20 Kasım 2012, Salı 09:05:06

PİLOTLAR GÖRDÜ AMA UÇAĞI KURTARAMADI

Suriye’nin 22 Haziran’da füzeyle düşürdüğü Türk RF4-E keşif ve gözetleme uçağıyla ilgili Hava Kuvvetleri Komutanlığı kaza kırım raporu hazırladı.
  • ya bu kadar palavra bır kaza kırım raporu dunyada ılktır herhalde.genel kurmay baskanını havuz deneyı ıle kandırmıslardı sımdıde halkı bunlar ıle kandırmaya calısıyorlar yazıklar olsun.bu sacmalıklar ıle kımı kandırıyorsunuz Allah askına yazık bu mıllete yazık.ama gunu gelınce hepınız mahkeme onunde hesabını vereceksınız.
  • EN ÜST RÜTBELİ KOMUTANLARI ,YÖNETİCİLERİ ÇEŞİTLİ SUÇLAMALARLA GÖZALTINDA TUTULAN HAVA KUVVETLERİMİZ DENEYİMSİZ KOMUTANLARIN ELİNE KALMIŞTIR. KARA VE DENİZ KUVVETLERİMİZİN DE PEK FARKLI KONUMDA OLDUKLARI SÖYLENEMEZ. SİLAHLI KUVVETLERİMİZİN MUHARİP UNSURLARI ŞİMDİ NE YAZIK Kİ ETKİNLİĞİNİ KAYBETMİŞTİR.
  • allah yolunda müslümanlıgı yaymak için savasırken ölenlere şehit denir.. Bu ölenler sadece vefat eden vatandaşlarımızdır... Kitap öyle demiiyor mu ? Yoksa mirasınızı da kitaba göre paylaşmıyor musunuz? Müslümanlar nerdesiniz?
  • Kazanın nedeni sarih. Yok uçağın yanında füze patladı da, yok pilotlar kontrolü kayıp ettide. İyi de adama sormzlarmı kontrolü neden kayıp ettiler ( http://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/neden-pilotlarin-yorgunlugunu-tartismiyoruz.html) en iyisimi siz bu yazıyı birdaha okuyun.
  • Siz onu benim külahıma anlatın. Bu uçuşun planlanmasında ve icrası yanlışlıka dolu. Şehit Pilotlarımızın tecrübesi bu kritik uçuş için yetersiz.Son zamanlarda üst üste yaşanan kazaların tamanında ortak payda pilotların tecrübe yetersizliği.

Rapora göre, pilotlar Yüzbaşı Gökhan Ertan ile Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy, ateşlenen füzeyi son anda gözle gördü ve sola doğru kaçmaya çalıştı. Ancak uçağın dışında meydana gelen patlamanın basınç etkisiyle şoka giren pilotlar hâkimiyeti kaybetti. Uçak 7 bin 400 feet (2 bin 255 metre) yükseklikten saatte 482 kilometre süratle denize çakıldı. Şehit pilotların yaşadıkları, rapora şöyle yansıdı:

BLAST'IN ETKİSİNDE KALDILAR

“Radar sisteminde ikaz alındı. Pilotun sol taraftan gelen füzeyi son anda gözle görüp sola kaçınma manevrası yaptığı, uçağın füzenin tanımlı düzleminden geçmesiyle füze tapasının aktive olduğu, parça tesirine maruz kalmadığı belirlendi. Oluşan basınç şokunun çevresel olması nedeniyle pilotların blastın etkisinde kaldığı, istikrarlı uçuşun bozulduğu, kuyruk ve sol tarafta patlayıcı kimyasal madde artığı tespit edildiği anlaşılmıştır.” (Zaman)

PİLOTLAR GÖRDÜ AMA UÇAĞI KURTARAMADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

palavra ~ 11 yıl önce
ya bu kadar palavra bır kaza kırım raporu dunyada ılktır herhalde.genel kurmay baskanını havuz deneyı ıle kandırmıslardı sımdıde halkı bunlar ıle kandırmaya calısıyorlar yazıklar olsun.bu sacmalıklar ıle kımı kandırıyorsunuz Allah askına yazık bu mıllete yazık.ama gunu gelınce hepınız mahkeme onunde hesabını vereceksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oraj , balyoz , ergenekon , fasa füso ...fasa füso...... ~ 11 yıl önce
EN ÜST RÜTBELİ KOMUTANLARI ,YÖNETİCİLERİ ÇEŞİTLİ SUÇLAMALARLA GÖZALTINDA TUTULAN HAVA KUVVETLERİMİZ DENEYİMSİZ KOMUTANLARIN ELİNE KALMIŞTIR. KARA VE DENİZ KUVVETLERİMİZİN DE PEK FARKLI KONUMDA OLDUKLARI SÖYLENEMEZ. SİLAHLI KUVVETLERİMİZİN MUHARİP UNSURLARI ŞİMDİ NE YAZIK Kİ ETKİNLİĞİNİ KAYBETMİŞTİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nasıl şehit_? ~ 11 yıl önce
allah yolunda müslümanlıgı yaymak için savasırken ölenlere şehit denir.. Bu ölenler sadece vefat eden vatandaşlarımızdır... Kitap öyle demiiyor mu ? Yoksa mirasınızı da kitaba göre paylaşmıyor musunuz? Müslümanlar nerdesiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işte böyle ~ 11 yıl önce
sen şehit olda öğret bize,hadi
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Kazanın nedeni sarih. Yok uçağın yanında füze patladı da, yok pilotlar kontrolü kayıp ettide. İyi de adama sormzlarmı kontrolü neden kayıp ettiler ( http://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/neden-pilotlarin-yorgunlugunu-tartismiyoruz.html) en iyisimi siz bu yazıyı birdaha okuyun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Siz onu benim külahıma anlatın. Bu uçuşun planlanmasında ve icrası yanlışlıka dolu. Şehit Pilotlarımızın tecrübesi bu kritik uçuş için yetersiz.Son zamanlarda üst üste yaşanan kazaların tamanında ortak payda pilotların tecrübe yetersizliği.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 11 yıl önce
Çünkü hepsi soluğu havayollarında alıyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000