30 Mart 2024, Cumartesi 09:06:38

Southwind'e Avrupa Birliği'nden Uçuş Yasağı!

Avrupa Birliği'nin, Rusya-Ukrayna savaşı bağlamında sıkı yaptırımlar uyguladığı bir dönemde, Antalya merkezli havayolu şirketi Southwind'e uçuş yasağı getirdiği bildirildi.
  • Çok doğru bir karar . Çakma bir havayolu. turnadan bilet alıp havalimanında mahsur kaldık. Ne şirket var ortada ne de yardımcı olan. sakın turnadan bilet alıp bu havayoluna güvenmeyin.
  • Ziya Pasanin dedigi gibi “sen herkesi kor, alemi sersem mi sanirsin?” Sirket sahibi Ramazan Bey rus vatandasidir. İnternette aratirsaniz goreceginiz gibi bir kacirilma ve fidye olayinda putin direk olaya mudahil olmustur. Bu isin boyle olacagi sirketi sacma sapan bi araba teslim ettiginde belliydi. Sira ayni tastan su icen MGA da. Bekleyin gorun, bu sefer finler degil almanlar durdurma karari alacak. LBA uzun suredir takip ediyor bu iki sirketi. Ne saniyordunuz kardesim, bu adamlarin istihbarati yok mu? Bilgi kaynaklari yok mu? Umarim devlet boyle sacma sapan isler yapanlar icin mudahil olmaz. Yoksa herkesin basi agriyacak.
  • İvedi olarak Lübnanlı ve eğitim müdürü şirletten gönderilmeli iki isim şirketi sanki patlatmak için oradalar.
  • Yazıklar olsun Avrupa Birliğine. Saçmasapan bir karar.Devlet büyüklerimizi aynı yaptırımlar ile kendi Hava sahamızı kapatmalarına Davet ediyorum . Finlandiya daha dün arkamızdan koşuyordunuz ne zaman büydünüzde Türk Hava yollarına yasak koyuyorsunuz!!! Bunun karşılığı misti ile ağır olmalı. Türkiyeyi sahipsiz degildir, Devlet erkanı seçim sonrası ensenizde.
  • Avrupa birliğinin bu kararından tez zamanda vazgeçmesi Türk bakanlıklarının acilen devreye girmesi ve bu çılgınlığa son vermeleri acilen önem arz etmektedir, bu iş farklı boyutlara yol açacağı kaçınılmaz bu Türkiye’ye uygulanan yasaktır sonuçta ayyıldızlı bayrakla uçan Türk şirketidir.
  • Avrupa yaptırım yapabilme adına elinden geleni yapmaya çalışıyor. Yalnız Türkiye bu oyunu yemez durum ne olursa olsun Türk Sirketi sahibi Türk çalışanı Türk bunun devamı ya Türkiye Adina veya Avrupa adına kötü olacak . Bu mesele Milli mesele Southwind ile alakalı degil. Olan ne yazıkki yolculara ve çalışanlara oluyor kaç bin kişi ekmek yiyor. Frankfurt’da Almanlar tarafından yönetilen Türk Şirketi yanlış yaptı fırsat sanıyorlar..Southwind dahada güçlü dönüş yapacak bunu biryere yazabilirsiniz.
  • Sen gözüne soka soka Minsk ucacaksin,sen Rusyadan Avrupaya hülleyle yolcu tasiyacaksin,sen Rusya ucacagim diye özel müsaade alip direkt Almanya ucacaksin,sen 550 koltuklu ucagini alman pazarina nerdeyse üzerine para vererek planliyacaksin,sen buna ragmen ucagini dolduramiyacaksin,sen OnurAir eskilerinden düz taban olupta 2 sene bosta kalmis olanlarini ise alacaksin,sen hem zarar edeceksin hemde senin elemanlarin zengin olacak,sen XQ-SR-CX-DE-EW gibi Alman havayollarina karsi hemde ICC-ITT-CT gibi yillarin türk pazarinin saticilarini umursamayacaksin,SEN NEYMISSIN BE ABI.
  • Foxtrot Yankee varken Southwind Airlines'a birşey olmaz. Batı bloğu iptal olursa doğu bloğu açılır. Taşkent Bişkek Almatı bir sürü destinasyon var. Adamlar Dusseldorf a inip 550 yolcu alınca bazıları rahatsız oldu sanırım bu da ayrı bir nokta tabi :) Birde şu şirketten kovulup konuşanlar var onlar ayrı komik. Kovuldun işte önüne bak kuyruk acını başka yerde tedavi ettir. Nasıl psikolojik bir sorundur bilmiyorum ama tedavi şart. Bunlar deli meli midir :)))
  • İçimizdeki rusçuklara gelsin. Rusya’nın maşası olacak ülke mi Türkiye de siz her para verene milli havacılığımızı rezil ettiriyorsunuz
  • AB yemedi galiba. Dogruysa bizim SHGM dende basi belaya girebilir TC sirket diye tescil etti diye. Durum oyle degilse Southwind acilen AB mahkemelerinde hakkini aramasi lazim.

Avrupa Birliği'nin, Rusya-Ukrayna savaşı bağlamında sıkı yaptırımlar uyguladığı bir dönemde, Antalya merkezli havayolu şirketi Southwind'e uçuş yasağı getirdiği bildirildi.

Avrupa Birliği'nin, Rusya ile ilişkilendirildiğini ileri sürerek Southwind Hava Yolları'na yönelik aldığı bu karar, Finli havacılık otoritelerinin yaptığı araştırmalar sonucunda alındı. Araştırmalar, şirketin ana mülkiyet payının ve fiili kontrolünün Türkiye'de değil, Rusya'da olduğunu ortaya koydu ve bu da şirketin Rus aktörlerle bağlantılı olduğu iddialarını güçlendirdi.

Finlandiya, Southwind'e Antalya-Helsinki arasında uçuş izni vermemekte direnirken, diğer Avrupa ülkelerinin de benzer bir tutum sergilemesi bekleniyor.

Southwind Hava Yolları, Almanya'da Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Münih ve Stuttgart'a yapacağı uçuşlarla ilgili planlarını askıya almış durumda. Aynı şekilde, Yunanistan'ın Kandiye kenti için düşünülen uçuşlar da etkilendi.

Brüksel'den gelen resmi açıklamada, Southwind Airlines'ın resmi şirket adı olan Cortex Havacılık ve Turizm Ticaret'e 833/2014 Sayılı Yönetmeliğin 3d maddesi 31 uyarınca yönelik kalkış, uçuş ve iniş yasağı getirildiği belirtildi. Bu karar, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısı bağlamında alınan genel yaptırımların bir parçası olarak hayata geçirilecek.

Avrupa'nın tamamında Southwind'e uçuş yasağı getirilmesi, şirketin operasyonlarını ciddi şekilde etkileyecek gibi görünüyor. Avrupa hava sahasının kapatılmasıyla birlikte, şirketin önemli bir destinasyon olan Zürih'e yapmayı planladığı uçuşlar da askıya alınmış durumda.

Southwind'e Avrupa Birliği'nden Uçuş Yasağı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Togrul ~ 22 gün önce
Çok doğru bir karar . Çakma bir havayolu. turnadan bilet alıp havalimanında mahsur kaldık. Ne şirket var ortada ne de yardımcı olan. sakın turnadan bilet alıp bu havayoluna güvenmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allahallah ~ 25 gün önce
Ziya Pasanin dedigi gibi “sen herkesi kor, alemi sersem mi sanirsin?” Sirket sahibi Ramazan Bey rus vatandasidir. İnternette aratirsaniz goreceginiz gibi bir kacirilma ve fidye olayinda putin direk olaya mudahil olmustur. Bu isin boyle olacagi sirketi sacma sapan bi araba teslim ettiginde belliydi. Sira ayni tastan su icen MGA da. Bekleyin gorun, bu sefer finler degil almanlar durdurma karari alacak. LBA uzun suredir takip ediyor bu iki sirketi. Ne saniyordunuz kardesim, bu adamlarin istihbarati yok mu? Bilgi kaynaklari yok mu? Umarim devlet boyle sacma sapan isler yapanlar icin mudahil olmaz. Yoksa herkesin basi agriyacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Southwind ~ 29 gün önce
İvedi olarak Lübnanlı ve eğitim müdürü şirletten gönderilmeli iki isim şirketi sanki patlatmak için oradalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katiliyorum ~ 25 gün önce
Cok kaptan ayrildi bu iki kisi yuzunden. Ayrica isletme mudururununde pek farki yok bunlardan. Sirketi sunexpress kardesligi icinde batirmaya calisiyorlar :) Bu arada sirket sahibini uyarayim. Bu tayfa lubnanlinin gitmeyecegini biliyor ama o lubnanli sagda solda cocugunun ozel durumundan nasil faydalandigini gerine gerine anlatiyor. Senin ozelini paylasan birisi, sana destek degil sadece kostek olur. SHGM daha seni ve sirketini subat ayinda uyardi. Unutma, bu tayfa senin sonun olacak. Sirketten ne kaptanlar ayrildi bunlar yuzunden. Bence sapkani onune al ve dusun. Sonra cok gec olacak.
... ~ 24 gün önce
İvedi olarak batmaya hazırlanıyor zaten
Mert Dorkip ~ 29 gün önce
Yazıklar olsun Avrupa Birliğine. Saçmasapan bir karar.Devlet büyüklerimizi aynı yaptırımlar ile kendi Hava sahamızı kapatmalarına Davet ediyorum . Finlandiya daha dün arkamızdan koşuyordunuz ne zaman büydünüzde Türk Hava yollarına yasak koyuyorsunuz!!! Bunun karşılığı misti ile ağır olmalı. Türkiyeyi sahipsiz degildir, Devlet erkanı seçim sonrası ensenizde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serhat Öztürk ~ 29 gün önce
Avrupa birliğinin bu kararından tez zamanda vazgeçmesi Türk bakanlıklarının acilen devreye girmesi ve bu çılgınlığa son vermeleri acilen önem arz etmektedir, bu iş farklı boyutlara yol açacağı kaçınılmaz bu Türkiye’ye uygulanan yasaktır sonuçta ayyıldızlı bayrakla uçan Türk şirketidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Almanya ~ 29 gün önce
Sirket bariz ve acik secik olarak Rusyadan Türkiyeye turist akisini kesmemek icin kuruldu.Ama ne yapti direkt Avrupa seferi planladi.Türk sivil havaciliginin önünde bekleyen onca basvuruya ragmen bunlar hemde özel kolayliklarla onandi.Sonraki yanlislari ,Onur Air den 2 yil bosta kalan ,Gnl Mdr asistanindan torpilli ticaretci,acenta kafasi kopartmaktan sicilli Gelir müdürü falan derken Köksal abi sayende is buldum diyen taa apron devecisine kadar gitti is. Is adami birazda hurafelere inanacak.Kötü kader kötüadamlar ve düz tabanlarla gelirmis.Adamlar 30 yillik Onuru batirmis.Senin neyine gerek.Yazik oldu.Acil Alman bir avukat bulun kendnize.Öyle aval aval basin aciklamasiyla olmaz bu isler.Iki kisi komisyon yiyecek diye Minsk falan ucma.Senin isin Rusyada turizm.Bosver Antalyadan Avrupaya yolcu tasima isini.
Türk Bayrakli Uçak ~ 30 gün önce
Avrupa yaptırım yapabilme adına elinden geleni yapmaya çalışıyor. Yalnız Türkiye bu oyunu yemez durum ne olursa olsun Türk Sirketi sahibi Türk çalışanı Türk bunun devamı ya Türkiye Adina veya Avrupa adına kötü olacak . Bu mesele Milli mesele Southwind ile alakalı degil. Olan ne yazıkki yolculara ve çalışanlara oluyor kaç bin kişi ekmek yiyor. Frankfurt’da Almanlar tarafından yönetilen Türk Şirketi yanlış yaptı fırsat sanıyorlar..Southwind dahada güçlü dönüş yapacak bunu biryere yazabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AB ~ 30 gün önce
Sen gözüne soka soka Minsk ucacaksin,sen Rusyadan Avrupaya hülleyle yolcu tasiyacaksin,sen Rusya ucacagim diye özel müsaade alip direkt Almanya ucacaksin,sen 550 koltuklu ucagini alman pazarina nerdeyse üzerine para vererek planliyacaksin,sen buna ragmen ucagini dolduramiyacaksin,sen OnurAir eskilerinden düz taban olupta 2 sene bosta kalmis olanlarini ise alacaksin,sen hem zarar edeceksin hemde senin elemanlarin zengin olacak,sen XQ-SR-CX-DE-EW gibi Alman havayollarina karsi hemde ICC-ITT-CT gibi yillarin türk pazarinin saticilarini umursamayacaksin,SEN NEYMISSIN BE ABI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FY ~ 30 gün önce
Foxtrot Yankee varken Southwind Airlines'a birşey olmaz. Batı bloğu iptal olursa doğu bloğu açılır. Taşkent Bişkek Almatı bir sürü destinasyon var. Adamlar Dusseldorf a inip 550 yolcu alınca bazıları rahatsız oldu sanırım bu da ayrı bir nokta tabi :) Birde şu şirketten kovulup konuşanlar var onlar ayrı komik. Kovuldun işte önüne bak kuyruk acını başka yerde tedavi ettir. Nasıl psikolojik bir sorundur bilmiyorum ama tedavi şart. Bunlar deli meli midir :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FY ~ 25 gün önce
Bu sirketi FY batiracak, bak gor :)
Evet ~ 24 gün önce
DUS MEYDANİ UCAK GÖRDÜ B777
FY ~ 24 gün önce
Amma yaranmaya çalıştın keşke adinida yazsaydinda FY sana madalya taksaydı.. Ekiplerin çoğu istifa etti ne kovulmasi ama senin sonun kovulmak emin ol)
Rusçuklar ~ 30 gün önce
İçimizdeki rusçuklara gelsin. Rusya’nın maşası olacak ülke mi Türkiye de siz her para verene milli havacılığımızı rezil ettiriyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AB ~ 30 gün önce
AB yemedi galiba. Dogruysa bizim SHGM dende basi belaya girebilir TC sirket diye tescil etti diye. Durum oyle degilse Southwind acilen AB mahkemelerinde hakkini aramasi lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 30 gün önce
Çok haklısın AB korktu Southwind havayollarından. Hemen önünü keselim yoksa yoksa biteriz diye toplantı yapmışlar. Ne yiyip ne içiyorsunuz siz ya ☺️☺️
Bariz Nordwind ~ 30 gün önce
Logosu bile Rus Nordwind... Kaptanları,mühendisleri. Hostesleri. Rus..... Türkler sadece piyon... Yazık oldu şirkete....
Neden yazık olsun ~ 29 gün önce
Gümbür gümbür devam
... ~ 29 gün önce
Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.. Çok Ah aldınız cokkkk

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000