30 Eylül 2010, Perşembe 11:48:25

VE AIREX 2010 HEYECANI BAŞLADI(FOTO)

Bu yıl 8'incisi düzenlenen Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı AIREX ISTANBUL 2010 bugün kapılarını ziyaretçilere açtı.
  • Acaba orhan bey ve Ali bey yurt dışına daha sık gitseler dahamı iyi olur. Funda hanım ve Bahri beye devlet zevatlığı bayağı yakışmış. Kurdele ve makas tutuşlarında bile bir aselet var. Vallahi protokole renk gelmiş. Gerçi SHGM'de hiç bir yönetici olmadığı için işler bir gün durmuş olsun ama sektör bunlara alışıktır. Yeterki protokol işleri aksamasın. Oda görev.
  • Avrupa'da ilk 3 e oynayan bir havayolu A380 uçurmalıdır..
  • Son günlerde siteniz ile beraber Hürriyet gazete ve web sayfasında "AVRUPA’nın üçüncü büyük sivil havacılık fuarı..." , "Ulaştırma Bakanlığı, Sivil Havacılık ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlükleri desteğinde..." , "imalatçılar hem yerli, hem de Boeing-Airbus gibi yabancı şirketlerle bir araya gelebilecek” nitelemeleri ile tanıttığınız bu fuarın açılışına Sayın Ulaştırma Bakanı, SH ve DHMİ Genel Müdürleri katıldı mı, Boeing ne ölçekte fuarda yayınlar mısınız? ..
  • A380 DEMIN PAS GECTI VE SU AN ARTIK AHL GOZUMUZ AYDIN :)
  • Fuara boeing bile katilmamisken airbus'un A380 getirmesi bende heyecan uyandirdi. Thy sov yapma niyetinde olabilir mi? hem boylece fuarin kalitesi de artar.her yerde thy istanbul'daki fuarda a380 siparisi verdi haberleri cikar.super olur.
  • a380 AHL de artık
  • tekrar inişte
  • a380 12.50 itibariyle istanbulu selamlamaya başladı
  • a380 şu anda AHL üstünde
  • A380'i bekleyenler. Şu anda 36R'ye son yaklaşmada, hemen pencerelere. Callsign AIB101

Katılımcı uçak sayısında dünyanın en büyük fuarlarını geçen AIREX ISTANBUL 2010, Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı bugün saat 10:00'da, İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu’nda kapılarını 8. kez açtı.

3 Ekim Pazar gününe kadar açık kalacak fuar, dünyanın en önemli sivil havacılık platformları arasında yer alıyor.

Ulaştırma Bakanlığı, Sivil Havacılık ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlükleri desteğinde; Türk Hava Yolları, TAV Havalimanları Holding ve Türk Hava Yolları Teknik sponsorluğunda düzenlenen organizasyon; 40’ın üzerinde özel iş jetini, bölgesel ve uzun menzilli yolcu uçaklarını ve yeni nesil sportif hava araçlarını ziyaretçilerle buluşturmaya başladı.

Fuarın açılışına Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç Dr. Temel Kotil, TAV Yönetim Kurulu Başkanı (CEO) Sani Şener, İstanbul İl Vali Yardımcısı ve Atatürk Havalimanı Mülki İdari Amiri Ahmet Aydın, DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Funda Ocak, DHMİ Başmüdürü Celal Özuğur ve bir çok önemli isim katıldı.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil " Bakanımız "2002 yılında herkes uçacak, uçmayan kalmayacak" demişti. Ona çok teşekkür ediyorum. İkinci teşekkür de valimize. Bu fuar ilerleyen senelerde  yörenin en büyük fuarı olacak. Buradaki uçak sayısı Singapur Air Show'dan fazla. Dubai, Doha ve Bahreyn'i de geçmek istiyoruz. Çünkü İstanbul çok önemli bir havacılık merkezi. 2023 yılında Türkiye kendi uçağını yapacaksa Sayın Bakanımızın bahsettiği gibi Air Show olarak en iyi olmasını istiyoruz. İstanbul'un havacılık merkezi olması için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener ise yaptığı konuşmada, “Bugün Avrupa’da havada diğer kıtalara uzanan 150 bin otoban bulunuyor. 20 bin uçak da bu otobanları kullanarak yılda 4,7 milyar yolcu ile seyrüsefer yapıyor. Bu ekonominin yerini alabilecek, başka hiçbir ekonomik faaliyet yoktur. Hava yolu ulaşımında sekiz yıl önce ülkemizde 33 milyon olan yolcu sayısının bu yıl 100 milyona ulaşması hedefleniyor. Havacılığın kazandığı ivmeyle Airex Fuarı, geçtiğimiz senelerde olduğundan çok daha fazla uluslararası ve Türk havacılık otoriteleri tarafından takip edilecektir. Böyle önemli bir organizasyonun ana sponsorluğumuzda gerçekleşiyor olması bizlere gurur veriyor” dedi.

İlk kez 1996 yılında düzenlenen ve her iki yılda bir yapılan Airex İstanbul, katılımcı profili itibarı ile "Sivil Havacılık ve Havalimanları" endüstrilerinin her ikisini de kapsayan dünyadaki tek fuar olma özelliğini taşıyor.

AIREX ISTANBUL 2010'a bu yıl dünyanın en büyük yolcu uçağı olan ve sadece 2 fuarda sergilenen Airbus'ın A380 tipi yolcu uçağı da katılacak bugün saat 13:00'da Atatürk Havalimanı'na geliyor. Uçağın yaklaşık 5 saat kadar fuar alanında durması bekleniyor.

Fuarla ilgili tüm detayları gün boyunca AirportHaber'de bulabilirsiniz...










VE AIREX 2010 HEYECANI BAŞLADI(FOTO)

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 14 yıl önce
Acaba orhan bey ve Ali bey yurt dışına daha sık gitseler dahamı iyi olur. Funda hanım ve Bahri beye devlet zevatlığı bayağı yakışmış. Kurdele ve makas tutuşlarında bile bir aselet var. Vallahi protokole renk gelmiş. Gerçi SHGM'de hiç bir yönetici olmadığı için işler bir gün durmuş olsun ama sektör bunlara alışıktır. Yeterki protokol işleri aksamasın. Oda görev.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Avrupa'da ilk 3 e oynayan bir havayolu A380 uçurmalıdır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Son günlerde siteniz ile beraber Hürriyet gazete ve web sayfasında "AVRUPA’nın üçüncü büyük sivil havacılık fuarı..." , "Ulaştırma Bakanlığı, Sivil Havacılık ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlükleri desteğinde..." , "imalatçılar hem yerli, hem de Boeing-Airbus gibi yabancı şirketlerle bir araya gelebilecek” nitelemeleri ile tanıttığınız bu fuarın açılışına Sayın Ulaştırma Bakanı, SH ve DHMİ Genel Müdürleri katıldı mı, Boeing ne ölçekte fuarda yayınlar mısınız? ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
A380 DEMIN PAS GECTI VE SU AN ARTIK AHL GOZUMUZ AYDIN :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Fuara boeing bile katilmamisken airbus'un A380 getirmesi bende heyecan uyandirdi. Thy sov yapma niyetinde olabilir mi? hem boylece fuarin kalitesi de artar.her yerde thy istanbul'daki fuarda a380 siparisi verdi haberleri cikar.super olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
a380 AHL de artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tekrar inişte

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
a380 12.50 itibariyle istanbulu selamlamaya başladı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
a380 şu anda AHL üstünde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
A380'i bekleyenler. Şu anda 36R'ye son yaklaşmada, hemen pencerelere. Callsign AIB101

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000