30 Temmuz 2008, Çarşamba 08:37:44

Pilotun kovulması yanlış karar!

Kısa bir yaz soluklanması için 4 günlüğüne Bodrum’da bir dostumuzun teknesiyle turdaydık...
  • BİR İŞTEN ÇIKIP YA DA ÇIKARILINCA MESLEĞİNİZDE DEĞİL HAYATINIZDA BİRTAKIM DEĞİŞİKLİKLER OLUR SANA ÖĞRETMEDİ Mİ ÖĞRETMENLERİN. İLKOKULDAMIYIZ? YOKSA HASBELKADER ÇALIŞTIĞIN ŞİRKETLE ÇOK ÖZDEŞLEŞİP ORAYA KAYNADIN MI? ORADAN ŞU YA DA BU NEDENLE AYRILINCA KUŞ OLACAĞINI MI SANIYORSUN? SEN NE İSEN O'SUNDUR. İNSAN GİTTİĞİ YERE KENDİNİ HERŞEYİYLE GÖTÜRÜR. BAHADIR KAPTAN GİTTİĞİ YERE KAPTANLIĞININ YANI SIRA HAYSİYETİNİ DE GÖTÜRECEK. SEN ELİNDE MESLEĞİNİN YANINDA İNSAN OLMAYA DAİR GÖTÜRECEĞİN BİR ŞEYLER VAR MI ONA BAK! OLMADIĞI ANLAŞILIYOR DA YAZINDAN. ÖFKEN BUNA MI? YANİ KENDİNE Mİ ACABA?
  • SİZ HALA ORDAMISINIZ ,UZAY ÇAĞINDA .KONU KAPANMIŞ OLMADIYDI ÇOKTAN .
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • sen kimsin pilot olamazsın yada para ile olanlardasın pist.lik
  • her yerde sen varsın o.rumuz ne iş ya çok biliyorsun yada safrasın öyle bir harcanırsınki sen bile anlayamazsın pist. lik
  • Çok bilenler pilotluğa zararı kim veriyor acaba, KARAŞAHİN ve benzeri CIP gibi yalaka ukalalar
  • başlığa dıkkat cekıyorum 'o pilotun kovulması yanlış' .bu sahıs pilotluk gibi saygın bir mesleğe yeteri kadar zarar vermiştir. yeter artık duymak istemiyoruz.o artık pilot degil.
  • COCUGUM SEN BİLOYOMUSUN FRA-GRZ İÇ HAT SAYILIYO BİZ ONU 5 BACAK YAPIYODUK .SEN NERDESİN BAKIYIM UZAYDAMI .
  • kaşınanı kaşırlar arkadaş belliki haketmiş .

Kısa bir yaz soluklanması için 4 günlüğüne Bodrum’da bir dostumuzun teknesiyle turdaydık.

Pazar akşamı Yunanistan’ın Laros Adası’na yanaşmış dinlenirken, telefonlarımıza İstanbul Güngören’deki hain ölüm bombası haberi düştü.

Ertesi sabah bomba faciası ile ilgili yeni bilgilere ulaşmaya çalışırken, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Bektaş Açıkgöz aradı:

- Cumartesi günkü, "Yemek yediği sırada uçağa alınan yolcuları kovan kaptan pilotu işten attık, çünkü" başlıklı yazınızı okudum.

- Evet hocam buyurun...

- O uçağa binen, olayı yaşayan VIP yolcuları arasında ben de vardım. Aslında olay THY Genel Müdürü Sayın Temel Kotil’in aktardığından biraz farklı gelişti.

- Nasıl oldu?

- O gün 13.00 uçağıyla Ankara’dan İstanbul’a uçacaktım. VIP salonunda anons yapıldı. Otobüse bindik. Köprüye çıktığımızda hostes bizi görünce şaşırdı. Uçaktakilere "VIP yolcuları gönderdiler" diye seslendi.

- Sonra?

- Hostesin uyarısı üzerine kaptan pilot bizi karşıladı. "Sabah 03.00’ten beri uçuyorum. Tam yemeğimi yerken, sizi uçağa alınmak üzere yönlendirmişler. Ben yolcuların uçağa alınması konusunda henüz talimat vermemiştim" dedi.

- Yani uçağa yönlendirilmenize kızdı...

- Hayır... Ben beyin cerrahıyım. Böyle insan hayatını doğrudan etkileyebilecek stresli iş yapanlar bu tür davranışlar sergileyebilir. Çok da doğaldır. Benzeri bizde de yaşanır.

- Sonra ne oldu?

- Kaptan pilot "Daha diğer yolcular uçağa alınmadı. Onların binişi zaman alır. Siz şimdi uçağa binerseniz rahatsız olabilirsiniz" diye bizi uyardı.

Prof. Açıkgöz’ün "Biz VIP yolcuyuz. Neden uçağa erken alındık" gibi bir şikayeti yoktu. Ama normalde VIP yolcuların uçağa en son alındıklarını biliyordu. Yani, bu olayda birileri VIP yolcularını uçağa çok erken göndermişti.

Prof. Bektaş Açıkgöz, o günkü uçuştan çok da memnun kalmıştı:

- Kaptan pilot bizi İstanbul’a çok güzel uçurdu. Havada güzel bilgiler verdi. Benim için çok güzel bir yolculuk oldu.

Ben sormadan ekledi:

- Şimdi, "Bugüne kadar konuyu neden anlatmadım" diye soracaksınız.

- Evet...

- Tartışmayı uzatıp THY’ye zarar vermek istemedim. Ancak Sayın Kotil’in konuyla ilgili sözlerini sizden okuyunca anlatmak gereği hissetim.

Prof. Bektaş Açıkgöz ardından ekledi: "Kaptan pilotu haksız yere işten attılar gibi bir izlenim edindim. Bu konuda Sayın Kotil’e tüm ayrıntıları anlatmaya hazırım."

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) sansürün kaldırılışının 100’üncü yıldönümü ve basın özgürlüğü ödül töreninde sohbet ettiğimiz Temel Kotil, işten attıkları kaptan pilot Bahadır Altan’ın yeniden işe döndürülmesi konusunda ışık vermemişti.

Ancak, şimdi olayı bizzat yaşayan ve pilotu haklı bulan bir VIP yolcu var. THY’nin dinlemek istemesi halinde gördüklerini o günkü izlenimlerini anlatmaya hazır ciddi bir tanık...

Prof. Açıkgöz’ü dinlemek, Bahadır Altan ile ilgili kararı yeniden gözden geçirmek gerekmez mi?


Vahap Munyar / Hürriyet

Pilotun kovulması yanlış karar!

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

har ~ 16 yıl önce
BİR İŞTEN ÇIKIP YA DA ÇIKARILINCA MESLEĞİNİZDE DEĞİL HAYATINIZDA BİRTAKIM DEĞİŞİKLİKLER OLUR SANA ÖĞRETMEDİ Mİ ÖĞRETMENLERİN. İLKOKULDAMIYIZ? YOKSA HASBELKADER ÇALIŞTIĞIN ŞİRKETLE ÇOK ÖZDEŞLEŞİP ORAYA KAYNADIN MI? ORADAN ŞU YA DA BU NEDENLE AYRILINCA KUŞ OLACAĞINI MI SANIYORSUN? SEN NE İSEN O'SUNDUR. İNSAN GİTTİĞİ YERE KENDİNİ HERŞEYİYLE GÖTÜRÜR. BAHADIR KAPTAN GİTTİĞİ YERE KAPTANLIĞININ YANI SIRA HAYSİYETİNİ DE GÖTÜRECEK. SEN ELİNDE MESLEĞİNİN YANINDA İNSAN OLMAYA DAİR GÖTÜRECEĞİN BİR ŞEYLER VAR MI ONA BAK! OLMADIĞI ANLAŞILIYOR DA YAZINDAN. ÖFKEN BUNA MI? YANİ KENDİNE Mİ ACABA?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçan kaz ~ 16 yıl önce
SİZ HALA ORDAMISINIZ ,UZAY ÇAĞINDA .KONU KAPANMIŞ OLMADIYDI ÇOKTAN .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hepiniz ~ 16 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hv.cı ~ 16 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
o.karaşahin ~ 16 yıl önce
sen kimsin pilot olamazsın yada para ile olanlardasın pist.lik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sen o.rumuz ~ 16 yıl önce
her yerde sen varsın o.rumuz ne iş ya çok biliyorsun yada safrasın öyle bir harcanırsınki sen bile anlayamazsın pist. lik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BEYAZŞAHİN ~ 16 yıl önce
Çok bilenler pilotluğa zararı kim veriyor acaba, KARAŞAHİN ve benzeri CIP gibi yalaka ukalalar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KARA ŞAHİN ~ 16 yıl önce
başlığa dıkkat cekıyorum 'o pilotun kovulması yanlış' .bu sahıs pilotluk gibi saygın bir mesleğe yeteri kadar zarar vermiştir. yeter artık duymak istemiyoruz.o artık pilot degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
COCUGUM SEN BİLOYOMUSUN FRA-GRZ İÇ HAT SAYILIYO BİZ ONU 5 BACAK YAPIYODUK .SEN NERDESİN BAKIYIM UZAYDAMI .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CIP ~ 16 yıl önce
kaşınanı kaşırlar arkadaş belliki haketmiş .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000