19 Mart 2024, Salı 17:48:28

THY İLE HAVA-İŞ ANLAŞTI... PEKİ, THY TEKNİK NE OLACAK?

Türk Hava Yolları (THY) A.O. Yönetimi ile yetkili sendika Hava-İş'in anlaşması sonrasında gözler THY Teknik A.Ş.'ye çevrildi.
  • Bekliyoruz Ne Sendika Ne Mikail Bey den bir haber yok.Aradaki sözleşme farkı THY Tekniğe verilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
  • Ahmet polat bey ben thy cargoda 6 sene calistim ama bizi cikarttilar geri nasil dönus yapabilirim tesekkrler
  • Bu tekniğin bitişi demektir. Neden? Şimdiye kadar hep Ao sözleşmesinin bitmesi beklenip sonra onlara uygulanan neyse aynısını uygulama bir gelenek haline gelmişti. Bu bir sefer bozuldumu artık bundan sonra tekniğin şartları anlamında erime hızlanarak devam eder. Teknik açısından işi daha da dramatik hale getiren konu belkide tarihinde en çok istifaların olduğu bir dönemde bunu yapabiliyor olmaları. Zamlar sonrası teknik ve kabin- kokpit arasındaki makası iyice açacak başka bir ayrıntı ise te
  • TK imza parası almadığına göre teknik protokol iptal. Biraz daha sık seyahat etmeniz gerekecek malum yaşam mücadelesi
  • Enflasyon korkunc; tk secim sonrasi beklenen zamlara gore tekrar ucretleri artirmali
  • Cimrilik yapıp tecrübeli teknisyenleri kaybetmeye devam ederseniz, bir sonraki yüksek takat test vakasında uçağı pist başında ya da başka bir uçakla kafa kafaya girmiş bulabilirsiniz. Her istifa eden tecrübeli teknisyenle birlikte peynirde başka bir delik açılıyor. O deliği henüz hiçbir şey bilmeyen yeni mezunlar doldurmaz. O yüzden teknisyene dünya standartlarında maaş verin.
  • Peki biz napalım 17.198 lira net tutarımız var sizin gibi 50 bin lira almıyoruz niye bu kadar ağlıyorsunuz vicdan yoksulları sizi yazık kafanıza adalet yok yok !
  • kardeşim tek celsede tisi imzalayan siz değil miydiniz diye sorarlar adama aylarca kabin kokpit rezillik çekti thy ne alsa hemen saldırıyorsunuz hakkınız varmış gibi kendinize gelin lütfen size kim veriyor bu hep daha fazlasını isteme ve dile getirme isteğini anlayamadım
  • Koskoca teknik thy nin altında kalırsa vay haline. Thy de teknik beyaz yaka harici 1 ay içerisinde yeri dolmayacak biri var mı? Tekniğe üzüldüm
  • Tssli olup tkya iş öğreten olarak seçimde oy moy yok
Türk Hava Yolları (THY) A.O. Yönetimi ile yetkili sendika Hava-İş'in anlaşması sonrasında gözler THY Teknik A.Ş.'ye çevrildi.

THY Teknik A.Ş'de örgütlü sendika Özçelik-İş ile THY Yönetimi yüzde 56 zam oranında anlaşmıştı. Anlaşma sonrası THY A.O'da yapılacak anlaşmaya göre ek zammın tadil protokolü ile sözleşmeye dahil edileceği konusunda Ahmet Bolat'ın Özçelik-İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci'ye söz verdiği belirtilmişti. 
 
THY A.O ile Hava-İş'in baz maaşlarda yüzde 64'lük zam oranında anlaşması sonrasında THY Teknik A.Ş.'deki zam oranının yüzde 56'dan yukarı çekilip çekilmeyeceği merak konusu oldu. 
 
Personelin beklentisi yüzde 56'lık zam oranın THY A.O. ile aynı seviyeye çekilmesi yönünde olsa da işveren ile sendikanın bu konuda nasıl bir adım atacağı ise henüz bilinmiyor.
 
©AirportHaber.com
THY İLE HAVA-İŞ ANLAŞTI... PEKİ, THY TEKNİK NE OLACAK?

Yorumlar Tüm Yorumlar (74)

Adalet Kaybı Pay ~ 1 ay önce
Bekliyoruz Ne Sendika Ne Mikail Bey den bir haber yok.Aradaki sözleşme farkı THY Tekniğe verilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serkan ~ 1 ay önce
Ahmet polat bey ben thy cargoda 6 sene calistim ama bizi cikarttilar geri nasil dönus yapabilirim tesekkrler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknikk ~ 1 ay önce
Bu tekniğin bitişi demektir. Neden? Şimdiye kadar hep Ao sözleşmesinin bitmesi beklenip sonra onlara uygulanan neyse aynısını uygulama bir gelenek haline gelmişti. Bu bir sefer bozuldumu artık bundan sonra tekniğin şartları anlamında erime hızlanarak devam eder. Teknik açısından işi daha da dramatik hale getiren konu belkide tarihinde en çok istifaların olduğu bir dönemde bunu yapabiliyor olmaları. Zamlar sonrası teknik ve kabin- kokpit arasındaki makası iyice açacak başka bir ayrıntı ise te

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Japonya Pass ~ 1 ay önce
TK imza parası almadığına göre teknik protokol iptal. Biraz daha sık seyahat etmeniz gerekecek malum yaşam mücadelesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herkese ~ 1 ay önce
Enflasyon korkunc; tk secim sonrasi beklenen zamlara gore tekrar ucretleri artirmali

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yüksek takat ~ 1 ay önce
Cimrilik yapıp tecrübeli teknisyenleri kaybetmeye devam ederseniz, bir sonraki yüksek takat test vakasında uçağı pist başında ya da başka bir uçakla kafa kafaya girmiş bulabilirsiniz. Her istifa eden tecrübeli teknisyenle birlikte peynirde başka bir delik açılıyor. O deliği henüz hiçbir şey bilmeyen yeni mezunlar doldurmaz. O yüzden teknisyene dünya standartlarında maaş verin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS SAW ~ 1 ay önce
Peki biz napalım 17.198 lira net tutarımız var sizin gibi 50 bin lira almıyoruz niye bu kadar ağlıyorsunuz vicdan yoksulları sizi yazık kafanıza adalet yok yok !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YETEEEEER ~ 1 ay önce
Artık kendinizi teknikle kabinle kiyaslamaktan vazgeçin, eğitim okul lisans modül dil sartları var, sağlayın bu şartları siz de yüksek maaş alın, yeter artık kıyas yaptığınız, TSS arkadaşlarımız sadece kendileri icin hakli olarak istiyorlar, sizler ise kiyas yapip TK ile ayni maasları istiyorsunuz , sıktı artık.
Bu özgüven, bu rahatlık, bu istekler, beklentiler normal mi? ~ 1 ay önce
kardeşim tek celsede tisi imzalayan siz değil miydiniz diye sorarlar adama aylarca kabin kokpit rezillik çekti thy ne alsa hemen saldırıyorsunuz hakkınız varmış gibi kendinize gelin lütfen size kim veriyor bu hep daha fazlasını isteme ve dile getirme isteğini anlayamadım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlginç ~ 1 ay önce
Koskoca teknik thy nin altında kalırsa vay haline. Thy de teknik beyaz yaka harici 1 ay içerisinde yeri dolmayacak biri var mı? Tekniğe üzüldüm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tss ~ 1 ay önce
Tssli olup tkya iş öğreten olarak seçimde oy moy yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000