29 Aralık 2011, Perşembe 10:45:18

BÖYLE HAVACILIK AŞKI GÖRÜLMEDİ...

Bugüne kadar pek çok farklı koleksiyoncu gördük ancak bu seferki diğerlerinden biraz farklı... 21 yaşındaki havacılık meraklısı genç, seyahat ettiği hiçbir boarding kartlarını atmamış, biriktirmiş...
  • oohoo . benim odaya girin siz hele :) raflarda albümlerde , biniş kartları , uçuş Emniyet kartları , Uçaktaki dergiler , Maketler ... :) iyi ki böyle havacılığı seven dostlarımız var:)
  • mrb oncelikle ben onur air de çalısan kabin mumuruyum ve bu gencin boyle bir koleksiyon yapmıss olması cok şasırtıı ve bu gencin kesinlikle bir havayolunda stewart olrarkk çalısması gerek bu gence ulasmaya çalısacagım bnbana da bir arkadsım bu gencin havacılık sevgisini bak demsitii ve baktım cok muhtesemm
  • Bende 1000 tane var ve hepsi tertemiz albümlerde mahafaza edilmis böyle lime lime degil. Birde uçaklara bakarsan hepsi var belki bir Lockheed Tristar eksik. En son uçus Lan Chile A340-300. Iyi koleksiyonlar.
  • yazik be cocugun hevesini kirmayin...
  • bende uçtuğum havayolu şirketlerinin uçak maketlerini biriktiriyorum...24 olmuş.. :))
  • :) çok hoş cidden. daha neler var...küçük bir not defterine tarihi, uçuş kodunu, havayolu şirketini ve kaptanların ismini yazıp onlardan her uçuşunda defterini imzalatan yolcu biliyorum.
  • Bende 82 degisik sirketten 600 civari binis karti var ve bunlar sadece son 19 senedir biriktirdigim binis kartlari. Benden baska kisilerinde bu koleksiyonu yapmasi guzel bir sey. Ucmak dunyanin en guzel duygusu:)
  • Borajetin reklamını bu aralar baya bi yapmaya başladınız:) kabinden kokpite kadar, hayrolsun
  • Çokta fazla boarding kartı yokmuş. Bende de bagaj etiketi kolleksiyonu var, bir dolap kapağı sticker dolu :)
  • bu da haber mi yani 30-40 boarding kartı biriktirmiş. hemde hep türk firmaları.
Birçok kişi iş için ya da tatil için uçakla seyahati tercih ederken 21 yaşındaki Erzurumlu üniversite öğrencisi Yavuz Avuklu, sadece uçmanın keyfini yaşamak için uçuyor. Onun için havayolu şirketinin adının ne olduğu ve nereye gittiği de çok önemli değil. Bir bakıyorsunuz THY’nin bir uçağına binip Ankara’dan İzmir’e gidiyor, aynı uçakla geri dönüyor, bir bakıyorsunuz Borajet uçağına biniyor.

Yavuz Avuklu’yu ilginç kılan sadece seyahat etmesi değil. Onu diğer yolculardan ayıran en büyük özelliği, bugüne kadar yaptığı bütün uçuşlara ait  biniş kartlarını atmaması ve koleksiyon olarak biriktirmesi... Türk Hava Yolları, Anadolujet, Atlasjet, Borajet, Onur Air, Pegasus...  Hemen hemen her havayolu ile seyahat etmiş. Hepsine ait boarding kartlarını da özenle koruyor, saklıyor. 
 
Yavuz Avuklu ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Eskişehir’e yapılacak Anadolujet ve Borajet’in ilk tarifeli uçuşu öncesinde karşılaşıyoruz. Uçma tutkusu ve havacılık merakı bizi buluşturuyor. Cebinden çıkardığı onlarca biniş kartını heyecanla bize gösteriyor. Senelerdir yaptığı uçuşlarda biriktirdiği biniş kartlarının sayısını kendisi de bilmiyor. Tabi o uçuşlara harcadığı paranın miktarını da... Ankara’dan İstanbul’a geliş amacı sadece Eskişehir’e yapılacak ilk uçuşa katılmak... Daha önce de birçok ilk uçuşa katılmış, o ilk heyecanlara ortak olmuş...
 
Uçuş sırasında THY Bölgesel Uçuşlar Sorumlusu Sami Alan ile sohbet ediyor. Sami Alan, Erzurumlu gencin havacılık tutkusuna kayıtsız kalmıyor. Bundan böyle Anadolujet’in yapacağı bütün ilk uçuşlara davet ediyor. Mutlu haberi alan Avuklu, bir sonraki uçuşta görüşmek üzere hem bize hem de çok sevdiği uçağa veda ederek Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ayrılıyor.





BÖYLE HAVACILIK AŞKI GÖRÜLMEDİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Misafir ~ 12 yıl önce
oohoo . benim odaya girin siz hele :) raflarda albümlerde , biniş kartları , uçuş Emniyet kartları , Uçaktaki dergiler , Maketler ... :) iyi ki böyle havacılığı seven dostlarımız var:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
mrb oncelikle ben onur air de çalısan kabin mumuruyum ve bu gencin boyle bir koleksiyon yapmıss olması cok şasırtıı ve bu gencin kesinlikle bir havayolunda stewart olrarkk çalısması gerek bu gence ulasmaya çalısacagım bnbana da bir arkadsım bu gencin havacılık sevgisini bak demsitii ve baktım cok muhtesemm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bende 1000 tane var ve hepsi tertemiz albümlerde mahafaza edilmis böyle lime lime degil. Birde uçaklara bakarsan hepsi var belki bir Lockheed Tristar eksik. En son uçus Lan Chile A340-300. Iyi koleksiyonlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yazik be cocugun hevesini kirmayin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bende uçtuğum havayolu şirketlerinin uçak maketlerini biriktiriyorum...24 olmuş.. :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
:) çok hoş cidden. daha neler var...küçük bir not defterine tarihi, uçuş kodunu, havayolu şirketini ve kaptanların ismini yazıp onlardan her uçuşunda defterini imzalatan yolcu biliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bende 82 degisik sirketten 600 civari binis karti var ve bunlar sadece son 19 senedir biriktirdigim binis kartlari. Benden baska kisilerinde bu koleksiyonu yapmasi guzel bir sey. Ucmak dunyanin en guzel duygusu:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Borajetin reklamını bu aralar baya bi yapmaya başladınız:) kabinden kokpite kadar, hayrolsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Çokta fazla boarding kartı yokmuş. Bende de bagaj etiketi kolleksiyonu var, bir dolap kapağı sticker dolu :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu da haber mi yani 30-40 boarding kartı biriktirmiş. hemde hep türk firmaları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000