24 Kasım 2010, Çarşamba 08:05:44

Müşterisini mağdur edene ceza geliyor

Bayram tatilinde Mısır başta olmak üzere yurtdışı turlarında turistleri zor durumda bırakanlara ceza geliyor
  • Sayın TÜRSAB, bu cezalar hakketen belini kıracak örnek cezalar olursa gayet iyi olur.. en azından kim dürüst,kim yalan,kim güçlü,kim zayıf görürüz... ve gerçek ve düzgün acentalar kalır..
TÜRSAB, bayram tatilinde Mısır başta olmak üzere yurtdışı turlarında turistleri zor durumda bırakanlarla ilgili bugün bir durum değerlendirmesi yapacak. Toplantılarda turistleri mağdur edenlere cezalar gelmesi bekleniyor
 
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bayramda Mısır turları başta olmak üzere yurtdışı turlarında yaşananan problemler nedeniyle müşterilerini mağdur eden seyahat acentalarına cezaya hazırlanıyor. Bugün bünyesindeki seyahat acentalarıyla Kurban Bayramı turlarının değerlendirmesini yapacak olan TÜRSAB'ın, müşterilerini mağdur durumda bırakan acenteleri cezalandıracağı öğrenildi. Toplantılar sırasında çok şikâyet alan bazı acentaların kapatılmasının da gündeme geleceği, bazı seyahat acentası yetkililerinin tatilcileri zor durumda bırakanla acentalara olan cezaların artırılması isteneceği de öğrenildi. Birkaç acentanın neden olduğu bu durumun toplumda yurtdışı turlarındaki algıyı zedelediği bu nedenle tüm sektörün ileride olumsuz etkileneceği ihtimali nedeniyle cezaların artırılması isteniyor.
 
'YER OLMADIĞINI BİLİYORLARDI'
 
Bayramda Mısır'a tur düzenleyen bazı acentalar Mısır'daki otellerin çifte rezervasyon yaptığını iddia ederek Kahire Havalimanı'na inen uçaktaki müşterilerini otellere yerleştirememişti. Bunun üzerine havalimanında mağdur olmuş, bazı tatilciler yurda kendi imkânlarıyla dönmek zorunda kalmıştı. Bazı acenta yetkilileri "Turlar Mısır'a giderken otellerde yer olmadığını biliyorlardı. Mısırlı otelciler büyük bir rahatlık içinde 'gelin, yer buluruz' gibi bir anlayışla çalıştılar ve bazı acentalar da onlara inandı. Bu durum kasıtlı olarak müşterilere yaşatıldı. Biz de bu durumun ortaya çıkacağını bildiğimiz için uçak doldurmak pahasına kimseyi mağdur etmemek için sadece garantili otellerle çalışarak uçağı yarısı boş olarak Mısır'a gönderdik. Ancak bazı acentalar bu riski bile bile yolcularını taşıdı ve bu olaylara neden oldu" iddiasında bulundu.
 
Zorunlu seyahat sigortası yeniden gündemde
 
TÜRSAB toplantısında mağduriyetlerin daha da artmaması için zorunlu seyahat sigortaları tekrar gündeme gelecek. Bugünkü haliyle seyahat sigortası acentanın iflası ile 24 saati geçen ve en az iki hizmet veren (otel ve transfer gibi) acentaların paket tur kapsamına giren tüm turlarında seyahat sigortası yaptırmasını zorunlu kılıyor. TURSAB'ın acentalarına sunduğu sigortada 30 bin euro teminatlı olup iflas dışında seyahat iptali, geri dönüş, sağlık gibi geniş bir kapsamı içeriyor. Tur bedeline göre ise müşteriye yansıtılan seyahat sigortası değeri değişiyor.
 
(Sabah)
Müşterisini mağdur edene ceza geliyor

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın TÜRSAB, bu cezalar hakketen belini kıracak örnek cezalar olursa gayet iyi olur.. en azından kim dürüst,kim yalan,kim güçlü,kim zayıf görürüz... ve gerçek ve düzgün acentalar kalır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000