23 Ekim 2017, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Beyler Temel Kotil Thy başına geçtiğindede böyle yazılıp çiziliyordu THY nin başarısı ortada TAI ye Thy nin en kaliteli kumaşlarını götürdü bardağın dolusu thy nin boşu oldu.
  • Ali bey, tai'nin yeni insan kaynaklari muduru de, Temel Kotil'in prenslerinden, omru hayatinda insan kaybaklarinda iki ay bile calismisligi olmayan, eski kargo baskan yardimcisi Serdar Demir'dir. buna ne demelo?
  • Mahkemeye verin, davalar devam etsin, bu iş hukuk dışında düzelmez, yılmadan, bıkmadan, usanmadam, küsmeden,azimle, hırsla,hakkınızı arayın, bir de bu başkalarının haklarını koruyarak olur, yöneticilik böyle birşey, zamanında insanlara zarar verdiysen kimse senin arkanda durmuyor. Kimseye haksızlık etmeyin, Bu Temel Kotil siyasi desteğini kaybedince, hakkında açılan davalar yüzünden bu ülkede yaşayamamalıki bir daha Temel Kotiller gelmesin ama haklı ise zaten hukuk önünde kazanır ve kimseye verecek hasabı da olmaz, biz hukuk mücadelelerini destekleyecek bir tavır takınmalıyız, bunun için bir sivil toplum kuruluşu kurulmalı, en büyük rol de siz gazetecilere düşüyor, İnsanlar haklarını nasıl arayacağını bilmiyor...
  • acaba hiç 25 yıllık chivas regal gördün mü? gördüysen de 1 hafta 3 gün cuma namazına gidecek kafayı ondan mı aldın merakla cavabını bekliyorum.
  • Gercekten sasiriyorum bunca yildir bu islerin icindesiniz hala sasirmis gibi birseylerin düzelecegi ümidiyle yazyirsunuz...Ne zaman kadrolasma olmadiki ne zaman hakedenler bilgileri ve becerileri basarilari dogrultusunda hangi düsünceden hayat tarzindan olduguna bakilmadan önemli görevlere getirildi ki??? Eskiden de böyleydi simdi de....Galiba genlerimizde var bu adam kayirmaa....
  • 20 yılı aşkın bu kuruluşda çalıştım.Havacılık tecrübe ister.Al tecrübeni eve götür dediler.Tecrübesiz elemanların delik delerken yakıt tankına kadar deldiğine şahidim.Sonra gecikme nedeni ile günde 1000$ ceza ödendiğini gördüm.Bu benim gördüğüm basit en basit olay.Dahasını siz düşünün.
  • Nereden baksan TAİ eskiside yenisi içinde arpalık görüntüsünde iş üretim v.s. Hikaye amaç gruplaşma mafyalaşma görüntüsü var.
  • Tai attığı adımlar ile parelel yapının üstü konumuna gelmektedir. Bu da Temel Kotil için acaba mı sorusunu sormaya insanları itmektedir. Aldığı kişiler ile alakalı dosyalar ortalığa döküldüğü zaman acaba ne yapacaklar. Şimdilik bu kadar. Hele zaman içerisinde bakın neler olacak...
  • eee fetöcülere bi şekilde yer açmak lazım , bu kamillerin sözde geliştirdiği zımbırtıların kodları yarın öbürgün israil in vb gibilerinin elinden eline gezecektir , gerekli yerler güzel takibini yapsın ...
  • haklısın senin aklın almaz bu işleri:)

Ben bu işin peşini bırakmam…

Temel Kotil’in TAI genel müdürü olmasının ardından kadrolaşma, ama ne için kadrolaşma olduğu meçhul durumu kamuoyu ile paylaşmak üzere yaptığım araştırmalar endişelerimi ve korkularımı had safhaya çıkardı. Önümde bir yönetici tablosu var ve bu tabloda 55 yöneticinin üzeri kırmızı kalemle çarpılanmış durumda.

İlk kez ölümümü kendi ellerimle davet ettiğim bir konu üzerinde çalışıyorum hissine kapıldım. Gerçekten TAI gibi bir kuruluşta kökten yönetici değişimi, bir kadrolaşmanın neden bu kadar alel-acele yapıldığını sorgulamak gerekiyor.

Geçen hafta yazdığım “TAI paralel pençesinde mi?” başlıklı yazımın ardından o kadar çok bilgi akışı geldi ki ne kulaklarıma inanabildim ne de bana gelen bilgilere inanabildim.

Öncelikle bir düzeltme yapmak isterim. Geçen hafta yazdığım yazıda TAI Uçak Grup Başkanı Özcan Ertem’in emekliye ayrılmak zorunda bırakılmasının ardından Aylin Ararat’ın mobbing sebebiyle istifa ettiğini yazmıştım. Oysa işin doğrusu Özcan Ertem, Aylin Ararat’a yapılan mobbing sebebiyle istifa etmesini onuruna yediremediği için emekliliğini istediği bilgisine ulaştım. Bu sebeple okurlara yanlış bilgi aktardığım için özür dilerim. Lakin işin özü ikisi de o kurumdan ayrılmak zorunda kaldı.

Konu o kadar derin ki yaz yaz bitmez. O kadar önemli noktalardaki kişiler ayrılmak zorunda kalmış veya kovulmuş ki “pes” diyebilirsiniz.

Yazımın başında da söyledim. Önümde bir yönetici tablosu var ve yanlışım yok ise 120 yöneticinin ismi bulunuyor. Bu yöneticilerin 55 tanesinin üzeri kırmızı kalemle çarpı işareti ile çizilmiş.

Kimler yok ki içinde.

İsim isim bahsetmek sayfalara sığmaz.

Ama geçen hafta olduğu gibi birkaç isimden bahsedelim.

Ufuk Ünalmış. Çok ama çok önemli bir pozisyonda. TAI’nin Endüstriyel Güvenlik ve Sosyal Hizmetler Müdürü idi. Temel Kotil’in kılıcı ile yerinden edilen bir yönetici. Görevi tam bir sır deposu. Ben diyeyim kozmik bilgi odası siz deyin güvenlik duvarı. TAI’nin tüm projelerinin güvenliği Ufuk Ünalmış’a teslim. Ama siz bu önemli şahsiyeti bir anda çiziyorsunuz ve yerine kim getiriliyor? İleride açıklayacağım.

Sinan Şenol. TAI’de Uydu ve ANKA bölümlerinin başındaki isim. ASELSAN’da önemli görevlerde bulundu. Sonra TAI’de uydu ve Anka’dan sorumlu genel müdür yardımcısı oldu. Ama Temel Kotil geldikten sonra ayrılmak zorunda kaldı. Neden, neden, neden?

İsimler yazmakla bitmez.

Birkaç isim yazayım ve ardından da devamını bekleyin. Kim hangi görevden nasıl gönderilmiş veya hangi baskılar ile istifa ettirilmiş önümüzdeki haftalarda isim isim açıklayacağım.

Elimdeki tablodan birkaç isim yazayım.

Gürsel Bayram, Ufuk Ünalmış, Onur Demir, Oya Tansu, Volkan Şimşek, Sinan Şenol, Aydoğan Yazıcı, Kadir Ebeperi, Metin Bozdemir ve liste uzayıp gidiyor.

Bu önemli proje adamlarının yerine kimler geliyor biliyor musunuz?

Sadece iki örnek. İlaç reprezantları, açık öğretim mezunları… geniş listeyi daha sonra yayınlayacağım.

Ben sorarım Temel Kotil’e liderlik nedir?

Liderlik kadrolaşmak mıdır?

Liderlik insanları işsiz bırakmak mıdır?

Liderlik iş bilmeyeni iş bilenin yerine getirip kurumu zayıflatmak mı?

Liderlik siyasi kadrolaşma mıdır yoksa siyaset dışı bir kurumu liyakatli insanlarla geliştirmek midir?

TAI tarihinin en kötü dönemini yaşayacaktır. Buna adım kadar eminim.

Boşuna Vahap Munyar gibi yazarları ağırlayıp, bazılarını da TAI’nin parası ile yurdışı gezilere götürüp allı-pullu yazılar yazdırmayın. Sizin satacak bir şeyiniz yok. Sizin geliştirecek çok şeyiniz var. O yüzden milli olmanın davasını güdüyorsanız önce milli beyin göçünü önleyeceksiniz.

TAI millidir ve bu milli kurumun birileri tarafından iç edilmesine dilim döndüğünce engel olmaya çalışacağım.

Ben bu işin peşini bırakmam…

Yorumlar Tüm Yorumlar (48)

Geçmiş ~ 6 yıl önce
Beyler Temel Kotil Thy başına geçtiğindede böyle yazılıp çiziliyordu THY nin başarısı ortada TAI ye Thy nin en kaliteli kumaşlarını götürdü bardağın dolusu thy nin boşu oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Insan kaynaklaro muduru ~ 6 yıl önce
Ali bey, tai'nin yeni insan kaynaklari muduru de, Temel Kotil'in prenslerinden, omru hayatinda insan kaybaklarinda iki ay bile calismisligi olmayan, eski kargo baskan yardimcisi Serdar Demir'dir. buna ne demelo?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gururlu İnsanlar ~ 6 yıl önce
Mahkemeye verin, davalar devam etsin, bu iş hukuk dışında düzelmez, yılmadan, bıkmadan, usanmadam, küsmeden,azimle, hırsla,hakkınızı arayın, bir de bu başkalarının haklarını koruyarak olur, yöneticilik böyle birşey, zamanında insanlara zarar verdiysen kimse senin arkanda durmuyor. Kimseye haksızlık etmeyin, Bu Temel Kotil siyasi desteğini kaybedince, hakkında açılan davalar yüzünden bu ülkede yaşayamamalıki bir daha Temel Kotiller gelmesin ama haklı ise zaten hukuk önünde kazanır ve kimseye verecek hasabı da olmaz, biz hukuk mücadelelerini destekleyecek bir tavır takınmalıyız, bunun için bir sivil toplum kuruluşu kurulmalı, en büyük rol de siz gazetecilere düşüyor, İnsanlar haklarını nasıl arayacağını bilmiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tusaş muhtarına ~ 6 yıl önce
acaba hiç 25 yıllık chivas regal gördün mü? gördüysen de 1 hafta 3 gün cuma namazına gidecek kafayı ondan mı aldın merakla cavabını bekliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amaaannnn ~ 6 yıl önce
Gercekten sasiriyorum bunca yildir bu islerin icindesiniz hala sasirmis gibi birseylerin düzelecegi ümidiyle yazyirsunuz...Ne zaman kadrolasma olmadiki ne zaman hakedenler bilgileri ve becerileri basarilari dogrultusunda hangi düsünceden hayat tarzindan olduguna bakilmadan önemli görevlere getirildi ki??? Eskiden de böyleydi simdi de....Galiba genlerimizde var bu adam kayirmaa....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şahin 03 ~ 6 yıl önce
20 yılı aşkın bu kuruluşda çalıştım.Havacılık tecrübe ister.Al tecrübeni eve götür dediler.Tecrübesiz elemanların delik delerken yakıt tankına kadar deldiğine şahidim.Sonra gecikme nedeni ile günde 1000$ ceza ödendiğini gördüm.Bu benim gördüğüm basit en basit olay.Dahasını siz düşünün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
System ~ 6 yıl önce
Nereden baksan TAİ eskiside yenisi içinde arpalık görüntüsünde iş üretim v.s. Hikaye amaç gruplaşma mafyalaşma görüntüsü var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adil ~ 6 yıl önce
Tai attığı adımlar ile parelel yapının üstü konumuna gelmektedir. Bu da Temel Kotil için acaba mı sorusunu sormaya insanları itmektedir. Aldığı kişiler ile alakalı dosyalar ortalığa döküldüğü zaman acaba ne yapacaklar. Şimdilik bu kadar. Hele zaman içerisinde bakın neler olacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dikkatli ! ~ 6 yıl önce
eee fetöcülere bi şekilde yer açmak lazım , bu kamillerin sözde geliştirdiği zımbırtıların kodları yarın öbürgün israil in vb gibilerinin elinden eline gezecektir , gerekli yerler güzel takibini yapsın ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haklısın ~ 6 yıl önce
haklısın senin aklın almaz bu işleri:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hay ağzına sağlık ~ 6 yıl önce
Ben söyleyecektim

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000