16 Mart 2017, Perşembe 09:29:29

30 yıl boyunca TAV işletecek

TAV Havalimanları Suudi Arabistan Yanbu Prens Abdul Mohsin Bin Abdulaziz Uluslararası Havalimanı’nın 30 yıllık işletme hakkını kazandı. TAV yeni terminali yapacak ve havalimanını 30 yıl boyunca işletecek.
  • amiral gemi su aldi batiyor ama olsun 30 yil isletilsin
  • bravo tav. onurumuzsun
  • 1,2 milyon yolcu da ne ... ekmek çıkmaz bu işten, anlaşılan TAV daha büyük projelerin peşinde, havuç misali aldı bu ihaleyi. İstanbul un 63 milyon yolcuya hizmet verdiğini unutmayın. TAV ın elinden İstanbul gidince buradan elde ettiği kılçıksız geliri elde etmesi uzun yıllar maalesef mümkün değil. ayrıca, Yanbu ya yatırım yapacak ve yıllarca bu yatırdığı paranın geri dönmesi için bekleyecek. yani, hisseleri biraz sıkıntılı olacak gibi iki sene sonra. son olarak TAV büyük bir holding ve gururumuz, cani gönülden tebrik ederim.
  • Ayvaaa :-)))
  • ulan bi bizim evin işletmesini almadın hala hisselerin sürünüyor, yalandan al sat bitirdin bizi

TAV Havalimanları Suudi Arabistan Yanbu Prens Abdul Mohsin Bin Abdulaziz Uluslararası Havalimanı’nın 30 yıllık işletme hakkını kazandı. TAV yeni terminali yapacak ve havalimanını 30 yıl boyunca işletecek.

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki önde gelen markası TAV Havalimanları, ortağı Al Rajhi Grubu’yla birlikte Suudi Arabistan’ın Yanbu şehrinde bulunan havalimanının geliştirilmesi ve işletmesi için Suudi Arabistan Sivil Havacılık İdaresi’yle (GACA) anlaşmaya vardı. TAV, Yanbu Prens Abdul Mohsin Bin Abdulaziz Uluslararası Havalimanı’nın yeni terminalini yapacak ve havalimanını 30 sene süreyle işletecek. Kızıldeniz kıyısında bulunan önemli bir endüstri ve liman şehri olan Yanbu, Medine’nin ardından TAV’ın Suudi Arabistan’da işletmesini üstlendiği ikinci havalimanı oldu.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “TAV olarak havalimanı yapımı ve işletmeciliğinde sahip olduğumuz bilgi birikimiyle bu alanda tüm dünyada tercih edilen bir marka haline geldik. Dünyanın en rekabetçi coğrafyası haline gelen Körfez Bölgesi’nde altı ülkenin başkent havalimanında imzamız bulunuyor. Suudi Arabistan’ın ilk havalimanı özelleştirmesi olan Medine Havalimanı projesinde gösterdiğimiz başarı bu ülkede yeni fırsatlara kapı açtı. Suudi Arabistan Sivil Havacılık İdaresi’yle ülkenin batısında yer alan Yanbu Havalimanı’nın geliştirilmesi ve işletmesi için anlaşmaya varmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Yanbu, petrol rafinelerine ve ülkenin ikinci en yoğun limanına ev sahipliği yapan önemli bir endüstriyel merkez. Aynı zamanda Kızıldeniz kıyısında özellikle su altı zenginlikleriyle ciddi bir turizm potansiyeline sahip bulunuyor. Medine ve Mekke’ye olan yakınlığı nedeniyle Hac ve Umre trafiği açısından da öneme sahip. İyi bir ülke temsilciği yapmak ve Yanbu Havalimanı’nın potansiyelini tam olarak gerçekleştirmek için çalışacağız” dedi.

2017’de toplam 1,2 milyon yolcuya hizmet vermesi beklenen Yanbu Havalimanı, TAV’ın yapacağı yeni terminalle birlikte projenin ilk fazında yıllık yaklaşık üç milyon yolcu kapasitesine ulaşacak.

TAV Suudi Arabistan’da 2012’den bu yana Medine Havalimanı’nın işletmesini yürütüyor. Ayrıca hizmet şirketleriyle Cidde, Riyad ve Dammam havalimanlarında da faaliyet gösteriyor.

30 yıl boyunca TAV işletecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

gozlemci ~ 7 yıl önce
amiral gemi su aldi batiyor ama olsun 30 yil isletilsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bravo ~ 7 yıl önce
bravo tav. onurumuzsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEBRİKLER AMA ! ~ 7 yıl önce
1,2 milyon yolcu da ne ... ekmek çıkmaz bu işten, anlaşılan TAV daha büyük projelerin peşinde, havuç misali aldı bu ihaleyi. İstanbul un 63 milyon yolcuya hizmet verdiğini unutmayın. TAV ın elinden İstanbul gidince buradan elde ettiği kılçıksız geliri elde etmesi uzun yıllar maalesef mümkün değil. ayrıca, Yanbu ya yatırım yapacak ve yıllarca bu yatırdığı paranın geri dönmesi için bekleyecek. yani, hisseleri biraz sıkıntılı olacak gibi iki sene sonra. son olarak TAV büyük bir holding ve gururumuz, cani gönülden tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayvaaa ~ 7 yıl önce
Ayvaaa :-)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rayray ~ 7 yıl önce
ulan bi bizim evin işletmesini almadın hala hisselerin sürünüyor, yalandan al sat bitirdin bizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000