10 Ocak 2012, Salı 08:15:14

YÜZDE 2'Yİ DE MEMNUN EDECEĞİZ...

Uçaklarda yemeği aşçılar pişirince THY'de müşteri memnuniyeti yüzde 98'e çıktı...
  • arkadaşın da yazdığı gibi personel yemekleri o kadar kötü ki koskoca thy na yakışmıyor..sırf ucuza kaçmak ve kendi adamları para kazansın diye personeline kötü yemek verirken kendileri do-co dan ve kaşıbeyaz dan yemek yiyorlar..yönetici dediğin kendi ne yiyorsa personeline de onu yedirendir kendi hakkı ,hukuku neyse personeli için de aynısını isteyendir...unutmasınlar bu şirketi bu seviyeye çalışanlar getirdi,özverileriyle,çalışmalaları ile...
  • zaten tek yapabildikleri şey iyi yemek verebilmek. dünyadan ve kurallardan, sorumluluklarından bi haber çalışanlar, yabancı dil yoksunu ekipler, umarsızca harcamalar yapan yöneticiler. bu yıl sonu itibariyle milyar tl sınırına gelen zarar dün gördük, güvenlikte -kendi iddialarına göre- rakipleri olan şirketlerin fersah fersah gerisinde, anca egypt air den iyi bir güvenlik sicili. sadsece bu bile ne gibi bir vizyona sahip olduklarının kanıtı ama utanmak bilmez, hala iddiacı (aslında yalancı) demeçler. tk da man. utd. lı futbolculardan, havalı demo, lufthansa da ekipler kendisi yapıyor kimse gücenmeden, şaşırmadan. hava 1500, ama içi boş balon. 2-3 yılda bir balon patlayıp duruyor ama hiç bir şey değişmiyor...
  • THY ve Andy Warhol, Jimmy Carter, Yoko Ono, Freud, Fellini sozcuklerini ayni paragrafta kullanmak. Baklavada yeriz, raki da iceriz, kuran da okuruz, devede keseriz, sarap servisimiz de vardir. Para icin atmaycagimiz takla yoktur.
  • Ne yalan söyliyim ben Atlas Jet tercih ediyorum. Çok ta mutluyum. Ama eşim sıklıkla TK ile uçuyor ve o yemekleri anlata anlata bitiremiyor. Merak etmiyor değilim.
  • Ben de %2 nin içindeyim. Don uçtuğumda yemek sıcak değildi. Mehter takımı gibi bir ileri iki geri olmasın.
  • UÇAKLARDAKİ İKRAMLARINIZ 10 NUMARA AMA PERSONELE SUNDUGUNUZ YEMEKLER ÇOK KÖTÜ.NE ZAMAN İYİ VE KALİTELİ YEMEK YİYEBİLECEK ÇALIŞANLARINIZ ?LÜTFEN BİRAZ DA BİZİ DÜŞÜNÜN VE HALLEDİN BU SORUNUMUZU ARTIK.
  • THY YEMEKTE, İKRAMDA BİR NUMARA AMA UÇUŞ GÜVENLİGİNDE EN SON SIRALARDA. ŞU DURUMA BİR BAKIN HEY GİDİ GLOBALLY.BAŞKA SÖZE GEREK YOK...
  • ic hatlarda piknik sepeti modeline gecildi, artik 2 cesit meze yerine tek cesit bulunuyor, 3 kurusluk tasarruf tebbiri...
  • uçaktaki yemekler kaliteli ve güzel ama personelize verdiginiz yemekleri kalite olarak gerçekten de kötü. personel yemekleri ne zaman düzelecek?önce bu sorunu halledin.thy' deki herşey görüntüden ve showdan ibaret.
  • CİP SALONUNDA ÇALIŞANLAR DÜŞÜK MAAŞ, VARDİYALI VE FAZLA ÇALIŞMA SAATLERİ VE SOSYAL HAKLARLA ZENGİN VE KAPRİSLİ İNSANLARLA UĞRAŞIYORLAR BUNU DA DÜŞÜNÜN ÖYLE YORUM YAZIN.AYRICA THY GÜVENLİK AÇISINDAN ÇOK KÖTÜ..İKRAMI İYİ OLSA NE YAZAR O MU KURTARACAK THY NI?
Aynı ciddiyetle çalışarak geri kalan iki kişiyi de memnun edeceklerini belirten ikram şirketi Turkish Do&Co'nun Genel Müdürü Atilla Doğudan, İstanbul'daki üretim merkezinde hazırlanan mönülerin, 5 yıldızlı oteller ile aynı şartla üretildiğini dile getirdi.

Türk Hava Yolları (THY), ikram alanında gerçekleştirdiği yeniliklerle 5 yıldızlı havayolu şirketleri arasına adını yazdırmayı başardı. Uçakta hizmet sunan 170 aşçısı ile dünyanın en büyük 'uçan aşçı' filosuna sahip şirket, Atatürk Havalimanı'ndaki CIP Salonu ile hizmet kalitesini daha da artırdı. Turkish Do&Co'nun Genel Müdürü Atilla Doğudan, THY'nin ikram alanında yakaladığı başarının sırrını ve Viyana merkezli Do&Co şirketinin projelerini Zaman'a anlattı. THY'nin, 'tartışmasız' dünyanın en iyi ikram sunan şirketlerinden biri haline geldiğini anlatan Doğudan, bunu İstanbul Atatürk Havalimanı'nda kurdukları Avrupa'nın en büyük ve en kaliteli taze yemek mutfağı ile başardıklarını söyledi.
 
İstanbul'daki üretim merkezinde hazırlanan mönülerin, evde ve 5 yıldızlı oteller ile aynı şartla üretildiğini ifade eden Doğudan, bu sayede yolcu memnuniyetini yüzde 98'lere çıkardıklarını kaydetti. "Bu memnuniyet, dünyanın hiçbir yerinde yok." diyen Doğudan, aynı ciddiyetle çalışarak 'o iki kişiyi' de memnun edeceğiz" dedi.

Doğudan'a göre THY'nin ikram konusuna önem vermesi ile imajı 180 derece değişti. Dünyanın hiçbir havalimanında bu kadar geniş hizmet sunulan ve konforlu bir CIP Salonu bulunmadığına da dikkat çeken Doğudan, "Espresso'yu makine kullanmadan elle yapıyoruz. Bir zeytin bahçemiz var. Uçmadan önce başka bir dünyaya geçiyorsunuz. Ne kadar kafanız bozuk olsa da orada iyileşiyor." tanımlamasında bulundu. THY, 170 aşçı ile uçaklarda hizmet sunuyor. Kısa sürede bu sayısı 200'ü bulacak. Uçan aşçılar konusunda yolculardan çok olumlu tepkiler aldıklarını anlatan Doğudan, yolcuların aşçılardan yemek tarifi istediklerini ve hatıra fotoğrafı çektirdiklerini söyledi. Doğudan, Viyana'daki kraliyet pastanesi Demel'i İstanbul'a getireceklerini de söyledi.

Demel ürünleri, Atatürk Havalimanı'ndaki Dış Hatlar Terminali'nde bulunan CIP Salonu'nda yolculara ikram ediliyor. Ürünlerinin çok beğenildiğini dile getiren Doğudan, THY ortaklığı ile Ortaköy'de yapılacak butik otelin giriş katında Demel pastanesinin hizmet sunacağını ve İstanbul'un bir başka merkezinde de ikinci pastaneyi açacaklarını kaydetti. Do&Co'nun çikolata ve hamur işi ürünleri üreten dünyaca ünlü markası Demel, 1780'lerde siyasetçilerin, edebiyatçıların buluşma mekânıydı. Psikanalizin kurucusu Sigmund Freud ve ego psikolojisinin kurucusu kızı Anna Freud, Jimmy Carter, Andy Warhol, Yoko Ono ve Fellini gibi dönemin önemli isimlerinin de müdavimi olduğu Demel'in Viyana'daki merkezinin alt katı daha sonra müze haline getirildi. Salzburg ve New York'ta da şubesinin bulunan pastane, Viyana keki ile ünlü. Atilla Doğudan, Ortaköy'de denize sıfır konumda bulunan eski Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu binasında butik otel yapma hazırlıklarını da sürdürüyor. 2002'de çıkan yangında kullanılamaz hale gelen tarihi bina daha önce 'Naime Sultan Yalısı' adıyla anılıyordu. THY'nin yüzde 50 ortak olduğu ve Turkish Do&Co'nun işleteceği otel, restoran şeklinde hizmet sunacak. 

(Mustafa Gün / Zaman)
YÜZDE 2'Yİ DE MEMNUN EDECEĞİZ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 12 yıl önce
arkadaşın da yazdığı gibi personel yemekleri o kadar kötü ki koskoca thy na yakışmıyor..sırf ucuza kaçmak ve kendi adamları para kazansın diye personeline kötü yemek verirken kendileri do-co dan ve kaşıbeyaz dan yemek yiyorlar..yönetici dediğin kendi ne yiyorsa personeline de onu yedirendir kendi hakkı ,hukuku neyse personeli için de aynısını isteyendir...unutmasınlar bu şirketi bu seviyeye çalışanlar getirdi,özverileriyle,çalışmalaları ile...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
zaten tek yapabildikleri şey iyi yemek verebilmek. dünyadan ve kurallardan, sorumluluklarından bi haber çalışanlar, yabancı dil yoksunu ekipler, umarsızca harcamalar yapan yöneticiler. bu yıl sonu itibariyle milyar tl sınırına gelen zarar dün gördük, güvenlikte -kendi iddialarına göre- rakipleri olan şirketlerin fersah fersah gerisinde, anca egypt air den iyi bir güvenlik sicili. sadsece bu bile ne gibi bir vizyona sahip olduklarının kanıtı ama utanmak bilmez, hala iddiacı (aslında yalancı) demeçler. tk da man. utd. lı futbolculardan, havalı demo, lufthansa da ekipler kendisi yapıyor kimse gücenmeden, şaşırmadan. hava 1500, ama içi boş balon. 2-3 yılda bir balon patlayıp duruyor ama hiç bir şey değişmiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY ve Andy Warhol, Jimmy Carter, Yoko Ono, Freud, Fellini sozcuklerini ayni paragrafta kullanmak. Baklavada yeriz, raki da iceriz, kuran da okuruz, devede keseriz, sarap servisimiz de vardir. Para icin atmaycagimiz takla yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ne yalan söyliyim ben Atlas Jet tercih ediyorum. Çok ta mutluyum. Ama eşim sıklıkla TK ile uçuyor ve o yemekleri anlata anlata bitiremiyor. Merak etmiyor değilim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ben de %2 nin içindeyim. Don uçtuğumda yemek sıcak değildi. Mehter takımı gibi bir ileri iki geri olmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
UÇAKLARDAKİ İKRAMLARINIZ 10 NUMARA AMA PERSONELE SUNDUGUNUZ YEMEKLER ÇOK KÖTÜ.NE ZAMAN İYİ VE KALİTELİ YEMEK YİYEBİLECEK ÇALIŞANLARINIZ ?LÜTFEN BİRAZ DA BİZİ DÜŞÜNÜN VE HALLEDİN BU SORUNUMUZU ARTIK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY YEMEKTE, İKRAMDA BİR NUMARA AMA UÇUŞ GÜVENLİGİNDE EN SON SIRALARDA. ŞU DURUMA BİR BAKIN HEY GİDİ GLOBALLY.BAŞKA SÖZE GEREK YOK...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ic hatlarda piknik sepeti modeline gecildi, artik 2 cesit meze yerine tek cesit bulunuyor, 3 kurusluk tasarruf tebbiri...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
uçaktaki yemekler kaliteli ve güzel ama personelize verdiginiz yemekleri kalite olarak gerçekten de kötü. personel yemekleri ne zaman düzelecek?önce bu sorunu halledin.thy' deki herşey görüntüden ve showdan ibaret.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
CİP SALONUNDA ÇALIŞANLAR DÜŞÜK MAAŞ, VARDİYALI VE FAZLA ÇALIŞMA SAATLERİ VE SOSYAL HAKLARLA ZENGİN VE KAPRİSLİ İNSANLARLA UĞRAŞIYORLAR BUNU DA DÜŞÜNÜN ÖYLE YORUM YAZIN.AYRICA THY GÜVENLİK AÇISINDAN ÇOK KÖTÜ..İKRAMI İYİ OLSA NE YAZAR O MU KURTARACAK THY NI?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000