03 Eylül 2012, Pazartesi 09:19:11

DÜNYA ÇAPINDA PİLOTAJ EĞİTİMİ VERİYORUZ

Türk Hava Kurumu, Türkiye'deki pilot açığını vurgulayarak THK Üniversitesi'nde gençlerin dünya çapında bir havacılık eğitimi aldığını belirtiyor.
  • Pilot açığı, pilot açığı; bir türlü kapatılamadı!
  • Dikici gibi bakıyor gelin diyor hepinizi pilot yapayım açık var diyor biri şu adamı sustursun artık adama bak ya hehehehehe
  • Bu fotoyu oraya yerleştiren Airporthaber çalışanı arkadaşı kutluyorum.
  • THK nun eski pilotları bugün çeşitli hava yollarında işltme başkanı,eğitim başkanı,öğretmen kaptan ve kaptan pilot statüsünde görev yapmaktadırlar.Sanırım yetiştikleri yuvanın haline üzülüyorlardır.Ayrıca yorumlarda belirtildiği gibi ülkemizde pilot açığı yoktur.Sadece ciddi kaptan açığı vardır.Bundan sonrada sadece cok ciddi anlamda eğitim veren uçuş okullarının mezunlarından ancak bir kısmı iş bulabilecektir.THK da kendi işine dönüp sportif havacılığa önem verse bence takdir ve alkış alacaktır.UMARIM.
  • Bu herifin dunyadan haberi yok, kendisi acaba ucmayi biliyor mu? THK nun eski pilotlari haric hicbirinde is yok, bu da biline.
  • THK asli gorevi olan sportif havacılıgı minimum duzeye indirmis ve kurdugu şirketlerle her şeyi ticarete dökmüştür.Önceki yorumlar gerçekleri yansıtmaktadır.Kurum devletçe verilen muafiyetleri sportif amacla kullanacağına ticari amacla kullanmaktadır.Türkiye Cumhuriyeti ve Türk halkına ait bu kurumun ivedilikle denetimi gerekmektedir.İthamların çoğu mide bulandırıcıdır.Aslı olmasa bile denetimle aklanması gerekir kanısındayım.
  • ahanda hacı dayı çıktı yine :D
  • Pilot acigi yok artik herkes bunu gorsun thk dahil diger ucus okullari goz gore gore yalan soyluyorlar ya bi bakin ayjet sitesinde mezun donemlere her muzun donemde 3 veya 4 kisi girebilmis ise digerleri kayip pegasus type veriyor para aliyor ustune sonra kapiyi gosteriyor artik herkes farkina varsin bu insanlara inanmayin....
  • pasam bu yeni okul yonetimide tirt cikti okulda herkes ile kavgalilar hicbir hoca ucmak istemiyor yanlis uzerine yanlis yapiyorlar biz yenisini alalim lutfen artik kayit olurken soylediginiz 18 ayi gectik 36 aya fitiz ama bu yonetim degismezse 36 da hayal olacak
  • sen ne zaman haber olsan cektirdigin onlarca insan burada aci gercekleri dile getirerek THK nin yerin dibine batmasina sebep oluyor. bence sen birak bu haber islerini ilk once gel THK yi bir duzelt bak en iyi reklam parayla yaptirilan haberler degil memnun ettigin insanlarin kulaktan kulaga yaptigi reklamdir.yanlis islerle ugrasiyorsun.2 seneye ucak yapicaktin 1 senesi gecti ortada ucagin lastigi yok onu birak 1 senedir aldigin teknamlari ucurmayi beceremedin. ise odaklan sovu birak. sana bu akillari kim veriyorsa onlardan bir daha akil alma hatta suratlarina bakma

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, ''Ülkemizin büyük bir pilot açığı var. Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nde gençlerimizi pilot olarak yetiştiriyor ve Türk havacılık sektörüne armağan ediyoruz'' dedi.

Yıldırım, Afyonkarahisar, Eskişehir, Kütahya ve Uşak ile ilçelerini kapsayan bölge toplantısı için geldiği Afyonkarahisar'da THK şubesini ziyaret etti.

Yıldırım, ziyarette yaptığı konuşmada, THK'nın 87 yıldır Atatürk'ün koyduğu hedef doğrultusunda havacılığı ''Türk insanının işi yapmak'' ve ''istikbal göklerdedir'' sözleri üzerine faaliyetlerin yürüttüğünü kaydetti.

THK'nın yüz binlerce Türk gencine paraşüt, yamaç paraşütü, yelken ve kanat model uçak gibi konularda eğitim verdiğini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"THK, halktan aldığını halka veren bir kurumdur. THK'nın en önemli faaliyetlerinden birisi Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin 2011 yılında eğitime başlamasıdır. Yapılan üniversite sınavı sonucunda üniversitemiz, doluluk oranı konusunda Türkiye'deki yüzde 100 doluk oranına ulaşan 3 üniversiteden biridir. Eğitimimizin kalitesini ve imkanlarını artırarak devam edeceğiz. Ülkemizin büyük bir pilot açığı var. Üniversitemizde gençlerimizi pilot olarak yetiştiriyoruz ve Türk havacılık sektörüne armağan ediyoruz. Uçak sistemleri ve kabin memurları eğitimlerini alan geçlerimiz, havacılık sektöründe çalışmaya başlayacak."

"THK'nın en önemli projelerinden birisi uçak üretimidir"
Yıldırım, THK'nın en önemli projelerinden birinin de uçak fabrikası ve uçak üretimi olduğunu anlatarak, ''Uçak üretimiyle ilgili fabrikamız faaliyete geçti. 2014 yılında THK'nın ürettiği uçağımız semalarda uçmaya başlayacak. Üzerinde ay yıldız bayrağımız ve THK logosu olacak. Bu uçakları gören her Türk vatandaşı gururlanacak. İnşallah devamlılık olacak ve daha büyük kapasiteli uçakları üretmeye devam edeceğiz'' diye konuştu.

Uçak fabrikasını en önemli özelliklerinden birisinin de THK Üniversitesi mühendisleri ve bilim adamlarının bu uçak fabrikasıyla ilgili çalışma yapması olduğunu dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

''Türkiye'nin THK Üniversitesi ile dünya çapında bir havacılık eğitim merkezi olması çok önemli. Bu yıl üniversitemiz de 77 değişik ülkeden öğrenciler eğitime başlıyor. Bu da bizim hedeflerimizden birisi olan dünya çapında havacılık eğitim merkezi olması konusunda da üniversitemiz büyük bir adım atmış olacak. Uçak bakım merkezleri, helikopter bakım merkezleri de faaliyete geçti. Ülkemizin değişik yerlerinde açtığımız parasız yamaç paraşütü, yelken kanat gibi kurslarda da gençlerimize hizmet veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz.'' (HaberTürk)

DÜNYA ÇAPINDA PİLOTAJ EĞİTİMİ VERİYORUZ

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Pilot açığı, pilot açığı; bir türlü kapatılamadı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
;) ~ 12 yıl önce
Dikici gibi bakıyor gelin diyor hepinizi pilot yapayım açık var diyor biri şu adamı sustursun artık adama bak ya hehehehehe

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu habere bundan iyi fotoğraf bulunamazdı ~ 12 yıl önce
Bu fotoyu oraya yerleştiren Airporthaber çalışanı arkadaşı kutluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atmaca ~ 12 yıl önce
THK nun eski pilotları bugün çeşitli hava yollarında işltme başkanı,eğitim başkanı,öğretmen kaptan ve kaptan pilot statüsünde görev yapmaktadırlar.Sanırım yetiştikleri yuvanın haline üzülüyorlardır.Ayrıca yorumlarda belirtildiği gibi ülkemizde pilot açığı yoktur.Sadece ciddi kaptan açığı vardır.Bundan sonrada sadece cok ciddi anlamda eğitim veren uçuş okullarının mezunlarından ancak bir kısmı iş bulabilecektir.THK da kendi işine dönüp sportif havacılığa önem verse bence takdir ve alkış alacaktır.UMARIM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot acigi filan yok. ~ 12 yıl önce
Bu herifin dunyadan haberi yok, kendisi acaba ucmayi biliyor mu? THK nun eski pilotlari haric hicbirinde is yok, bu da biline.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atmaca ~ 12 yıl önce
THK asli gorevi olan sportif havacılıgı minimum duzeye indirmis ve kurdugu şirketlerle her şeyi ticarete dökmüştür.Önceki yorumlar gerçekleri yansıtmaktadır.Kurum devletçe verilen muafiyetleri sportif amacla kullanacağına ticari amacla kullanmaktadır.Türkiye Cumhuriyeti ve Türk halkına ait bu kurumun ivedilikle denetimi gerekmektedir.İthamların çoğu mide bulandırıcıdır.Aslı olmasa bile denetimle aklanması gerekir kanısındayım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
ahanda hacı dayı çıktı yine :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yapmayin artik! ~ 12 yıl önce
Pilot acigi yok artik herkes bunu gorsun thk dahil diger ucus okullari goz gore gore yalan soyluyorlar ya bi bakin ayjet sitesinde mezun donemlere her muzun donemde 3 veya 4 kisi girebilmis ise digerleri kayip pegasus type veriyor para aliyor ustune sonra kapiyi gosteriyor artik herkes farkina varsin bu insanlara inanmayin....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tirt ~ 12 yıl önce
pasam bu yeni okul yonetimide tirt cikti okulda herkes ile kavgalilar hicbir hoca ucmak istemiyor yanlis uzerine yanlis yapiyorlar biz yenisini alalim lutfen artik kayit olurken soylediginiz 18 ayi gectik 36 aya fitiz ama bu yonetim degismezse 36 da hayal olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
osman im ~ 12 yıl önce
sen ne zaman haber olsan cektirdigin onlarca insan burada aci gercekleri dile getirerek THK nin yerin dibine batmasina sebep oluyor. bence sen birak bu haber islerini ilk once gel THK yi bir duzelt bak en iyi reklam parayla yaptirilan haberler degil memnun ettigin insanlarin kulaktan kulaga yaptigi reklamdir.yanlis islerle ugrasiyorsun.2 seneye ucak yapicaktin 1 senesi gecti ortada ucagin lastigi yok onu birak 1 senedir aldigin teknamlari ucurmayi beceremedin. ise odaklan sovu birak. sana bu akillari kim veriyorsa onlardan bir daha akil alma hatta suratlarina bakma

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000