyon dolar kenara koyulur. Dogru durust dil konusamayan ve hicbir is yapmayan insanlara bolluk gunlerinde yedirdiniz simdi bari aklinizi basiniza toplayin. Allah askina

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs yazana ~ 4 yıl önce
Onları Amerika veya başka yerlerden çekelim yerlerine sen ve senin gibileri gönderelim olur mu? Öyle bir imkanın olsa koşa koşa gidersin değil mi?
Covid-19 ~ 4 yıl önce
Tgs arrivaldeyken geliş-gidiş uçaklarında özellikle F pierlerinde italya yasağı geldiğinde bile milanoya uçan uçaklar, günde 2-3 kere. Yeri geldi maske takmak yasak dediniz, yeri geldi maske takanlarjn yerini değiştirdiniz kendince bi ceza verdiniz. Virüsün en patlak oldugu zamanlarda en korumasız şekilde uçakları tgs açtı ve gönderdi. Bakın bende tgs yer hizmetleri personeliyim ve %80’niniz coronayız. Belirtilerimiz farklı sekilde olabilir ve bu ülkeye getirilen hızlı kitler önce havaalanı personelinden başlamalı. Kokpit/kabin/yer hizmetleri/teknik/işçi herkese bu 2 milyon civarı getirilen kitlerden yapılmalı. Ne tgs ne thy bizi düşünmedi. Zaten kabini anlatmaya gerek yok daha 2 hafta önce maske takabiliesimiz eldiven takabilirsiniz dendi. Ne yapacağız nasıl olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FEDAKARLIK ÖNCE NERDEN BAŞLAMALI ~ 4 yıl önce
BU KRİTİK GÜNLERE VE SONRASINDA DA UÇUŞ İŞLETMEDE , EĞİTİMDE, ENTEGRE VE DİĞER BİRİMLERDE EK GÖREVLİ ÇALIŞAN PİLOTLARIN VE UÇUCULARIN EK GÖREV PUAN VE PARALARINI ALMAMALARI VE BUNDAN SONRA DA BU PARALARIN ÖDENMEMESİ.BURALARDA PARA İÇİN DEĞİL GÖNÜLLÜ ÇALIŞANLARIN ATANMASI DİLEĞİMİZDİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ADAYADAYI ~ 4 yıl önce
Yiyip İçip Yatıyoruz Uçuş Yok Ders Yok Paralar Yatsın Çorludan Selam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abdullah ~ 4 yıl önce
1- ücretli izinler kullandırılmalı, 2- 3000 TL nin altında maaş alanlardan kesinti olmamalı., 3000 -5000 TL nin altındaki maaşlardan % 5 , 5000-10000 TL arası %15, 10.000 -15.000 TL arası % 25, 15000-25000 TL arası %35, 25000 TL üstü maaş alanlardan % 50 kesinti yapılmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Apoya ~ 4 yıl önce
Hadi yap bakalım yuzde 50 kesintiyi. Görelim nasıl yaptıgını:)
İyiyken de kötüyken de kes ~ 4 yıl önce
Durumlar kötüyken hadi tamam diyelim kesinti filan. Yav arkadas siz durumlar iyiyken de habire kestiniz. Kesip duruyorsunuz bir durun artık.
Mantıklı Yorum ~ 4 yıl önce
%35 %50 çok mantıklı azdan az çoktan çok kesinti yapılmalı zaten Türkiye de az paralar değil Nisanda Mayısta Monacoya Kıbrısa falan gitmeyiverin kumara vs
çalışan ~ 4 yıl önce
ücret kesintisi, ücretsiz ihtiyaç her ne ise, tamam uygulanacak, ancak bu Mart maaşından olmamalı çünkü insanlar son derece hazırlıksız yakalandılar. herkes aldığı parayı kenara atmıyor, atamıyor. Hastasına bakan, tedavisini karşılayan binlerce insan var. Mart ayı maaşına göre ameliyat yaptırmış vs vs. sonra dersin ki nisan mayısı unutun” insanlar da ona göre önlemini alsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önemli ~ 4 yıl önce
Kabin personeli yer hizmetleri uçak altı teknik!!!! virüs riski ile burun buruna aylardır maskesiz eldivensiz bide maaş kesintisi öylemi?hepimiz coronayız!! En az %80

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000