18 Kasım 2016, Cuma 09:40:22

Sabiha Gökçen'in tamamı satılıyor

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın tamamı özelleştiriliyor. Hükümet, bir kısmı 2014 yılında yabancı yatırımcılara satılan havalimanının tamamını elden çıkarmayı planlıyor.
  • Gelelim Sabiha Gökçen Havalimanı satışı meselesine. Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na ait Sabiha Gökçen Havalimanı. Müsteşarlığın alt şirketi HEAŞ tarafından yönetilen havalimanının terminal kısmı zaten özel şirket tarafından işletiliyor. Burada söz konusu satış apron ve pist olsa gerek. Apron ve pist satılsa bile iki adet alternatifiniz var. Ya mevcut işletmeci şirkete vereceksiniz ya da bu işin gerçek sahibi Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne devredeceksiniz. İhale kanununa aykırı olduğu için doğrudan terminal işletmecisine veremeyeceğinize göre tek şık kalıyor. Bu işin ehli olan DHMİ'ye devredeceksiniz. Nitekim Savunma Sanayi Müsteşarlığı'ndan bir yetkili bu konuyla ilgili DHMİ ile görüşüyor. Lakin henüz bir yol katedilmiş değil. Sadece düşünce paylaşılıyor ve nasıl olması gerektiği üzerinde fikir jimnastiği yapılıyor. Gelen teklif şöyle; DHMİ pistleri, apronu ve diğer alanları alsın terminal gelirleri yine HEAŞ'a kalsın. Olabilirliği var mı? Hayır. Ya tam teşekküllü bedeli karşılığı devredeksiniz ya da bu şekilde devam edeceksiniz. Devam etmesi de mümkün değil. HEAŞ bu konuyu bilmiyor. Daha ikinci pistin ihalesini bile yapamamış bir kurum, ileriye dönük planlama yapamayan bir kurum havalimanı işletme kültürünü geliştiremeyen bir kurum sıkışan hava trafiğini yönetecek alternatifler üretemez. Sabiha Gökçen Havalimanı'nı daha efektif çalıştırabilecek sistemi DHMİ gerçekleştirebilir. O sebeple SSM, devir işlemini makul bir öneri ile DHMİ ile uzlaşmalı. Başka türlü satış söz konusu olamaz. En azında tablo böyle gösteriyor. Gerisi kamuoyunu meşgul etmekten başka bir şey değildir.
  • İki pistin ortasında olması gereken terminal, askeri meydanlardaki gibi pistin ters tarafında ve dibinde. Hangarlar, terminalin olması gereken yerde, tam ortada. İkinci pist yapılsa bile, yan yana olacağı için paralel yaklaşma yapmak mümkün değil. Bu kadar temel altyapı hataları ile kim alır bu meydanı. Yıllardır Uzakdoğu da bile, havalimanları yapılırken iki uzak mesafeli paralel pist yapılıp ortalarına terminal binası konduruluyor. Geçmiş ola.
  • Sınırda gorev yapan askerler twıtterdan ardaya ulaşıp ısıtıcı sıparış etmış ve arda da bu ıstegı yerıne getırmıştı. Sayın bakan, sabıhayı satıp askerlerın ıhtıyaclarına harcanacak dıyor. Ihtıyac varsa herturlu satılsın
  • Millete gidelim.. Millete soralım, evet çıkarsa satalım..
  • Önce haberi yaparken düzgün haber yapın, Sabiha Gökçen satılıyor derken nereyi satacaksınız? Hali hazırda iki tane şirket var zaten HEAŞ ve İSG... İSG terminal işleticisi ki zaten bakan oranın satılacağını açıklayamaz 20 yıllığına kiralanmış durumda. Geriye HEAŞ kalıyor ki o da isminden anlaşılacağı üzere Anonim şirket ve o da şuan havaalanın sahibidir ve o da her sene satılıyor diye haber çıkıyor. Bu haber de onlardan ötesi değildir. Siz hayatınıza devam edin ;)
  • Niye kardeşim ,batıyomu?
  • umarım ali sabancı satın alır :)
  • HEAŞ ta krallık sona eriyor krala birşey olmazda soytarıları düşünsün .
  • Ya Allah rizasi icin bedavaya satmayin uzun sureli kiralama yapin, sizin hatalarinizi bizim torunlariniz odemek zorunda kalacak, Unakitan in sonunu gordunuz

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın tamamı özelleştiriliyor. Hükümet, bir kısmı 2014 yılında yabancı yatırımcılara satılan havalimanının tamamını elden çıkarmayı planlıyor. Milli Savunma Bakanı Işık, satıştan gelecek parayla Türk Silah Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.

Hükümet, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın tamamının özelleştirilmesini gündemine aldı.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın satışından elde edilecek kaynağın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarında kullanılacağını söyledi.

Bakan Işık, çalışmanın Başbakan Binali Yıldırım'a sunulduğunu açıkladı.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Bakanlığı'nın bütçesi üzerine sunum yapan Işık, 15 Temmuz'un ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ilişiği kesilenlerle ilgili son rakamları da açıkladı.

Işık, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz’den bugüne kadar 3 bin 665 personel FETÖ terör örgütüyle irtibatlı olduğu için ihraç edilmiştir. Askeri okullardan ilişiği kesilen toplam 16 bin 423 öğrenciyle beraber değerlendirildiğinde 20 bin 88 kişi sistem dışı bırakılmıştır” diye konuştu.

Bakan Işık, "150 general darbeye teşebbüs eder de karargah nasıl bilmez?" sorusuna, "Bunu Genelkurmay Başkanı’na ihale edip çıkamayız. Burada sistemik sorun var" yanıtını verdi.

Işık, Hava Kuvvetleri'nin pilot ihtiyacını karşılamak için getirilmesi planlanan "rezerv pilot" uygulamasının, yayayınlanacak ilk kanun hükmünde kararnamede yer alacağını da açıkladı.

Milli Savunma Bakanı, Güneydoğu'da görev yapan doktorların mecburi hizmetlerini yapmış sayılmaları için çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Işık, kapatılan Akıncı Üssü'nün bir kısmının Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ne tahsis edileceğini bir kısmının ise Ankara için yedek havalimanı olarak kullanılacağını belirtti.

Sabiha Gökçen'in tamamı satılıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (60)

Ali Kıdık-thnx ~ 7 yıl önce
Gelelim Sabiha Gökçen Havalimanı satışı meselesine. Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na ait Sabiha Gökçen Havalimanı. Müsteşarlığın alt şirketi HEAŞ tarafından yönetilen havalimanının terminal kısmı zaten özel şirket tarafından işletiliyor. Burada söz konusu satış apron ve pist olsa gerek. Apron ve pist satılsa bile iki adet alternatifiniz var. Ya mevcut işletmeci şirkete vereceksiniz ya da bu işin gerçek sahibi Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne devredeceksiniz. İhale kanununa aykırı olduğu için doğrudan terminal işletmecisine veremeyeceğinize göre tek şık kalıyor. Bu işin ehli olan DHMİ'ye devredeceksiniz. Nitekim Savunma Sanayi Müsteşarlığı'ndan bir yetkili bu konuyla ilgili DHMİ ile görüşüyor. Lakin henüz bir yol katedilmiş değil. Sadece düşünce paylaşılıyor ve nasıl olması gerektiği üzerinde fikir jimnastiği yapılıyor. Gelen teklif şöyle; DHMİ pistleri, apronu ve diğer alanları alsın terminal gelirleri yine HEAŞ'a kalsın. Olabilirliği var mı? Hayır. Ya tam teşekküllü bedeli karşılığı devredeksiniz ya da bu şekilde devam edeceksiniz. Devam etmesi de mümkün değil. HEAŞ bu konuyu bilmiyor. Daha ikinci pistin ihalesini bile yapamamış bir kurum, ileriye dönük planlama yapamayan bir kurum havalimanı işletme kültürünü geliştiremeyen bir kurum sıkışan hava trafiğini yönetecek alternatifler üretemez. Sabiha Gökçen Havalimanı'nı daha efektif çalıştırabilecek sistemi DHMİ gerçekleştirebilir. O sebeple SSM, devir işlemini makul bir öneri ile DHMİ ile uzlaşmalı. Başka türlü satış söz konusu olamaz. En azında tablo böyle gösteriyor. Gerisi kamuoyunu meşgul etmekten başka bir şey değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airman69 ~ 7 yıl önce
Habere dikkatlice bakarsanız Sayın Bakan Sabiha Gökçen'in tamamının satılacağı ve gelecek parayla TSK'nın modernizasyonuna kullanılacağını söylüyor ee sizin yorumunuzda SSM DHMİ'ye devredecek ya da satacak para nerede Kamu kamuya satacak devletin bir kurumundan alınacak diğer kurumuna verilecek parayla bile olsa devletin kasasından çıkacak yine devletin kasasına girecek bence mevzu o değil
Kim alır ~ 7 yıl önce
İki pistin ortasında olması gereken terminal, askeri meydanlardaki gibi pistin ters tarafında ve dibinde. Hangarlar, terminalin olması gereken yerde, tam ortada. İkinci pist yapılsa bile, yan yana olacağı için paralel yaklaşma yapmak mümkün değil. Bu kadar temel altyapı hataları ile kim alır bu meydanı. Yıllardır Uzakdoğu da bile, havalimanları yapılırken iki uzak mesafeli paralel pist yapılıp ortalarına terminal binası konduruluyor. Geçmiş ola.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hasan ~ 7 yıl önce
Zaten yeni yapılan pist ile mevcut pist arası aynı anda iki uçak inebilecek ve kalkabilecek şekilde yapılacak.
Aslı ~ 7 yıl önce

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mulaım Sert ~ 7 yıl önce
Sınırda gorev yapan askerler twıtterdan ardaya ulaşıp ısıtıcı sıparış etmış ve arda da bu ıstegı yerıne getırmıştı. Sayın bakan, sabıhayı satıp askerlerın ıhtıyaclarına harcanacak dıyor. Ihtıyac varsa herturlu satılsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tabi ya ~ 7 yıl önce
Emin ol bir kılıf lazım oda milletin yumuşak karnı tsk. Oray'ı parası için satmıyorlar devletin oradan gelecek 200 - 300 € ihtiyacı olduğunu düşünüyorsan batsın saten bu devlet. Ortada bir peşkes var emin ol. Hem lig TV ihalesine bile 1 yayıncı kuruluş katıldı farkında mısın bilmem. Bunlar anlaşmalı gibi geliyor bana
Abbas Yolcu ~ 7 yıl önce
Millete gidelim.. Millete soralım, evet çıkarsa satalım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beyin bedava ~ 7 yıl önce
Önce haberi yaparken düzgün haber yapın, Sabiha Gökçen satılıyor derken nereyi satacaksınız? Hali hazırda iki tane şirket var zaten HEAŞ ve İSG... İSG terminal işleticisi ki zaten bakan oranın satılacağını açıklayamaz 20 yıllığına kiralanmış durumda. Geriye HEAŞ kalıyor ki o da isminden anlaşılacağı üzere Anonim şirket ve o da şuan havaalanın sahibidir ve o da her sene satılıyor diye haber çıkıyor. Bu haber de onlardan ötesi değildir. Siz hayatınıza devam edin ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gaffur ~ 7 yıl önce
Şenşakrak
Recep ~ 7 yıl önce
Niye kardeşim ,batıyomu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pgt ~ 7 yıl önce
umarım ali sabancı satın alır :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ananas ~ 7 yıl önce
Ananasçı Cin Ali'ye zor satarlar.
ARIZALI ~ 7 yıl önce
HEAŞ ta krallık sona eriyor krala birşey olmazda soytarıları düşünsün .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akil ~ 7 yıl önce
Ya Allah rizasi icin bedavaya satmayin uzun sureli kiralama yapin, sizin hatalarinizi bizim torunlariniz odemek zorunda kalacak, Unakitan in sonunu gordunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000