22 Şubat 2017, Çarşamba 09:29:53

İlker Aycı; 'Hedefimiz 10.1 milyar dolar'

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı M. İlker Aycı: Yeniden pist başındayız ve yeni takeoff’a (havalanma) hazırız
  • İnşallah beklenen ciro olurda bizde artık yılda 4 ikramiye alırız hak ediyoruz artık tgs için verilen sözlerin gerçekleşmesini bekliyoruz saygılarımla..
  • Airport haber, objektif olun yorumu yayınlayın lütfen ! Her sözün boş,hava,civa! Take off'u nasıl yapacaksın onu anlatsana adam gibi! Yolcu sayısı mevsim normallerine gelmezse ne yapacaksın, 'Türkiye seni özledi' diyorsun da kim güvenlik sorunu had safhada olan, şiddetin,suçun,terörün,adaletsizliğin tavan yaptığı,insan kazıklamanın,sahtekarlığın,kalitesiz hizmetin sıradan bir şey haline geldiği bir ülkeyi özler ve gelmek ister ? Şirketin altyapısı sağlam olsa devlet güçlü olsa mali olarak böyle sarsıntı yaşanır mıydı? 2015'deki bilanço nasıl oldu da bir senede rekor zarara dönüştü? Bankada duran paralara ne oldu? Bu ölçekte bir şirket bir senede nasıl bu duruma düşer? Uçak alımlarında alınan komisyonlar neden şirket hesabına aktarılmıyor? Nisan'da yerde uçak kalmayacak diyorsun kaç aydır 60 uçak yatıyor sözüne göre daha 1 aydan fazla yatacak her saniyesi zarar değil mi? Tasarruf diyorsun o da palavra hala senin gibi torpilli müdür,başkanlar vs makam arabalarına biniyor hala yurtdışı müdürlerin lüks içinde,yiyip içip paraları şirkete ödetiyorlar,şef,müdür,başkan vs bol maaşlar alıyorlar siz de huzur hakkı alıyorsunuz tabii, ee hani nerede tasarruf? Gereksiz 700 müdür ve başkanlıklar var bunlar neden azaltılmıyor ya da kapatılmıyor? Zarar eden bir sürü hat var neden kapatılmıyor? Yurtdışında birçok istasyondaki yolsuzluklar heryerde yazılıyor,konuşuluyor bunlar için ne yapıyorsun üstlerine bir bardak soğuk su mu içiyorsun? Devlette para bittiğinden, elin adamından borç alabilmek için thy gibi kurumlar resmen ipotek ettirildi,fon'a devredildi sen bunu başarı mı sayıyorsun da şirkete fayda sağlayacak diyorsun? Daha önce niye yapılmadı da şimdi bu uyuglama yapılıyor ve bu kurumlar buna dahil ediliyor ? Sen milleti kör, alemi sersem mi sanıyorsun?Neden bu şirketi bu hale getiren, olur olmaz her yere hat açan,haddinden fazla uçak alıp şirketi borç batağına sokan,mali olarak altyapısını çökerten,sistemini mahfeden,kul hakkı yiyen hamdi ve temel ile onların makam ve iş verdikleri yandaşlardan ve şirkete doldurdukları, kargoda,yer işletmede,saw,tgs,pazarlama satış vs de hala temizlenmeyen fetoculardan hesap sormuyorsun? Yoksa sen de mi kripto fetocusun ?
  • Şu akademinin yaş sınırını 35 yapın artık üstad.
  • ya işte böyle beyinler lazım bizim şirketin başına. ayık olsun herkes! bu adamları sayın sevin dediklerini yapın! yüzbinlerce insana ekmek!
  • Herkes senaryo yazıyor thy satılacak elden gidecek diye milletimiz çok meraklı ortaya bir laf atmaya ilker bey ve yönetime güvenimiz tamdır. Bu yıl beklentinin üzerine çıkacaktır thy inşallah.
  • Kulağınızı 4 açın dinleyin. Bu şirket çok daha kötü krizleri görmüş, ardından şuan bulunduğu coğrafyadaki kaosa rağmen hayal bile edilemeyecek başarı sayılan dünyanın en iyi havayolları arasına girerek 4.ü sıraya yerleşmiştir. Elbette sıkıntılar var, zarar açıklandı, muhtemelen bu senede işler çok iyi gitmeyecek fakat bir toparlanma sürecine girildi. Bunu kabul etmek lâzım. Bu kriz içinden en kötü seneye çıkılacak ve kâr açıklanacaktır. Daha kötülerini görmüş bu köklü şirket bunlarla yıkılmaz kafanızı boşa yormayın..
  • Ödülü kazandın IA. En kötü YKB.
  • E hani adam fazlaligi vardi. Nisanda yerde ucak kalmayacaksa adam eksikligi bile yasanir. Nerde fazlalik
  • Bos laflar yok hedefliyormus da dusecekmisde., gececen bu isleri.Kar eden bir sirketin ucaklari park etmez ucar.
  • Şu olumsuz yorumlar yazanlar varya genel müdürlüğe gelip aynen böyle beyanda bulunsanıza gözünüzü seviyim Bi gün de gurur duyun be kardeşim ekmek yediğiniz kapı burası ya ayıptır (İşten çıkarmalar ile ilgili bir sözüm yok ona bişey diyemem kim haklı kim haksız bilmiyorum) Şirket yalakası falan da değilim sadece olması gerekeni söylüyorum ki her alanda bu böyle zaten

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı M. İlker Aycı, 2016 yılında yaşadıkları türbülanstan sonra artık yere güvenli iniş yaptıklarını belirterek “Yeniden pist başındayız ve yeni takeoff’a (havalanma) hazırız. 250 milyon dolarlık tasarruf sözünü fazlasıyla tuttuk. Transit yolcuda 21 milyona yaklaştık. Toplam 63 milyon yolcuya hizmet veriyoruz” dedi.

Türkiye ekonomisinin 2016 yılında Atatürk Havalimanı saldırısından darbe girişimine, küresel gelişmelere kadar pek çok gelişmeyle mücadele ettiğini hatırlatan İlker Aycı, yaşanan gelişmeleri özetlerken ‘Muhammed Ali yumruğu’ yedik benzetmesi yaparken “Bu kadar yumruk alıp, 15. raundu da ayakta geçiren ülke yoktur” diye konuştu ve ekledi:

“2017’de 10,1 milyar dolar gelir elde etmeyi hedefliyoruz. 2016’daki türbülanstan sonra güvenli iniş yaptık. Pist başındayız yeniden havalanmak için hazırız”

VARLIK FONU DEVRİ

Habertürk'ten Yavuz Barlas'a konuşan Aycı, gelecek döneme ilişkin özetle “Savunmayı yaptık, şimdi hücum zamanı” mesajını veren Aycı, “Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısı yeniden mevsim normallerine dönerse 2015 yılındaki 9 sıfırlı, tarihi bilançoya çok yakınız” ifadesini kullandı.

Aycı, vergi dairesine sundukları bilançolarının ardından ‘6.3 milyar TL zarar ettiler bu nedenle fona devredildiler’ şeklinde söylentilerin çıktığına işaret ederek “Son çeyrekte etkin gider ve varlık yönetimi yaptık. Vergi Usul Kanunu (VUK) ile yaptığınız amortisman ve kur farkı hesabıyla UFRS farklıdır. 10 Mart’ta bilançomuzu açıklayarak merakları gidereceğiz. Çok büyük bir geri çevirmeyi başardık” dedi.

Bu yıla ilişkin beklentilerini anlatırken “Yine tedbirli iyimserim” diyen İlker Aycı, maliyetleri ve nakdi iyi yönetip petrol ve kur koruması uygulamaya devam edeceklerinin sinyalini verdi. Aycı yeni havalimanı yatırımının maliyetini 2017 ve 2018’e yüklemeden yapmak istediklerini aktardı.

BİLANÇO MEVSİMSELLİKTEN ÇIKACAK

Ortadoğu pazarı için Karadeniz’de Trabzon-Ordu, güneyde ise Antalya’yı dünyaya bağlamak istediklerini de aktaran Aycı, 120 ülkede 298 destinasyona uçar hale geldiklerini hatırlatarak “Bilançoyu mevsimsellikten kurtarmak için sezonu ters olan hatlarımızı açarak dengelemek istiyoruz” ifadelerini kullandı. İlker Aycı, özetle şu açıklamaları yaptı:

- 8.2 milyar dolarlık hizmet ihracatı ile yılı kapattık. En yakın rakibimiz 3-3.5 milyar dolar seviyesinde.

-Tüm turistlerin yüzde 36’sını taşıyoruz. İstanbul varışlı yolcu sayısında düşüş var ama transit yolcu sayısını yüzde 14 artırdık.

- 355 günlük ileri rezervasyonu görüyoruz. Bazı ülkelerde rezervasyon artışlarımız var. Ama 3 ay önce uçağın yüzde 50’si dolarken artık 1 ay kala doluyor.

NİSAN'DA PARKTA UÇAK KALMAYACAK

Geçen yıl aldıkları önemli tasarruf kalemlerinden birinin bazı uçakları parka çekmek olduğunu da belirten Aycı, ilk olarak 24 uçağı yere indirdiklerinin bu sayının 30’a kadar çıktığının ardından 21’e düştüğünün bilgisini de verdi. Nisan ayıyla birlikte park eden uçak kalmayacağının altını çizen Aycı, “Bu dönemi de koltuk ve kabin içi eğlence sistemlerinin yenilenmesi için kullandık. Filomuzda şu anda 235 dar gövdeli, 88 geniş gövdeli ve 12 kargo uçağımız var. 335 uçağımızla havada olacağız. 2017 yılında filomuza 3 dar gövdeli uçak katılacak” dedi.

‘TÜRK’ÜN GÜNEŞİ’ BAŞLIĞI ATTILAR

İlker Aycı, bir Amerikan havacılık dergisinde, THY’nin çok zor bir yılda zor bir akrobasi gerçekleştirdiğine dair bir analize yer verildiğine de dikkat çekti. Aycı, derginin dünyaca ünlü sirk, Cirque du Soleil’e (Güneşin Sirki) atfen Le Soleil du Turc (Türk’ün Güneşi) başlığını attığını da belirtti. Aycı ayrıca Avrupa’da dar gövdede en iyi havayolu şirketi seçildiklerini, geniş gövdede aynı ödülü Singapur Havayolları’nın aldığını da belirtti.

‘SENİ ÖZLEDİK’ TEKLİFİ YAPTILAR

CRM altyapılarını hayata geçirdiklerini artık müşterilerine özel tekliflerle gideceklerini de anlatan İlker Aycı, Türkiye’ye 2014 - 2015 yılında geldiği halde 2016 yılında gelmeyen dünya yolcusu müşterilerine cazip kampanyalarla ulaşacaklarını da aktardı. Aycı, ‘Türkiye’de keşfettiklerin bitti mi?’, ‘Türkiye seni özledi’ ve ‘Bir mil uzağındayız’ adını verdikleri kampanyaları hayata geçireceklerini belirtti.

10.1 MILYAR DOLARLIK HEDEF

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “2017 yılında yaklaşık 10.1 milyar dolar gelir elde etmeyi birim giderlerde ise yüzde 3-5 arasında düşüş hedefliyoruz” dedi.

THY’DE 2 DÖNÜM NOKTASI

Yeni havalimanının tamamlanması ve Varlık Fonu, yeniden kalkışa hazırlanan THY için kritik önem arz edecek gibi görünüyor. Zira THY’de rekorlar senesi 2015. Hem ciroda hem 3.5 milyar dolarlık piyasa değeriyle zirve o yıl. Bugün o güne göre şirket yüzde 37 daha az değerli ve 2.1 milyar dolar gibi hiç de hak etmediği seviyelerde. Tabii 2016’da şirketin ve Türkiye’nin başına gelmedik kalmadı. Geçen yılın yaraları sarılıyor. Şirket şimdi yeniden kalkışa hazırlanıyor. Eylülde kâr görülebilir. Varlık Fonu’nun tanıtımı açısından da THY Business Class’ı en önemli vitrinlerden biri olacak. THY’nin daha ucuz borçlanma imkânları açısından da Varlık Fonu bazı kapıları açacak. İlker Bey de bunun ilk işaretlerini verdi. Varlıklar ve kaynaklar belki de daha verimli yönetilecek.

İlker Aycı; 'Hedefimiz 10.1 milyar dolar'

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

İsmi lazım deyil tgs ~ 7 yıl önce
İnşallah beklenen ciro olurda bizde artık yılda 4 ikramiye alırız hak ediyoruz artık tgs için verilen sözlerin gerçekleşmesini bekliyoruz saygılarımla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilker efendi !!! ~ 7 yıl önce
Airport haber, objektif olun yorumu yayınlayın lütfen ! Her sözün boş,hava,civa! Take off'u nasıl yapacaksın onu anlatsana adam gibi! Yolcu sayısı mevsim normallerine gelmezse ne yapacaksın, 'Türkiye seni özledi' diyorsun da kim güvenlik sorunu had safhada olan, şiddetin,suçun,terörün,adaletsizliğin tavan yaptığı,insan kazıklamanın,sahtekarlığın,kalitesiz hizmetin sıradan bir şey haline geldiği bir ülkeyi özler ve gelmek ister ? Şirketin altyapısı sağlam olsa devlet güçlü olsa mali olarak böyle sarsıntı yaşanır mıydı? 2015'deki bilanço nasıl oldu da bir senede rekor zarara dönüştü? Bankada duran paralara ne oldu? Bu ölçekte bir şirket bir senede nasıl bu duruma düşer? Uçak alımlarında alınan komisyonlar neden şirket hesabına aktarılmıyor? Nisan'da yerde uçak kalmayacak diyorsun kaç aydır 60 uçak yatıyor sözüne göre daha 1 aydan fazla yatacak her saniyesi zarar değil mi? Tasarruf diyorsun o da palavra hala senin gibi torpilli müdür,başkanlar vs makam arabalarına biniyor hala yurtdışı müdürlerin lüks içinde,yiyip içip paraları şirkete ödetiyorlar,şef,müdür,başkan vs bol maaşlar alıyorlar siz de huzur hakkı alıyorsunuz tabii, ee hani nerede tasarruf? Gereksiz 700 müdür ve başkanlıklar var bunlar neden azaltılmıyor ya da kapatılmıyor? Zarar eden bir sürü hat var neden kapatılmıyor? Yurtdışında birçok istasyondaki yolsuzluklar heryerde yazılıyor,konuşuluyor bunlar için ne yapıyorsun üstlerine bir bardak soğuk su mu içiyorsun? Devlette para bittiğinden, elin adamından borç alabilmek için thy gibi kurumlar resmen ipotek ettirildi,fon'a devredildi sen bunu başarı mı sayıyorsun da şirkete fayda sağlayacak diyorsun? Daha önce niye yapılmadı da şimdi bu uyuglama yapılıyor ve bu kurumlar buna dahil ediliyor ? Sen milleti kör, alemi sersem mi sanıyorsun?Neden bu şirketi bu hale getiren, olur olmaz her yere hat açan,haddinden fazla uçak alıp şirketi borç batağına sokan,mali olarak altyapısını çökerten,sistemini mahfeden,kul hakkı yiyen hamdi ve temel ile onların makam ve iş verdikleri yandaşlardan ve şirkete doldurdukları, kargoda,yer işletmede,saw,tgs,pazarlama satış vs de hala temizlenmeyen fetoculardan hesap sormuyorsun? Yoksa sen de mi kripto fetocusun ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reunion ~ 7 yıl önce
Şu akademinin yaş sınırını 35 yapın artık üstad.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km ~ 7 yıl önce
ya işte böyle beyinler lazım bizim şirketin başına. ayık olsun herkes! bu adamları sayın sevin dediklerini yapın! yüzbinlerce insana ekmek!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlker bey adamdır. ~ 7 yıl önce
Herkes senaryo yazıyor thy satılacak elden gidecek diye milletimiz çok meraklı ortaya bir laf atmaya ilker bey ve yönetime güvenimiz tamdır. Bu yıl beklentinin üzerine çıkacaktır thy inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
evet ~ 7 yıl önce
bencede haklsıın bu sene kesin beklenti üzerinde zarar edecek:)
TK Düşmanları ~ 7 yıl önce
Kulağınızı 4 açın dinleyin. Bu şirket çok daha kötü krizleri görmüş, ardından şuan bulunduğu coğrafyadaki kaosa rağmen hayal bile edilemeyecek başarı sayılan dünyanın en iyi havayolları arasına girerek 4.ü sıraya yerleşmiştir. Elbette sıkıntılar var, zarar açıklandı, muhtemelen bu senede işler çok iyi gitmeyecek fakat bir toparlanma sürecine girildi. Bunu kabul etmek lâzım. Bu kriz içinden en kötü seneye çıkılacak ve kâr açıklanacaktır. Daha kötülerini görmüş bu köklü şirket bunlarla yıkılmaz kafanızı boşa yormayın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
açtım ~ 7 yıl önce
sende burnunu aç ve gelen kötü kokuları içine çek:)
tk yalakasına ! ~ 7 yıl önce
bu şirket çok daha kötü hangi krizi ne zaman görmüş ? yaşanan krizler,kaos,terör,ekonomik ve toplumsal sorunlar şakşakladıklarının abuk sabuk dış ve iç politikaları ile fırıncıyı bilmem neyi şirketin başına getirmeleri sayesinde oldu bunu da kabul etmen lazım !
Ödül ~ 7 yıl önce
Ödülü kazandın IA. En kötü YKB.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Limon ~ 7 yıl önce
E hani adam fazlaligi vardi. Nisanda yerde ucak kalmayacaksa adam eksikligi bile yasanir. Nerde fazlalik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sami ~ 7 yıl önce
Bos laflar yok hedefliyormus da dusecekmisde., gececen bu isleri.Kar eden bir sirketin ucaklari park etmez ucar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Canıtın ~ 7 yıl önce
Şu olumsuz yorumlar yazanlar varya genel müdürlüğe gelip aynen böyle beyanda bulunsanıza gözünüzü seviyim Bi gün de gurur duyun be kardeşim ekmek yediğiniz kapı burası ya ayıptır (İşten çıkarmalar ile ilgili bir sözüm yok ona bişey diyemem kim haklı kim haksız bilmiyorum) Şirket yalakası falan da değilim sadece olması gerekeni söylüyorum ki her alanda bu böyle zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
canıtınnnn ~ 7 yıl önce
senin gibiler de burada abuk sabuk yorum yapmasanıza gözünüzü seveyim !!!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000