17 Aralık 2008, Çarşamba 08:06:07

Yasak gelince uçaklar elde kaldı!

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, üç yıl önce ekili alanları havadan ilaçlamayı yasaklayınca ziraî uçaklar sahiplerinin başına dert oldu. Kullanımı ilaçlama ile sınırlı olan uçaklar atıl duruma düştü.
  • NEREDE UÇAK MÜHENDİSLERİ BU UÇAKLAR YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞINA CEVRİLEMEZ Mİ? BU KÖŞELERDE YAZAN UÇAK TEKNİSYENLERİ VE UÇAK MÜHENDİSLERİ HAYDİ DEVREYE GİRİN ŞU GÜNLERDE YANGIN UÇAKLARI ALIMI İÇİN GİRİŞİM VAR BU UÇAKLAR REVİZYONLA KULLANILAMAZ MI? YOKSA """BU DEVLETİN PARASI DENİZ YEMEYEN DOMUZ""" SİYASETİ GÜDENLERİ SEYİRMİ EDELİM. NEREDESİNİZ? SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT
  • Ulkemizde 60 sene once genel havaciligi tesvik etmek icin yapilan islere bakin, simdi de vergi adi altinda kucuk ucaklari yok etme planlarina bakin. Genel havacilik olmazsa o zaman sivil havacilik da olmaz.

Türkiye'de en büyük ziraî uçak filosuna sahip Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş'ın uçakları çürümeye başladı. Baş, uçakları hurdacıya gitmektense sıradan bir otomobilin değeri olan 8-10 bin YTL'den başlayan fiyatlardan satışa çıkardı. 23 uçaktan 8'i elinde kalan Baş, uçakların sadece aksesuar olarak değerlendirilebileceğini söyledi. Uçak meraklılarına seslenen ATO Başkanı, "Ev, araba yerine sevdiklerinize özel günlerinde uçak alın." çağrısında bulundu.

Bakanlığın 2006 yılında tarımsal zararlılarla mücadelede uçakla ilaçlamayı çevresel sebeple yasaklaması, sektöre yatırım yapan 32 firmayı zor durumda bıraktı. İlaçlamada kullanılan 90 ziraî uçak, Adana Havalimanı'ndaki hangarlara çekildi. Baş'ın verdiği bilgilere göre uçakların boyaları dökülmeye, motorları yağ damlatmaya ve tekerlekleri patlamaya başladı. Yasakla birlikte havacılığın bu iş kolunda istihdam edilen 400 pilot, makinist, teknisyen ve diğer yardımcı personel işsiz kaldı. Bir yandan yasağın kaldırılması için mücadele veren, diğer yandan da başka bir alanda değerlendirme şansı kalmayan uçakları bir an önce elinden çıkarmak isteyen Şaban Baş, uçakları otomobil fiyatına satma kararı aldı. Uçakların hurdaya gitmesinden endişe eden Ticaret Odası başkanı, model uçak hobisi olanlara ve işadamlarına seslendi: "Şaka değil. Uçakları 10 bin YTL gibi ucuz bir fiyata alın. Bağınızın, bahçenizin, çiftliğinizin süs eşyası olsun."

Her bir zirai uçağın yıllık vergisinin 2 bin 500 YTL olduğunu aktaran Baş, çalışıp çalışmadığına bakılmadan bu verginin tahsil edildiğini söyledi. Zaman geçtikçe uçaklardaki demir aksamın çürümeye başladığını ifade eden Şaban Baş, şunları kaydetti: "Üç-dört yıl sonra bu milli servet hurdacıların tezgâhına düşecek. Kilosu 1,5 YTL'yi zor bulacak. Yasaktan sonra 23 uçağın 8'ini çekirge ile mücadele için gönderdiğim Libya'da 10 biner dolardan sattım. Şimdi elimde kalan 8 uçağın hurdacıya düşüp, bir servetin heba olup gitmesine gönlüm razı olmuyor."

Zaman

Yasak gelince uçaklar elde kaldı!

Yorumlar

SARHOŞAHTAPOT ~ 15 yıl önce
NEREDE UÇAK MÜHENDİSLERİ BU UÇAKLAR YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞINA CEVRİLEMEZ Mİ? BU KÖŞELERDE YAZAN UÇAK TEKNİSYENLERİ VE UÇAK MÜHENDİSLERİ HAYDİ DEVREYE GİRİN ŞU GÜNLERDE YANGIN UÇAKLARI ALIMI İÇİN GİRİŞİM VAR BU UÇAKLAR REVİZYONLA KULLANILAMAZ MI? YOKSA """BU DEVLETİN PARASI DENİZ YEMEYEN DOMUZ""" SİYASETİ GÜDENLERİ SEYİRMİ EDELİM. NEREDESİNİZ? SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siatil ~ 15 yıl önce
Ulkemizde 60 sene once genel havaciligi tesvik etmek icin yapilan islere bakin, simdi de vergi adi altinda kucuk ucaklari yok etme planlarina bakin. Genel havacilik olmazsa o zaman sivil havacilik da olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000