16 Ocak 2012, Pazartesi 15:30:55

LUFTHANSA'DAN ŞAŞIRTAN KARAR!

Biyoyakıt kullanmaya başlayan ilk havayolu şirketleri arasında yer alan Lufthansa, konuyla ilgili test sürecinin tamamlandığını duyurdu. Lufthansa yetkilileri, biyoyakıtlı uçuşlarla deneyimini kamuoyuna açıkladı...
  • bırakın bu boş işleri,hayalperestlikleri artık.lufthansada para var çalışma yapıyor thy hangi parayla yapacakmış bunu yahu,güldürmeyin insanı.thy nin bioyakıt çalışmalarına para verecek hali mi var,önce kendi zararlarlarını kapatsın.......
  • şu an için faso fiso işler bunlar. bir şekilde olacaksa bile uzun yıllar boyunca yapılacak ar-ge çalışmalarından sonra olur.şimdilerde hayata geçmesi çok zor bir uygulama olup kulaktan dolma bilgilerle hadi yapalım demekle olacak işler değil. baksanıza lufthansa bile çuvallamış durumda,olabilirligi olsa adamlar bizden önce çoktan yaparlardı.boş hayallerin peşinde koşmamak lazım.
  • hadi thy'yei beğenmiyoruz ama lufthansa parasını ve zamanını harcıyor bu iş için.hadi onu geçtim geçen aylarda hükümet kararı çıktı artık benzin şirketleri belirli aşamalarla benzine biyoyakıt katmak zorundalar.ama bunların hepsi yalan dolan herşeyi siz biliyorsunuz.ürküttüğümüz kurbağaya değmezmiş.ilahi :)
  • hamdi topçu harrana fıstık ekeriz onunda suyunu sıkıp uçağa mı koyarız dedi.adam bir projeksiyon koydu ortaya.biyoyakıt ciddi bir alternatif.bizim de çalışmamız var demek istedi.demese niye demedi thy niye biyoyakıt düşünmüyor diye eleştirilirdi.şimdi neden biyoyakıt gündeme geldi diye eleştiriliyor.
  • Biyoyakit, ethenol vs bunlar EROI'si cok dusuk uretimlerdir.Iyi verimli bir petrol kuyusundan petrol cikarma orani 1'e 20 - 30 iken biyoyakitin, ethanolun orani ise 1'e 2 bile degildir.Oran cok dusuktur, hal boyle olunca bu tur islere girmenin pekte anlami yoktur.Yapilan is urkutulen kurbagaya degmez.Bizim duayen havacimiz THY'nin saygideger yon. kurulu baskani Hamdi beye saygilarla.
  • demek ki bu işler öyle uzaktan göründüğü gibi basit değilmiş.lufthansa bile bu işe zor diyorsa geçmiş olsun.bizimkiler harran ovasında hinfıstığı yetiştirp bioyakıt üretecegiz diyorlardı geçenlerde. bioyakıt olayı o kadar da kolay değilmiş uzaktan görüldüğü gibi anlaşılan.daha uzun yıllar karozene devam.
Lufthansa, biyoyakıt kullanarak Frankfurt ile Hamburg arasında yaklaşık bin 200 sefer gerçekleştirdi. Şirketin kendi verilerine göre bu seferlerde Lufthansa toplam bin 500 ton zararlı karbondioksit emisyonu tasarruf etmiş oldu.
 
World.de'de yer alan habere göre; Testler Lufthansa açısından başarılıydı. Şirketin projeden sorumlu başkan yardımcısı Joachim Busse, biyoyakıtın günlük seferlerde kullanılabilecek, sorunsuz bir yakıt türü olduğunun kanıtlandığını belirtti.
 
Lufthansa ile diğer havayolu şirketlerinin normal uçak benzinine başka alternatif aramalarının tek nedeni ekonomik değil. Bu yıl başından itibaren AB, Avrupa’ya geliş ve Avrupa’dan gidiş seferlerinde tüm havayolu şirketlerine emisyon hakkını kanıtlamak üzere karbondioksit sertifikası ibraz etme yükümlülüğü getirmişti. Bu da bir uçuşta ne kadar karbondioksit salınımına yol açılırsa havayolları şirketinin o kadar fazla ödeme yapması anlamına geliyor.
 
Lufthansa'nın kararı
 
Buna rağmen Lufthansa biyoyakıtlı testlerini sonlandırma ve normal yakıt kullanmaya dönüş kararı aldı. Şirket karar gerekçesini ise şu anda yeteri derecede biyoyakıt bulunmaması olarak açıkladı.
 
Biyoyakıt bitkisel yağlardan ve mezbahalardaki kadavra atıklarından elde ediliyor. Ama bunlardan yakıt üretilebilmesi için devasa miktarlara ihtiyaç duyuluyor. Havacılık uzmanı Arne Roth, bunun makul fiyatlara satılması gerektiğine işaret ederek şunları söyledi: "Tabii başka bir sorun da bu tür yakıtların üretilmesi için tesislerin mevcut olması. Zira bunlar biyodizel üretiminde kullanılanlardan farklı rafineriler ve bu alanda sıkıntı var."
 
Çevre örgütleri ise beklenilenin tersine biyoyakıtla uçuşları baştan beri eleştiriyor. Greenpeace çevre örgütünden Gensche Jürgens, bunun yanlış bir adım olduğunu söyleyerek şunlaru açıkladı: "Sorun, dünya çapında tarım arazilerinin az olması. Bu noktada karar vermek durumundayız; organik gıda mı üreteceğiz, yoksa biyoyakıt mı? Gıda maddesi üretmeye karar vereceksek, o durumda biyoyakıt için ek alanlara ihtiyaç olacak. Bunun için de bir yerlerde ormanlar ve diğer alanlar yok edilecek, yani yine doğaya zarar verilmiş olacak."
 
"Göz boyanıyor" eleştirisi
 
İşte bu durumun önlenmesi için Lufthansa da organik sertifikalara bel bağlıyor. Havayolu şirketinin proje sorumlusu Joachim Busse, biyoyakıtlı uçuşların devamının, ancak yeterli miktarda sürdürülebilir ve sertifikalı hammaddenin garantilenmesi durumunda mümkün olacağını vurguluyor.
 
Ancak biyoyakıt konusunda temel bir eleştiri de enerji sistem teknikleri alanında uzman olan Jürgen Schmid’den geliyor. Schmid, çevre kirlenmesinin biyoyakıt aracılığıyla azalacağı argümanının bir 'göz boyama' olduğunu söylüyor ve biyokütlenin binaların ısıtılması için kullanılabileceğini, ancak otomobil ve uçak yakıtı olarak kullanılmaya uygun olmadığını vurguluyor.
 
Alman uzman, Lufthansa’nın biyoyakıtın fosil enerji maddelerine oranla yüzde 50 oranında karbondioksit tasarrufu sağladığına vurgu yaptığını, ancak bir uçağın yakıt deposunu doldurmak için çok büyük miktarlarda biyokütleye ihtiyaç olduğunu belirtiyor. Dünya çapındaki tarımsal alanların azlığı nedeniyle biyoyakıtın iklime yarardan çok zararı olacağını söyleyen Schmid, ilginç bir sonuca varıyor: “Klasik benzinle yolculuk etmek çevre için daha iyi olacaktır.”  
LUFTHANSA'DAN ŞAŞIRTAN KARAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
bırakın bu boş işleri,hayalperestlikleri artık.lufthansada para var çalışma yapıyor thy hangi parayla yapacakmış bunu yahu,güldürmeyin insanı.thy nin bioyakıt çalışmalarına para verecek hali mi var,önce kendi zararlarlarını kapatsın.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
şu an için faso fiso işler bunlar. bir şekilde olacaksa bile uzun yıllar boyunca yapılacak ar-ge çalışmalarından sonra olur.şimdilerde hayata geçmesi çok zor bir uygulama olup kulaktan dolma bilgilerle hadi yapalım demekle olacak işler değil. baksanıza lufthansa bile çuvallamış durumda,olabilirligi olsa adamlar bizden önce çoktan yaparlardı.boş hayallerin peşinde koşmamak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hadi thy'yei beğenmiyoruz ama lufthansa parasını ve zamanını harcıyor bu iş için.hadi onu geçtim geçen aylarda hükümet kararı çıktı artık benzin şirketleri belirli aşamalarla benzine biyoyakıt katmak zorundalar.ama bunların hepsi yalan dolan herşeyi siz biliyorsunuz.ürküttüğümüz kurbağaya değmezmiş.ilahi :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hamdi topçu harrana fıstık ekeriz onunda suyunu sıkıp uçağa mı koyarız dedi.adam bir projeksiyon koydu ortaya.biyoyakıt ciddi bir alternatif.bizim de çalışmamız var demek istedi.demese niye demedi thy niye biyoyakıt düşünmüyor diye eleştirilirdi.şimdi neden biyoyakıt gündeme geldi diye eleştiriliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Biyoyakit, ethenol vs bunlar EROI'si cok dusuk uretimlerdir.Iyi verimli bir petrol kuyusundan petrol cikarma orani 1'e 20 - 30 iken biyoyakitin, ethanolun orani ise 1'e 2 bile degildir.Oran cok dusuktur, hal boyle olunca bu tur islere girmenin pekte anlami yoktur.Yapilan is urkutulen kurbagaya degmez.Bizim duayen havacimiz THY'nin saygideger yon. kurulu baskani Hamdi beye saygilarla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
demek ki bu işler öyle uzaktan göründüğü gibi basit değilmiş.lufthansa bile bu işe zor diyorsa geçmiş olsun.bizimkiler harran ovasında hinfıstığı yetiştirp bioyakıt üretecegiz diyorlardı geçenlerde. bioyakıt olayı o kadar da kolay değilmiş uzaktan görüldüğü gibi anlaşılan.daha uzun yıllar karozene devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000