06 Ağustos 2018, Pazartesi 16:38:58

Türk pilotlar birbiriyle kapıştı: "Çıkışta görüşelim!"

İstanbul Atatürk Havalimanı'na iniş yapan iki uçağın pilotu arasında durma çizgisi sebebiyle başlayan polemik tartışmaya dönüştü.
  • Telsiz kabadayıları bunlar. Uçağı terk ettikten sonra "Çıkışta bekler mi acaba?" diye ikisi de güp güp atmıştır emin olun. Bunların kepazikleri ayrı ama asıl rezillik o DHMİ kontrolörüyüm diye geçinenlerin yaptığı. Sen otoritesin kardeşim, görülmeyen, kontrolsüz bir durum bırakmayacak, keyfi, taraflı, yandaş takılmayacaksın. Havacılık Sisteminde yer alan bütün unsurlar birbirine değil, o uçağın içinde bulunan cinsiyeti, milliyeti, inancı yaşı ne olursa olsun yolculara hizmet etmektir. Kimsenin canını malını tehlikeye atmayacak, zamanını çalmayacaksınız. THY Onur Pegasus Atlas veya birbaşka havayolu şirketi, kim olursa olsun, sizin ve otoritenizin sorgulanmasına sebep olmayacak. Siz de işinizi ulusal ve uluslararası kurallara, evrensel mesleki, profesyonel değerlere göre yapacaksınız. Boşluk yaratırsanız böyle kepazelikler çıkar. Bunun tek sorumlusu ATC lerin hastalıklı tutumları.
  • Bunlar çıkışta görüştüler mi görüşmediler mi? Görüştülerse nerede görüştüler?sonuç ne oldu? Görüşmedilerse düşünüyorlar mı görüşmeyi bi de nerede ne zaman???
  • Garbage in garbage out
  • Yine herzamanki gibi seviyesiz ve bilgisiz yorumlar yapılıyor..Herkes birbirine saldırıyor..Aklınızı başınıza toplayın..Söz konusu trafiğin olayın nasıl geliştiğini bilmeden rastgele bel altı vuruyorsunuz..Birbirinize saldırıyorsunuz..Herkes diline hakim olsun..Burası ahkâm kesilecek yer değil..Kimse kimsenin işiyle dalga geçmesin..Ders çalışın kendinizi geliştirin..Herkes brövesinin değerini bilsin.Ayağa düşürmeyin..Cockpit- Cabin- Teknik ilk fırsatta dalıyorsunuz birbirinize ve bu hiç yakışık almıyor..Hepimizin işi zor ve sorumluluk gerektiriyor..Birbirimize ihtiyacımız var..Ayrıca silahlı kuvvetler pilotları için atıp tutan bazı soytarılara gelince : Aklınızı başınıza toplayın..Kendinizi geliştirmeye bakın..Saygısızlık yapmayın..Hiçbirimizin brövesi markette dağıtılmıyor....Çenenizi kapatın brövenizin hakkını verin..Dışarıda onlarca insan var tanıdığım çoğunuzdan daha yetenekli ego ve şımarıklıktan uzak..Paraları olmadığı için binbir zorlukla eğitimini tamamlamaya çalışan..Herkes birbirinin kıymetini bilsin..Emniyetli Uçuşlar..
  • Çıkışta görüşmeleri düşük ihtimal, Adana devamları vardır...
  • Bu haber sayesinde 3.havalimanin çöken taxiway i haber değerini yitirdi, yada gündeme gelemedi..
  • Oktaysahiner digeri kim
  • Bu ne arkadaş mahalle karıları gibi laf sokup üste çıkmaya çalışmalar. Egonuzu bırakın, işinizi yapın astronotlar.
  • Merhabalar, öncelikle şunu bilmek gerekir ki bu meslekte çok daha sabırlı ve anlayışlı olmak gerekiyor. Stres ziyadesiyle fazla. Trafiğe takılıp, minimum yakıt ile havada tur atmalar vs. Yoruluyor insanlar. Bunlar oluyor kaçarı yok ama bütün bunları meslektaşlarımıza mâl etmemiz etik değil, her iki taraf da kabahatli. Böyle şeylere gerek yok. Ama şu bir gerçek ki landing light hususunda çoğu arkadaşlar pek hassas değiller. Şurada 1,5 ay yoğunluk var, sonrası sakinleşir inşallah. Sabırlı olmak ve kırıcı olmamak daha güzel olur. Allah'a emanet olun.
  • bekle kapıda geliyorum:)

Atatürk Havalimanı'na iniş yapan iki uçağın pilotu arasında durma çizgisi polemiği tartışmaya dönüştü. Kule konuşmalarına yansıyan tartışmada pilotlardan birinin "Çıkışta bekliyorum" sözlerine diğer pilot, "Görüşelim canım görüşelim" diyerek cevap verdi.

Atatürk Havalimanı'nda geçtiğimiz hafta meydana gelen olay şu şekilde gelişti:

Türk Hava Yolları (THY)'nin uçağı 05-23 pistinden Atatürk Havalimanı'na inişini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdi. THY uçağın pisti terk ederek park yerine gitmek üzere taksi yapmaya başladı. Bu sırada diğer özel havayolu şirketinin uçağı inişini tamamladıktan sonra hızlı taksi yolundan pisti terk etti. Uçağının pilotu, THY pilotunun durma çizgisini geçtiğini söyledi. Bunun üzerine iki pilot arasında tartışma yaşandı. O tartışmalar kule konuşmalarına yansırken, olayla ilgili rapor tutuldu.

Yetkililer yaşanan kural ihlali ve yaşanan diyaloglarla ilgili olarak soruşturma başlattı. (Milliyet)

Türk pilotlar birbiriyle kapıştı: "Çıkışta görüşelim!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (227)

Soğan cücüğü ~ 6 yıl önce
Telsiz kabadayıları bunlar. Uçağı terk ettikten sonra "Çıkışta bekler mi acaba?" diye ikisi de güp güp atmıştır emin olun. Bunların kepazikleri ayrı ama asıl rezillik o DHMİ kontrolörüyüm diye geçinenlerin yaptığı. Sen otoritesin kardeşim, görülmeyen, kontrolsüz bir durum bırakmayacak, keyfi, taraflı, yandaş takılmayacaksın. Havacılık Sisteminde yer alan bütün unsurlar birbirine değil, o uçağın içinde bulunan cinsiyeti, milliyeti, inancı yaşı ne olursa olsun yolculara hizmet etmektir. Kimsenin canını malını tehlikeye atmayacak, zamanını çalmayacaksınız. THY Onur Pegasus Atlas veya birbaşka havayolu şirketi, kim olursa olsun, sizin ve otoritenizin sorgulanmasına sebep olmayacak. Siz de işinizi ulusal ve uluslararası kurallara, evrensel mesleki, profesyonel değerlere göre yapacaksınız. Boşluk yaratırsanız böyle kepazelikler çıkar. Bunun tek sorumlusu ATC lerin hastalıklı tutumları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asdasd ~ 6 yıl önce
Komiksin
Hasta ~ 6 yıl önce
Hasta olan yorumundan belli oluyor.
Onu bunu bırakın! ~ 6 yıl önce
Bunlar çıkışta görüştüler mi görüşmediler mi? Görüştülerse nerede görüştüler?sonuç ne oldu? Görüşmedilerse düşünüyorlar mı görüşmeyi bi de nerede ne zaman???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Garbage ~ 6 yıl önce
Garbage in garbage out

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 Capt-and jumpmaster ~ 6 yıl önce
Yine herzamanki gibi seviyesiz ve bilgisiz yorumlar yapılıyor..Herkes birbirine saldırıyor..Aklınızı başınıza toplayın..Söz konusu trafiğin olayın nasıl geliştiğini bilmeden rastgele bel altı vuruyorsunuz..Birbirinize saldırıyorsunuz..Herkes diline hakim olsun..Burası ahkâm kesilecek yer değil..Kimse kimsenin işiyle dalga geçmesin..Ders çalışın kendinizi geliştirin..Herkes brövesinin değerini bilsin.Ayağa düşürmeyin..Cockpit- Cabin- Teknik ilk fırsatta dalıyorsunuz birbirinize ve bu hiç yakışık almıyor..Hepimizin işi zor ve sorumluluk gerektiriyor..Birbirimize ihtiyacımız var..Ayrıca silahlı kuvvetler pilotları için atıp tutan bazı soytarılara gelince : Aklınızı başınıza toplayın..Kendinizi geliştirmeye bakın..Saygısızlık yapmayın..Hiçbirimizin brövesi markette dağıtılmıyor....Çenenizi kapatın brövenizin hakkını verin..Dışarıda onlarca insan var tanıdığım çoğunuzdan daha yetenekli ego ve şımarıklıktan uzak..Paraları olmadığı için binbir zorlukla eğitimini tamamlamaya çalışan..Herkes birbirinin kıymetini bilsin..Emniyetli Uçuşlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Binbir ~ 6 yıl önce
Binbir nasihat için teşekkürler mutlaka dikkate alan olur hahaha
4 bacak dayz ~ 6 yıl önce
Çıkışta görüşmeleri düşük ihtimal, Adana devamları vardır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İGA ~ 6 yıl önce
Bu haber sayesinde 3.havalimanin çöken taxiway i haber değerini yitirdi, yada gündeme gelemedi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atlas ~ 6 yıl önce
Oktaysahiner digeri kim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hanımlar kavgada ~ 6 yıl önce
Bu ne arkadaş mahalle karıları gibi laf sokup üste çıkmaya çalışmalar. Egonuzu bırakın, işinizi yapın astronotlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot Timur Demir ~ 5 yıl önce
Atlas Global Kaptan pilotunun bu durumda haklı olduğu açıktır. THY’nin pilotunun yaptığı hatayı bizzat kuleye bildirmiştir. Ve yine THY pilotu yaptığı hataya rağmen hırçın ve saldırgan bir şekilde kule yerine bizzat Atlas Global kaptanına tartışma çıkarmaya yönelik cevap vermesi çocuksu ve işini iyi yapamadığının göstergesidir.
B738 Captain ~ 6 yıl önce
Merhabalar, öncelikle şunu bilmek gerekir ki bu meslekte çok daha sabırlı ve anlayışlı olmak gerekiyor. Stres ziyadesiyle fazla. Trafiğe takılıp, minimum yakıt ile havada tur atmalar vs. Yoruluyor insanlar. Bunlar oluyor kaçarı yok ama bütün bunları meslektaşlarımıza mâl etmemiz etik değil, her iki taraf da kabahatli. Böyle şeylere gerek yok. Ama şu bir gerçek ki landing light hususunda çoğu arkadaşlar pek hassas değiller. Şurada 1,5 ay yoğunluk var, sonrası sakinleşir inşallah. Sabırlı olmak ve kırıcı olmamak daha güzel olur. Allah'a emanet olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bırakınlanbeni ~ 6 yıl önce
bekle kapıda geliyorum:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000