13 Mart 2023, Pazartesi 15:45:03

800 Euro Ön Ödeme İle Pilot Olma Şansı

Wizz Air, geçtiğimiz hafta Wizz Air Pilot Academy'nin bir parçası olan "She can fly" öğrenci programının ticari pilot olmayı hedefleyen kadınlar için başlatıldığını duyurdu.
  • Ben başvurdum ön onay aldım. Tüm arkadaslara hayırlı olsun. Ayrıca yaptıgınız tüm cinsel ayrımcılık yorumlarına katılıyorum ama biraz da biz ön plana cıkalım cok da üzülmeyin :)
  • Evet kadınlar da erkeklerin yaptığı her işi yapabilirler. Harp okullarına, Astsubay okullarına bile alınıyorlarsa, er olarak askerlik yapmalarının önündeki engel kaldırılmalı hatta zorunlu olarak askere alınmalılar İsrail’deki gibi. Nerede kaymaklı iş orada kadınlar. Buyrun bakalım birazda siz sürünün çamurda…
  • Yine pozitif ayrımcılık.
  • Tamam kardeşim neden Türkiyede olmuyor böyle? Thy gibi kurum aklı ermiyor mu buna?
  • Her ne kadar günümüzde fırsat eşitliği çokça önümüze çıkarılıp mide bulandırmaya başlasa bile endüstiriyel devrimle başlayıp insanın medenileşmesi evresinde büyük ilerleme kaydettiğimiz bugünlerde tabiki kadınlara fazladan ayrıcalık tanınması gerekmektedir. Tanınmaya çalışılan bu haklar yüzyıllarca süren adeletsizliklerin önüne geçilmesi yönünde atılan adımlar olup günümüz açısından bakıp çok dar bir çerçevede değerlendirilmemesi gerekmektedir. Kadınlara ve azınlıklara bugün haklarını vermezsek medeniyeti kaybedileceğimiz yarın için bu hakları vermekte çok geç kalabiliriz.
  • Kucukken bilgisayar oyunlari oynamadiklari icin, 18’ine gelir gelmez araba veya motor kullanmadiklari icin psikomotoari geliamiyor malesef
  • Yeni bir düzenle milletten para toplama taktiği.
  • Kadinlar kesinlikle askerede alinmali bu ne yahu
  • Araba kullanamıyorlar ne ucagı
  • Hayatta pek bir yetenegi olmayanlarin etnik koken, cinsiyet, cinsel yönelim gibi ozelliklerini one cikartarak bir yerlere gelmesini amaclayan kulture WOKE diyoruz. Kokpit personeli istihdamındaki cinsiyet'e gore olan orantısızlık fırsat eşitsizliğinden değil, bu fırsatı gerçekten yakalamak isteyenlerin ve bu mesleği yapmayı talep edenlerin bir oranıdır.

Wizz Air, geçtiğimiz hafta Wizz Air Pilot Academy'nin bir parçası olan "She can fly" öğrenci programının ticari pilot olmayı hedefleyen kadınlar için başlatıldığını duyurdu.

2017 yılından bu yana pilot eğitimleri için kurulan Wizz Air Pilot Akademisi, bugüne kadar 150'den fazla pilotu mezun etti ve pilotlar Wizz Air kokpitlerinde göreve başladı.

Şirketten yapılan açıklamada sektördeki pilotların yalnızca  yüzde 5'inin kadınlardan oluştuğu belirtilirken, Wizz Air cinsiyet klişelerini yıkmaya ve bu meslekte de cinsiyet eşitliğini desteklemeye kararlı olduğunu açıkladı.

18 yaş üstü kadınlara yönelik yeni Pilot Akademi Programı, Wizz Air'de ticari pilot olmak için benzersiz, basit ve finansal olarak erişilebilir bir yol sunuyor.

Çok az deneyimi olan veya hiç deneyimi olmayan kadın adayların başvurularını kabul eden eğitim programının, Macaristan'daki Tréner Uçuş Akademisi ile işbirliği içinde tamamlanması 18 ay sürüyor.

Havayolu, cinsiyet engellerinin olmaması gerektiğine inanan kadınlara yılda 20'den fazla kontenjan ayırdığını ilan etti.

Şirketten konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

"Entegre ATPL programı, öğrencilerin Pilot olmak için gereken teorik bilgi, beceri ve tutumu kazanacakları Ab-Initio eğitimi ile başlar. Başarılı bir şekilde mezun olan öğrenciler, Airbus A320 operasyonları için beş haftalık bir geçiş kursu içeren İleri Eğitim'e ilerleyecekler. Bunu takiben, öğrenciler havayolu ile tam teşekküllü bir First Officer olmadan önce Wizz Air'e özgü havayolu eğitimine tabi tutulacaklar.

Wizz Air'in "She can fly" Cadet Programı, adaylara sınıfının en iyisi bir anlaşma sunar, çünkü kurs, Havayolunun programa olan bağlılığını göstermek için kayıt yaptırmadan önce benzeri görülmemiş derecede düşük bir öğrenim ücreti ve işe alım sunar. Öğrencilerin kurstan önce sadece 800 Euro ödemeleri gerekmektedir ve Cadetler eğitimin beşinci ayını takiben standart gereklilikleri yerine getirirlerse, kalan 60.668 Euro ücret havayolu tarafından önceden ödenir. Mezunlar, Wizz Air'de First Officer olarak tam maaş aldıktan sonra kalan ücreti 6 yıl boyunca eşit taksitler halinde ödeyeceklerdir.

Wizz Air'e Pilot Akademisi Programı aracılığıyla katılan ve "She can fly" Programı da dahil olmak üzere öğrenciler, havayolunun sürekli büyüyen genç, ultramodern ve sürdürülebilir Airbus uçak filosunu yaklaşık çok sayıda rotada işletme fırsatına sahip olacaklar. Yeni öğrenciler için işe alım dürtüsü, Wizz Air'in filosunun büyüklüğünü 2030 yılına kadar üç katından fazla artırma konusundaki iddialı planlarını destekliyor ve bu da havayolunun 4.600'e kadar yeni pilot işe aldığını görecek."

Adaylar doğrudan Wizz Air Pilot Akademisi web sitesindeki programa buradan başvurabilirler.

©AirportHaber.com

800 Euro Ön Ödeme İle Pilot Olma Şansı

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

İsim soyisim ~ 1 yıl önce
Ben başvurdum ön onay aldım. Tüm arkadaslara hayırlı olsun. Ayrıca yaptıgınız tüm cinsel ayrımcılık yorumlarına katılıyorum ama biraz da biz ön plana cıkalım cok da üzülmeyin :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 1 yıl önce
Evet kadınlar da erkeklerin yaptığı her işi yapabilirler. Harp okullarına, Astsubay okullarına bile alınıyorlarsa, er olarak askerlik yapmalarının önündeki engel kaldırılmalı hatta zorunlu olarak askere alınmalılar İsrail’deki gibi. Nerede kaymaklı iş orada kadınlar. Buyrun bakalım birazda siz sürünün çamurda…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
C2d ~ 1 yıl önce
Yine pozitif ayrımcılık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel ~ 1 yıl önce
Tamam kardeşim neden Türkiyede olmuyor böyle? Thy gibi kurum aklı ermiyor mu buna?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SJW ~ 1 yıl önce
Her ne kadar günümüzde fırsat eşitliği çokça önümüze çıkarılıp mide bulandırmaya başlasa bile endüstiriyel devrimle başlayıp insanın medenileşmesi evresinde büyük ilerleme kaydettiğimiz bugünlerde tabiki kadınlara fazladan ayrıcalık tanınması gerekmektedir. Tanınmaya çalışılan bu haklar yüzyıllarca süren adeletsizliklerin önüne geçilmesi yönünde atılan adımlar olup günümüz açısından bakıp çok dar bir çerçevede değerlendirilmemesi gerekmektedir. Kadınlara ve azınlıklara bugün haklarını vermezsek medeniyeti kaybedileceğimiz yarın için bu hakları vermekte çok geç kalabiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dedi ~ 1 yıl önce
Kadın
çok ~ 1 yıl önce
zorlamışsın be abicim. kasma bu kadar
Sebeb ~ 1 yıl önce
Kucukken bilgisayar oyunlari oynamadiklari icin, 18’ine gelir gelmez araba veya motor kullanmadiklari icin psikomotoari geliamiyor malesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalan ~ 1 yıl önce
Yeni bir düzenle milletten para toplama taktiği.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kadinlar ~ 1 yıl önce
Kadinlar kesinlikle askerede alinmali bu ne yahu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaww ~ 1 yıl önce
Araba kullanamıyorlar ne ucagı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
WOKE ~ 1 yıl önce
Hayatta pek bir yetenegi olmayanlarin etnik koken, cinsiyet, cinsel yönelim gibi ozelliklerini one cikartarak bir yerlere gelmesini amaclayan kulture WOKE diyoruz. Kokpit personeli istihdamındaki cinsiyet'e gore olan orantısızlık fırsat eşitsizliğinden değil, bu fırsatı gerçekten yakalamak isteyenlerin ve bu mesleği yapmayı talep edenlerin bir oranıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000