20 Aralık 2021, Pazartesi 11:46:43

12 havalimanına kargon akreditasyonu sertifikası

Türkiye'deki 12 havalimanına ACI tarafından karbon akreditasyonu sertifikası verildi.
  • Atatürk havalimanı ARFF Victor ümit babama selam olsun

Türkiye'deki 12 havalimanına ACI tarafından karbon akreditasyonu sertifikası verildi.

DHMİ tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama:

12 havalimanımız Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) tarafından yürütülen Havalimanı Karbon Akreditasyonu (ACA) Programı kapsamında 1. Seviye Sertifika almaya hak kazandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, çevre ve yolcu dostu havalimanlarında karbon salımının insan sağlığı ve çevreye verdiği zararı asgariye indirmek için yoğun çalışmalar yürütüyor.

Küresel ısınma ve iklim değişikliğine karşı gerekli önlemlerin alındığı havalimanlarında, DHMİ'nin öncelikli hedefleri arasında yer alan enerji ve doğal kaynak tüketimini azaltma çalışmaları uluslararası otoriteler tarafından da takdirle karşılanıyor. Bu doğrultuda, gerçekleştirilen faaliyetler Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) tarafından yürütülen Havalimanı Karbon Akreditasyonu (ACA) Programı kapsamında belgelendirilerek taçlandırılmaya başlandı.

Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) tarafından yürütülen Havalimanı Karbon Akreditasyonu (ACA) Programı kapsamında Gaziantep, Erzurum, Çanakkale, Balıkesir Koca Seyit, Bursa Yenişehir, Kapadokya, Sinop, Kahramanmaraş, Sivas Nuri Demirağ, Erzincan Yıldırım Akbulut, Adıyaman, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanlarına Uluslararası Havalimanı Karbon Akreditasyonu (ACA) Programı kapsamında 1. Seviye Sertifikası verildi. 12 Havalimanı ile başlayan sürecin daha fazla havalimanına yaygınlaştırılması ve havalimanları kaynaklı karbon emisyonlarının azaltımına yönelik çalışmalar kararlılıkla sürdürülüyor.

12 havalimanına kargon akreditasyonu sertifikası

Yorumlar

Arff ~ 2 yıl önce
Atatürk havalimanı ARFF Victor ümit babama selam olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000