27 Kasım 2009, Cuma 13:40:20

Havayolu şirketlerine 3 saat izin çıktı!

Bir havayolunun uçuşu 3 saatten fazla gecikirse yolcuya 250 ila 600 euro tazminat ödeyecek...
  • ister iyi kötü bunu yıllar önce garantileyen cin ali sizden bi kaç adım önde bre yavrular.bizimde çabamız saat hesabı değil önce emniyet ve iş.biz havacıyız.hava cıva değiliz.biz sabiha annemizin elini öpüp geldik saw a.cin ali de işverenimiz.bu gün cin ali yarın başkası.kimseye gebeliğimiz yok.önce iş ahlakı.bilmem anlatabildik mi.
  • AYDA 10 KERE UÇSAK KÖŞEYİ DÖNERİZ O HALDE :) YENİ İŞ KAPISI İSTİHDAMIN ÇOK OLUCAĞINDAN EMİNİM ;)
  • Beni meydanlarda en çok bekleten iki havayolu şirketi için çok kötü haber.

Sefer iptali durumunda havayolunu yolcunun zararını karşılamaya, konaklama ve yemek masraflarını karşılamaya mahkum eden Avrupa Adalet Divanı, uzun süreli gecikmelerde de yolcunun zararının karşılanmasına karar verdi. Bir uçuşta rötar 3 saati geçerse havayolu yolcunun zararını karşılayacak.

Söz konusu karar Air France ve Condor Havayolları’nın iki uçuşunda yaşanan 25 saatlik gecikme üzerine alındı. Yolcuların açtığı dava üzerine Avrupa Adalet Divanı, gecikmelere de iptallerde geçerli olan telafilerin uygulanması kararını verdi. Avrupa Birliği, uçuşları iptal edilen yolcuya 250 ila 600 euro arasında ödeme yapıyor.

Avrupa Birliği düzenlemelerine göre uçuşu iptal edilen yolcunun havayolu tarafından derhal yeni bir uçuşa yönlendirilmesi gerekiyor. Yolcu yeni uçuşta varacağı yere orijinal uçuşa göre 3 saatten fazla gecikmeyle ulaşmamalı.

Havayolu, gecikmenin olağanüstü durumlardan kaynaklanması durumunda telafi cezası ödemekten kurtulabilecek. Uçakta meydana gelen bir arıza olağanüstü durum sayılmayacak ancak havayolu müdahale edemeyeceği teknik problemlerden sorumlu tutulamayacak.

Türkiye’de ise uçuş iptali ve rötar halinde Türk Hava Yolları ve özel şirketler Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (European Civil Aviation Conference -ECAC) kararlarını uyguluyor.

Habertürk

Havayolu şirketlerine 3 saat izin çıktı!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
ister iyi kötü bunu yıllar önce garantileyen cin ali sizden bi kaç adım önde bre yavrular.bizimde çabamız saat hesabı değil önce emniyet ve iş.biz havacıyız.hava cıva değiliz.biz sabiha annemizin elini öpüp geldik saw a.cin ali de işverenimiz.bu gün cin ali yarın başkası.kimseye gebeliğimiz yok.önce iş ahlakı.bilmem anlatabildik mi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AYDA 10 KERE UÇSAK KÖŞEYİ DÖNERİZ O HALDE :) YENİ İŞ KAPISI İSTİHDAMIN ÇOK OLUCAĞINDAN EMİNİM ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Beni meydanlarda en çok bekleten iki havayolu şirketi için çok kötü haber.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000