27 Aralık 2023, Çarşamba 22:12:33

THY uçağı aranan yolcu nedeniyle geri döndü

Ercan-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağı, aranan bir yolcunun bulunduğu bilgisi üzerine kalkışından kısa süre sonra Ercan Havalimanı’na geri döndü. Aranan yolcu polis tarafından uçaktan indirilerek gözaltına alındı.
  • Yolcunun aranması yokmuş boşuna döndü uçak :(
  • Bu olayın gerçekleşmesinde rol oynayanlar yorum yapanlar kadar düşünceli değil herhâlde yada bildirilmeyen bir şeyler var. Uçak tarlaya inmeyeceğine göre iniş yapacağı meydana haber verilir indiği yerde gereğini yaparlar bunca insan madur olmaz sefer gecikmez bağlantılı seferi varsa oda gecikmez toplantıya, cenazeye gidenler işlerine yetişirler.
  • İşin aslı baskadir belki
  • istanbuldan teslim alıp yine tarifeli bir uçuşla ercana götürselerdi şahsı. onca yolcuyla havada yakıt boşaltmak için turlamak, tekrar iniş kalkış yapmak, sefer aksatmak, tonlarca yakıt maliyeti.. kulenin emniyeti yada pilotun kuleyi ikna çabası olsaydı keşke biraz. bir suçlu için onca maliyet.. çok yazık
  • İleride gerçek arıza nedeniyle dönen bir uçakta aranmadığı halde suçlu biri herşeyi göze alırsa ne olacak? Herşeyin haberi olmaz.
  • E peki nasıl bindi bu arkadaş o uçağa, madem araması vardı, madem bu polis tarafından biliniyordu, hiç mi kontrol yok arkadaş havalimanında... Hadi pasaport yok, check-in, boarding, manifesto.
  • Buyuk sacmalik; bu ne ya; Pasaport kontrolunu nasil gecmis kardesim; Maliyet? O kadar Yolcular perisan oldu; Bagaj eslestirmesi, yakit ikmali vs vs; bence buyuk rezillik; Pilot ta yalan soylemis; kimsenin hakki yok birisine yalan soylettirmeye; yaziklar olsun

Ercan-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağı, aranan bir yolcunun bulunduğu bilgisi üzerine kalkışından kısa süre sonra Ercan Havalimanı’na geri döndü. Aranan yolcu polis tarafından uçaktan indirilerek gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, THY'nin Ercan -İstanbul seferini yapan TK961 sefer sayılı uçağı Ercan Havalimanı’ndan saat 10.05'de sıralarında kalkış yaptı. KKTC polisi uçak listesinde daha önce bir suçtan aranan kişinin Ercan -İstanbul seferini yapan THY uçağında olduğunu tespit etti. Bunun üzerine polis, hava trafik kontrol kulesiyle iletişime geçerek THY uçağının geri döndürülmesini istedi. Bunun üzerine kule THY pilotu ile irtibata geçerek durumu bildirdi.

Suçtan aranan kişi anlamasın diye pilot teknik arıza anonsu yaptı

Olay üzerine THY pilotu yolcuları bilgilendirmek için yaptığı anonsta uçakta bir teknik arıza olduğunu, Ercan Havalimanı'na geri döneceklerini ve iniş sonrası güvenlik kontrolü yapılacağını bildirdi. Uçak kalkıştan kısa bir süre Ercan Havalimanı'na sorunsuz bir şekilde iniş yaptı. Daha sonra polis ekipleri uçağa gelerek aranması bulunan yolcuyu uçaktan indirerek gözaltına aldı. Yolcunun uçaktan indirilmesinin ardından Ercan-İstanbul seferi gecikmeli olarak gerçekleşti.

THY uçağı aranan yolcu nedeniyle geri döndü

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

CEYSIN ~ 4 ay önce
Yolcunun aranması yokmuş boşuna döndü uçak :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 4 ay önce
Bu olayın gerçekleşmesinde rol oynayanlar yorum yapanlar kadar düşünceli değil herhâlde yada bildirilmeyen bir şeyler var. Uçak tarlaya inmeyeceğine göre iniş yapacağı meydana haber verilir indiği yerde gereğini yaparlar bunca insan madur olmaz sefer gecikmez bağlantılı seferi varsa oda gecikmez toplantıya, cenazeye gidenler işlerine yetişirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Omer ~ 4 ay önce
İşin aslı baskadir belki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ~ 4 ay önce
istanbuldan teslim alıp yine tarifeli bir uçuşla ercana götürselerdi şahsı. onca yolcuyla havada yakıt boşaltmak için turlamak, tekrar iniş kalkış yapmak, sefer aksatmak, tonlarca yakıt maliyeti.. kulenin emniyeti yada pilotun kuleyi ikna çabası olsaydı keşke biraz. bir suçlu için onca maliyet.. çok yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilirkişi ~ 4 ay önce
Bu sefer için yakıt boşaltma ya da harcamaya gerek yoktur
SC ~ 4 ay önce
Vallahi büyük acemilik. Onca masraf,gecikme,numara. İn İstanbul'a, al orda adamı, gönder geri adamı polis eşliğinde Kıbrıs'a. Daha doğru bir prosedür değil mi?
TEKRAR ~ 4 ay önce
İleride gerçek arıza nedeniyle dönen bir uçakta aranmadığı halde suçlu biri herşeyi göze alırsa ne olacak? Herşeyin haberi olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasıl ~ 4 ay önce
E peki nasıl bindi bu arkadaş o uçağa, madem araması vardı, madem bu polis tarafından biliniyordu, hiç mi kontrol yok arkadaş havalimanında... Hadi pasaport yok, check-in, boarding, manifesto.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bune yaaaa??? ~ 4 ay önce
Buyuk sacmalik; bu ne ya; Pasaport kontrolunu nasil gecmis kardesim; Maliyet? O kadar Yolcular perisan oldu; Bagaj eslestirmesi, yakit ikmali vs vs; bence buyuk rezillik; Pilot ta yalan soylemis; kimsenin hakki yok birisine yalan soylettirmeye; yaziklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CEYSIN ~ 4 ay önce
Dostum pilotun şöyle bir anons yapmasını mı bekliyordun: Sayın yolcularımız az önce emniyet güçleri bizimle iletişime geçti kabinde araması olan bir yolcu varmış bu yüzden kalkış meydanına geri dönüyoruz Kaostan başka bir şey yaratmaz

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000