22 Mart 2010, Pazartesi 08:37:56

USAŞ'ın hisseleri neden bir anda fırladı?

Türkiye'ye ünlü havayolu SAS'ın bir iştiraki olarak özelleştirme ile giren USAŞ'ın geleceği belirsizliğini koruyor. Ancak hisse senedindeki hareketlilik sürüyor.
  • usaş istediği kadar büyük olsun, senelerce muhteşem ekip diye çalıştırdıkları şu anda isg yi lgm i mahvetmekle meşgul,lgm in başına direktör diye usaş tan gelen kişi senelerce usaşta nasıl olmuş çalışmış!!usaş nasıl olmuş da bir beceriksizler ordusunu bu kadar yukarılara taşımış!! ayrıca acaba usaş ın bu hale gelmesinde bu kendini iyi satmaktan başka bir becerisi olmayan ekibin katkısı nedir?
  • DO & CO geldiğinden bu yana yemeklerin kalitesi hiç iç açıcı değil. Düşünün IST merkez ama verilen sandviçler buz gibi. Tabii ki yemek yemek için uçağa binmiyoruz. Ama ya ikram vermeyin ya da aklı başında bir kuruluştan ikram alın. USAŞI çok arıyoruz çok.
  • USAŞ büyük oynar arkasında öyle bir fon varki istediği hareketi yapar ama şu üç ay içinde ne olacağını beklemek lazım.

1.90 dan 3.30 fiyatına kadar yükselen senet herkesi hayretlere düşürüyor. İşte USAS'ın uçma nedeni:

Bir dönem tekel olması nedeniyle Türkiye'nin en çok kazanan şirketiydi. En büyük müşterisi THY'ydi. Yine havalimanlarındaki lokantalar adeta para basıyordu. Sonra olanlar oldu ve Usaş, artık para kazanamaz oldu.
Önce yabancı şirketler ikram alışını kestiler. Son darbeyi THY vurdu.
Usaş bir kaç havalimanındaki lokanta ile faaliyetini sürdürmeye devam etti.
Şimdi haziran ayında o da bitiyor.
Şirket henüz ne yapacağını bilmiyor.
Yani geleceği belirsiz.
İşte geleceği belirsiz o şirketin hisse senedi şu günlerde borsanın en çok kazandıranı.
Oysa borsa belirsizliği sevmez. Ancak Usaş'ın belirsizliğini oyuncusu nedeniyle seviyor.
Borsada çapkınlıkları ile meşhur olan bu oyuncu şirketin karlı bir alana gireceğini iddia ederek etrafına Usaş'ı ballandıra ballandıra anlatıyormuş.
Tabii ki, bir yandan da tahtaya tavan çektirmeyi ihmal etmeyerek.
Sonuç olarak İMKB, şirkete sordu: Özel bir durumun mu var?
Belirsizlikler içindeki şirkette bu işi anlamadan "Hayır!"yanıtını verdi.
Ancak hem borsada hem de özel hayatında hızlı olan bu borsacının elinde halen yüklü miktarda bu hisseden olduğu ve haziran ayına kadar daha çok senaryo yazabileceği konuşuluyor.
Bu oyuncunun bir süre önce de Vakko'yu hayali olarak İsraillilere satmış ve senette büyük spekülasyon yapmıştı.
Şimdi gözler Usaş'ta.

(BorsaMatik)

USAŞ'ın hisseleri neden bir anda fırladı?

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
usaş istediği kadar büyük olsun, senelerce muhteşem ekip diye çalıştırdıkları şu anda isg yi lgm i mahvetmekle meşgul,lgm in başına direktör diye usaş tan gelen kişi senelerce usaşta nasıl olmuş çalışmış!!usaş nasıl olmuş da bir beceriksizler ordusunu bu kadar yukarılara taşımış!! ayrıca acaba usaş ın bu hale gelmesinde bu kendini iyi satmaktan başka bir becerisi olmayan ekibin katkısı nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
DO & CO geldiğinden bu yana yemeklerin kalitesi hiç iç açıcı değil. Düşünün IST merkez ama verilen sandviçler buz gibi. Tabii ki yemek yemek için uçağa binmiyoruz. Ama ya ikram vermeyin ya da aklı başında bir kuruluştan ikram alın. USAŞI çok arıyoruz çok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
USAŞ büyük oynar arkasında öyle bir fon varki istediği hareketi yapar ama şu üç ay içinde ne olacağını beklemek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000