27 Kasım 2009, Cuma 12:40:21

Atatürk Havalimanı'nda 'Kargo Köyü'

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Atatürk Havalimanı'na yapılması planlanan ''Kargo Köyü''nün ön fizibilite raporunu onay için Yüksek Planlama Kurulu'na (YPK) gönderdi...
  • öncelikle hak hak hak biz itemsan çalışanları olarak her vardiyada işe geldigimiz zaman kargoya bırakın transiti istanbul cargolarını koymaya yer bulamıyoruz apronda yıgınca palet konteyner araba var ama alacak yer yok cargo uçakları desen metrobüs gibi gidip geliyor masada oturan arkadaşlar herhalde çok rahatlarki altta çalışanların halini ambarın halini görmüyorlar nasıl bir rezervezsyon yapıyorlar ambarı gelin görün ilk önce birkere be kardeşim ya
  • TAŞIMAK ..OLMAZ BEYLER BU AHTAPOTLARDAN SHGM DE KURTULMALI..NEDİR BU AHLAKSIZ İŞLER YOLCU UÇAĞA BİNEN İNSANLARI DENETİMSİZ BİR POŞETLENMİŞ EŞYALARLA UÇURMAK ..BÖYLE BİR ANLAYIŞ OLMAMALIDIR..YASAKLAMAK LAZIMDIR ..SADECE YOLCU BAGAJI ..EL VEYA BAVUL OLARAK TANIMLANMALIDIR..YOLCU UÇAKLARININ KARGO PANEL LERİ TAŞIMA KAPASİTESİ BAVUL AĞIRLIKLARINA GÖRE YAPILIR..AVRUPADA MAX BAVUL AĞIRLINIZ 20 KİLODUR BAGAJ İŞÇİLERİ AĞIR OLDUĞU ZAMAN BAVULUNUZU UÇAĞA ATMAZ ..KARGO BÖLÜMÜNE GÖNDEDERİR YAPMAYIN KURTULUN BU KENDİNİ BİLMEZ MEYDANCILARDAN..
  • ÇALIŞAN BANA GÖRE ZAVALLI BİR ÇOK KENDİNİ UZMAN SANAN ZATI MUHTEREMLER LÜTFEN DEVLET ERKANINA SÖYLEYİN ...SİZLERİ BİR DENETLESİNLER..VE NEREDE DOĞDU İSENİZ GİDİN ORALARA YATIRIM YAPMA PROJELERİNİZİ İLGİLİ MAKAMLARA AKTARIN ..BIRAKIN İSTBUL U VE AHL..NINI YETER SİZİN GİBİ BİLGİSİZ SW ADECE KAĞIT ÜZERİNDE YAPTIĞINIZ İŞLERİ YIĞMAYIN BENİM GÜZEL İSTANBULUMA ÇOĞUNUZ BAŞKA ŞEHİRLERDE DOĞDUNUZ NEDEN ORALARA YATIRIM YAPMA PROJELERİ ÜRETMİYORSUNUZ ÇEKİN ELLERİNİZİ ARTIK..
  • bir buna bulaşmadığı kalmıştı, artık kargoların da vay haline. dhmi önce mevcut işlerini doğru ve düzgün yapsın. kargo köyü kurma onun neyi ne? işletmeciliği öğrensin önce,
  • Sanayii halen oldugu gibi Trakya bölgesine tasimak gerekiyor.Istanbul'un Anadolu yakasi ve Sakarya,Kocaeli,Bilecik sanayisinin Kargo hizmetini hesap ederek neden Sabiha Gökcen veya Eskisehir gibi Havalimanlarinin desteklenmesi,Istanbul'u bir Kültür ve Ekonomi Finans Merkezio haline getirilmesi gerekmezmidir?Yoksa Triumph Tower kimin icin yapilmaktadir.Anadolu'nun belirli agalari ve onlarin usaklari icinmi ?Anadolu'nun degeri bilmeyen ve onu canlanmasi icin caba harcamayan politikacilari kinamaktayim.Onlaruin hepside bir Anadolu cocugu olduklarini hatirlamaktan bile sarihler.
  • Kago köyü değil kargo şehri inşa etseler ne olacak! Haftalardır kargo operasyonu rezil durumda. TGS gelecek diye tüm tecrübeli kargo personeli zamanla başka müdürlüklere gönderdiler. Ambardaki taşeron firma işçileri bırakın transit kargoyu İST. kargosunu bile bulamıyor, bulsa eleman ve teçhizat yetersizliğinden uçağa hazırlayamıyor veya yanlış destinasyona gönderiyor. Handlin ekiplerindekiler memur azlığından zoraki mesaiye kalıyor vb..
  • Neyin planlaması? Yok Türkiye'de öyle bir şey! Hükümetlerin yaptıkları 5 yıllık planları hatırlıyor musunuz? Tam bir kandırmaca. Hem Milleti hem de kendilerini kandırmışlar. Bu 59. Hükümet Cumhurriyet'in kuruluşundanberi. 1923'den 1950'ye kadar olan süreyi çıkarın. 27 sene eder üzerine bir de 10 yıllık DP dönemini ekleyin eder 37 sene. 7 yıl da AKP için eklerseniz eder 44 sene. 84 senden bu 44 yılı çıkarırsanız. 40 sene kalır. 84 den de 44 ü çıkarırsanız 40 kalır. 59 dan bu üç partiyi çıkarırsanız 56 kalır. 40 ı da 56 ya bölerseniz 0.7 sene kalır. Yani 7 ayda bir Hükümet değişmiş Cumhuriyet'in kuruluşundan beri. Nerede planlama?
  • Üçüncü havalimanı mı planlıyorsunuz.. yolcu trafiğindeki geçikmeleri mi önlemek istiyorsunuz, kargoyu arttırmak mı istiyorsunuz, havalimanı çevresindeki arazilere rezidanslar, 6.kısımlar yapıp rant mı elde etmek istiyorsunuz, yoksa pisti mi uzatmak istiyorsunuz.. sel baskınlarından mı, kurtulmak istiyorsunuz.. yoksa, havalimanı çevresindeki boş arazileri olası bir depremde sivil savunma amaçlı mı kullanmak istiyorsunuz.. yoksa.. kongre, fuar truzim mi, amaçlıyorsunuz ne yapmak istiyorsanız bi karar verin artık, ...bunların hiç biri, bir ötekine uymuyor. zaten bi şey becerebileceğiniz yok, bari millet en az zararla atlatsın şu planlamalarınızı..

Maliye Bakanlığından tahsis edilen havalimanının yanındaki 650 milyon metrekarelik alana yapılması planlanan ''Kargo Köyü''nün inşaatı için 2010'un ilk çeyreğinde Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle ihaleye çıkılması hedefleniyor.

2006 yılında Atatürk Havalimanı C Terminali kargo bölümünde çıkan yangının ardından, kargo bölümü kullanılamaz hale gelmiş ve havalimanının tüm kargo işlemleri THY'nin kargo merkezinde yapılmaya başlamıştı.

Yangının ardından yeni kargo tesislerinin yolcu terminallerinden uzak bir yere yapılmasına karar veren DHMİ, havalimanının yanında yer alan ve Hazine'ye ait arsanın kendilerine tahsis edilmesi için başvurdu. Yaklaşık 650 milyon metrekarelik alanın tahsisinin onaylanmasının ardından ''Kargo Köyü'' için çalışmalara başlayan DHMİ, ön fizibilite raporunu YPK'ya gönderdi. İhale şartnamesini hazırlayan DHMİ, YPK'nın onayının ardından, ''Kargo Köyü''nün inşaatı için 2010'un ilk çeyreğinde YİD modeliyle ihaleye çıkmayı amaçlıyor.

Dünyanın önde gelen kargo üslerinin yapılanmasını da inceleyen DHMİ, ''Kargo Köyü''nün toplam yatırım tutarını yaklaşık 120 milyon avro olarak belirledi.

ATATÜRK HAVALİMANI CADDESİ ÖTELENECEK

Havalimanının yanındaki 650 milyon metrekarelik alanın Maliye Bakanlığından tahsis edilmesinin ardından, havalimanı ile tahsis edilen arazinin arasında kalan ''Atatürk Havalimanı Caddesi'' ötelenecek. Bu kapsamda, tahsis edilen arazinin yanına yeni bir yol inşa edildi ve bu ay sonuna kadar yeni yolun trafiğe açılmasının ardından Atatürk Havalimanı Caddesi kapatılacak.

Ayrıca, kısa olması nedeniyle sık sık pistten çıkma sorunlarının yaşandığı Atatürk Havalimanı'ndaki 06/24 pisti, Maliye Bakanlığından tahsis edilen bu alan üzerinde 250 metre uzatılacak. DHMİ'nin pistin uzatılması ve onarımı için bu yıl çıktığı ihaleyi, en düşük teklifi veren Eko İnşaat kazanmıştı.

KARGONUN YÜZDE 90'I İSTANBUL'A

DHMİ yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Türkiye'deki kargonun yüzde 90'ı İstanbul Atatürk Havalimanı'nda işleniyor. Kargonun yüzde 90'ının ise yolcu uçakları ile taşındığına dikkati çeken yetkililer, bu nedenle kargo köyünün İstanbul Havalimanı'na yapılmasına karar verildiğini vurguladı.

Ulaştırma Bakanlığının verilerine göre, Türkiye'nin toplam hava kargo trafiği yıllık 407 bin ton civarında. Türkiye, Avrupa'da Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Belçika, İtalya, Lüksemburg ve İspanya'nın ardından hava kargo taşımacılığında 9. sırada yer alıyor. Yıllık kargo hacmi, Almanya'nın 3 milyon 700 bin ton, Fransa'nın 2 milyon 700 bin 973 ton, İngiltere'nin ise 2 milyon 500 bin ton.

Yetkililer, Atatürk Havalimanı'ndaki Kargo Köyü'nün işletmeye açılmasıyla birlikte Türkiye'de, yılda 2 milyon tonun üzerinde hava kargo taşımayı hedefliyor.

Zaman

Atatürk Havalimanı'nda 'Kargo Köyü'

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
öncelikle hak hak hak biz itemsan çalışanları olarak her vardiyada işe geldigimiz zaman kargoya bırakın transiti istanbul cargolarını koymaya yer bulamıyoruz apronda yıgınca palet konteyner araba var ama alacak yer yok cargo uçakları desen metrobüs gibi gidip geliyor masada oturan arkadaşlar herhalde çok rahatlarki altta çalışanların halini ambarın halini görmüyorlar nasıl bir rezervezsyon yapıyorlar ambarı gelin görün ilk önce birkere be kardeşim ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TAŞIMAK ..OLMAZ BEYLER BU AHTAPOTLARDAN SHGM DE KURTULMALI..NEDİR BU AHLAKSIZ İŞLER YOLCU UÇAĞA BİNEN İNSANLARI DENETİMSİZ BİR POŞETLENMİŞ EŞYALARLA UÇURMAK ..BÖYLE BİR ANLAYIŞ OLMAMALIDIR..YASAKLAMAK LAZIMDIR ..SADECE YOLCU BAGAJI ..EL VEYA BAVUL OLARAK TANIMLANMALIDIR..YOLCU UÇAKLARININ KARGO PANEL LERİ TAŞIMA KAPASİTESİ BAVUL AĞIRLIKLARINA GÖRE YAPILIR..AVRUPADA MAX BAVUL AĞIRLINIZ 20 KİLODUR BAGAJ İŞÇİLERİ AĞIR OLDUĞU ZAMAN BAVULUNUZU UÇAĞA ATMAZ ..KARGO BÖLÜMÜNE GÖNDEDERİR YAPMAYIN KURTULUN BU KENDİNİ BİLMEZ MEYDANCILARDAN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ÇALIŞAN BANA GÖRE ZAVALLI BİR ÇOK KENDİNİ UZMAN SANAN ZATI MUHTEREMLER LÜTFEN DEVLET ERKANINA SÖYLEYİN ...SİZLERİ BİR DENETLESİNLER..VE NEREDE DOĞDU İSENİZ GİDİN ORALARA YATIRIM YAPMA PROJELERİNİZİ İLGİLİ MAKAMLARA AKTARIN ..BIRAKIN İSTBUL U VE AHL..NINI YETER SİZİN GİBİ BİLGİSİZ SW ADECE KAĞIT ÜZERİNDE YAPTIĞINIZ İŞLERİ YIĞMAYIN BENİM GÜZEL İSTANBULUMA ÇOĞUNUZ BAŞKA ŞEHİRLERDE DOĞDUNUZ NEDEN ORALARA YATIRIM YAPMA PROJELERİ ÜRETMİYORSUNUZ ÇEKİN ELLERİNİZİ ARTIK..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bir buna bulaşmadığı kalmıştı, artık kargoların da vay haline. dhmi önce mevcut işlerini doğru ve düzgün yapsın. kargo köyü kurma onun neyi ne? işletmeciliği öğrensin önce,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sanayii halen oldugu gibi Trakya bölgesine tasimak gerekiyor.Istanbul'un Anadolu yakasi ve Sakarya,Kocaeli,Bilecik sanayisinin Kargo hizmetini hesap ederek neden Sabiha Gökcen veya Eskisehir gibi Havalimanlarinin desteklenmesi,Istanbul'u bir Kültür ve Ekonomi Finans Merkezio haline getirilmesi gerekmezmidir?Yoksa Triumph Tower kimin icin yapilmaktadir.Anadolu'nun belirli agalari ve onlarin usaklari icinmi ?Anadolu'nun degeri bilmeyen ve onu canlanmasi icin caba harcamayan politikacilari kinamaktayim.Onlaruin hepside bir Anadolu cocugu olduklarini hatirlamaktan bile sarihler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kago köyü değil kargo şehri inşa etseler ne olacak! Haftalardır kargo operasyonu rezil durumda. TGS gelecek diye tüm tecrübeli kargo personeli zamanla başka müdürlüklere gönderdiler. Ambardaki taşeron firma işçileri bırakın transit kargoyu İST. kargosunu bile bulamıyor, bulsa eleman ve teçhizat yetersizliğinden uçağa hazırlayamıyor veya yanlış destinasyona gönderiyor. Handlin ekiplerindekiler memur azlığından zoraki mesaiye kalıyor vb..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Neyin planlaması? Yok Türkiye'de öyle bir şey! Hükümetlerin yaptıkları 5 yıllık planları hatırlıyor musunuz? Tam bir kandırmaca. Hem Milleti hem de kendilerini kandırmışlar. Bu 59. Hükümet Cumhurriyet'in kuruluşundanberi. 1923'den 1950'ye kadar olan süreyi çıkarın. 27 sene eder üzerine bir de 10 yıllık DP dönemini ekleyin eder 37 sene. 7 yıl da AKP için eklerseniz eder 44 sene. 84 senden bu 44 yılı çıkarırsanız. 40 sene kalır. 84 den de 44 ü çıkarırsanız 40 kalır. 59 dan bu üç partiyi çıkarırsanız 56 kalır. 40 ı da 56 ya bölerseniz 0.7 sene kalır. Yani 7 ayda bir Hükümet değişmiş Cumhuriyet'in kuruluşundan beri. Nerede planlama?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Üçüncü havalimanı mı planlıyorsunuz.. yolcu trafiğindeki geçikmeleri mi önlemek istiyorsunuz, kargoyu arttırmak mı istiyorsunuz, havalimanı çevresindeki arazilere rezidanslar, 6.kısımlar yapıp rant mı elde etmek istiyorsunuz, yoksa pisti mi uzatmak istiyorsunuz.. sel baskınlarından mı, kurtulmak istiyorsunuz.. yoksa, havalimanı çevresindeki boş arazileri olası bir depremde sivil savunma amaçlı mı kullanmak istiyorsunuz.. yoksa.. kongre, fuar truzim mi, amaçlıyorsunuz ne yapmak istiyorsanız bi karar verin artık, ...bunların hiç biri, bir ötekine uymuyor. zaten bi şey becerebileceğiniz yok, bari millet en az zararla atlatsın şu planlamalarınızı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000