22 Ağustos 2022, Pazartesi 12:20:23

Hava yolu şirketleri grev nedeniyle zor günler yaşıyor

İspanya'da Ryanair ve Easyjet hava yolları şirketinde süren grevler çok sayıda uçuşun iptaline veya rötarlara neden oluyor.
  • Avrupalı havayolu şirketlerinin neden Türk pilot almadığı ortaya çıktı. Türk pilotlar her türlü hakları iyi olsun ama kendileri bunun için yapılması gerekeni hep başkasından beklesin, kendileri kötü polis olmasın zihniyetindedir çünkü.
  • Kartal ihl’li sendika olsa greve gerek kalmazdı
  • hic is bilmiyor bu avrupalılar. sendikayı kafa kola alın, grev yasağı getirin, ekipleri tehdit edip bi de lisanslarına kısıtlama koyun bakın ne grev kalır ne bi sey. olay çözülmüştür
  • cok endiseliyiz..

İspanya'da Ryanair ve Easyjet hava yolları şirketinde süren grevler çok sayıda uçuşun iptaline veya rötarlara neden oluyor.

İrlandalı hava yolu şirketi Ryanair'in İspanya'daki kabin personeli çalışanları toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine 8 Ağustos'tan bu yana hafta içini kapsayacak şekilde, İsviçre merkezli Easyjet hava yolu şirketinin pilotları da 12 Ağustos'tan bu yana sadece hafta sonlarında grev yapıyor.

Ryanair çalışanlarının pazartesi-perşembe günleri arasında yaptığı grevler, iptal ve rötarlardan dolayı İspanya'da aktif olduğu 10 havaalanındaki yolculara zor anlar yaşatıyor.

Grevden dolayı Ryanair'in bugünkü 6 uçuşunun daha iptal edildiği ve sabah saatlerinde 28 uçuşta da rötar olduğu bildirildi.

Ryanair kabin çalışanları toplu iş sözleşmesinde taleplerinin yerine getirilmemesi halinde grevlerini 7 Ocak 2023'e kadar sürdürecek.

Diğer yandan Easyjet pilotlarının ilk 12-13-14 Ağustos'ta ardından 19-20-21 Ağustos'ta gittiği grevin etkisiyle bu hava yoluna bağlı 74 uçuş iptal edildi.

Maaşlarının Kovid-19 salgını öncesindeki seviyeye geri gelmesini isteyen pilotlar, 27-28-29 Ağustos'ta da greve devam edecek.

Ayrıca, İspanyol hava yolları şirketi İberia Express'in kabin çalışanları da maaş artışı taleplerinde anlaşma sağlanamamasından dolayı 28 Ağustos-6 Eylül tarihlerinde greve gidecek.

Hava yolu şirketlerindeki grevlere, maaşlarının düşürülmesini kabul etmeyen Lufthansa ve British Airways'in çalışanlarının da eklenmesi bekleniyor.

Hava yolu şirketleri grev nedeniyle zor günler yaşıyor

Yorumlar

Türk Pilot ~ 2 yıl önce
Avrupalı havayolu şirketlerinin neden Türk pilot almadığı ortaya çıktı. Türk pilotlar her türlü hakları iyi olsun ama kendileri bunun için yapılması gerekeni hep başkasından beklesin, kendileri kötü polis olmasın zihniyetindedir çünkü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 2 yıl önce
Kartal ihl’li sendika olsa greve gerek kalmazdı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
turkish stayla ~ 2 yıl önce
hic is bilmiyor bu avrupalılar. sendikayı kafa kola alın, grev yasağı getirin, ekipleri tehdit edip bi de lisanslarına kısıtlama koyun bakın ne grev kalır ne bi sey. olay çözülmüştür

Yanıtla

Kalan karakter 1000
avrupahh ~ 2 yıl önce
cok endiseliyiz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000