08 Eylül 2019, Pazar 09:08:06

11 Eylül saldırılarının yıl dönümü öncesi ilginç iddia!

11 Eylül'ün yıl dönümü yaklaşırken dünya, terör saldırılarına ilişkin yayınlanacak yeni iddiaları konuşuyor.

11 Eylül'ün yıl dönümü yaklaşırken dünya, terör saldırılarına ilişkin yayınlanacak yeni iddiaları konuşuyor.

ABD'de 11 Eylül 2001'deki terör saldırılarında, 4 yolcu uçağı kaçırılmış, uçaklardan ikisi dönemin en yüksek binaları olan İkiz Kuleler'e çarpmıştı.

Kaçırılan bir diğer uçak başkent Washington'da Pentagon'u hedef alırken, dördüncü uçak F-16'lar tarafından Pensilvanya kırsalında düşürülmüştü.

Korkunç saldırılarda 2,977 kişi hayatını kaybetmiş, 6 binden fazla kişi de yaralanmıştı.

11 Eylül saldırılarının ardından geçen 18 yıla rağmen, terör eylemlerinin ardındaki gerçek kişi ya da kurumlar tartışma konusu olmayı sürdürüyor.

Saldırıların yıl dönümü yaklaşırken şimdi de ABD Başkanı George Bush'un 11 Eylül'ün ilk saldırısını canlı yayında izlediği iddia edildi.

Amazon Prime belgeseli Loose Change: 9/11, o sırada ABD Başkanı olan George Bush’u kapsayan teorileri araştırdı.

11 Eylül 2001 sabahı Bush Florida'daki bir okulu ziyaret ediyordu. Ancak belgesele göre Bush, binaya girmeden önce “uçaklardan birinin İkiz Kuleler'e çarptığından" haberdardı.

Belgeselde bir kişi, "Bush daha önce birden çok kez ilk saldırıyı televizyondan canlı izlediğini iddia etmişti" diyor. Bunun imkansız olduğu, henüz halkın görmediği bir şeyi Bush'un görmeyeceği belirtiliyor.

TV kameraları saldırıların görüntülerini ancak ilk uçak kuzey kulesine çarptıktan sonra yayınlamıştı. Belgesel bunun tam olarak ayrıntılarını paylaşmasa da, teorisyenler bunun Bush'un saldırılar olmadan önce hakkında bilgi edindiğini kanıtladığını öne sürüyor.

11 Eylül saldırılarının yıl dönümü öncesi ilginç iddia!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000