04 Mayıs 2016, Çarşamba 09:06:30

Kaş Havaalanı meclis gündeminde

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Antalya’nın Kaş İlçesine yapılacağı iddia edilen Havaalanını Başbakan’a sordu.
  • sayın vekil birde THK nu sayın başbakana sorsan niye düzenli maaş verilmiyor yemek paraları ödenmiyor
  • yapın yapın antalyaya 3 tane bile az her 2 km bir havalimanı şart malum tikicanlar nasıl gidip gelir sonra
  • Haberde Kaş i mahvedecek bir havaalanindan bahsediliyo siz gelmis cahil siyaseti yapiyorsunuz. Hayati boyunca Kaş'a gelmemis, havasini dogasini ortamini bilmeyen hatta sorsan haritada yerini gosteremeyecek kisiler yapilsin tabii havaalani iyidir diye can atiyor. Yapmayın bir kac kisi rant elde edecek diye guzelim ilçeyi dogasini havasini bozmayin bozdurtmayin. Kaş ın ve Kaş tutkunlarinin en son ihtiyac duydugu sey suan bahsi gecen havaalani. Seven isteyen bilen zaten geliyor, inanin degmez koca bir beton yigini icin binlerce kisinin hayatini mahvetmeye huzurunu bozmaya.
  • Bu konu hakkinda normal bir vatandas Ulastirma bakanına mail atip Kasa havalimani yapana kadar AYT'ye hangar acin diye bir mail atiyor. Bakan konuyu DHMI genel mudurluguyle gorusuyor DHMI bildik yalanlarini siralayip AYT'de yer yok istimlak calismasi devam ediyor bla bla gibi mazeretler sunuyor. Bakanin sekreteride maili atan kisiye dogrudan telefon edip DHMI boyle boyle dedi diye bilgi veriyor, havalimanı yapilmayacak demiyor.Yani maalesef bu havalimanını yapacaklar gibi, umarim akli selim biri cikarda engel olur.
  • Her varlık gibi CHPKK fıtratına uygun işlerden olan kösteklik yapmaya devam ediyor. Dün operasyon yapan askerler yargılansın diyor bugünse bunu. Sonuç ebedi muhalefet ve halk cahil martafalları. AKP ye oy veren yüksek öğretimliler CHP nin toplam oyundan fazla olduğunu ise kabullenemiyorlar(kamuoyu araştırma sonucu internette bulabilirsiniz). İşin özü Hak ve batıl mücadelesi.
  • Yapılmasın mı demiş? Yoksa başka bir şey mi?
  • yine doğa katliamı, yine akp...
  • Siz CHP'lilre kalsaydı bu ülkede taşüstüne taş konulmaması lazımdı. Hadi canım başka kapıya. Siz gidin HDPkk'lıları nasıl kuratarırızın peşine düşün. Kankileriniz ya onlar.
  • Chp siyasi parti olarak vatandaşa hizmet olabilecek, vatandaşın faydasını olabilecek her türlü yatırıma karşı çıkan bir zihniyet olmuştur, tabi arkalarına dış güçleri de alarak..soruyorum size, eskiden yapılan boğaziçi köprüsü ne Hayır yapılmasın dediniz yapıldı, ardından yine 2. Köprü yapıldı Hayır ne gerek var dediniz, şimdi 3. Köprü yapılıyor hepsine de Hayır yapılmasın diyorsunuz bu nasıl bir zihniyettir, denizin altından tünel yapıldı Hayır yapılmasın, 3. Havalimanı yapılıyor yapılmaması için o kadar çabalarını ki aranıza Almanların desteğini alarak gezi olayların yaptınız, neymiş efendim çevreyi korumayı yok ya...Yalova da chp li belediye asırlık çınar araçlarını kökten kesti ne yaptınız, pis herif ler sizi giriniz çıkmadı, ne oldu..gezi de ağaçlar bir yerden başka bir yere taşındı kesilmesi yani, ispatı var...onun boş işleriniz. Bir de chp li vekiller ne yapar pkk li ve DHKP li teröristlerin morali leşlerini almaya giderler vatan hainlerini cenazelerini katılırlar. .yakışır tabiki..

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Antalya’nın Kaş İlçesine yapılacağı iddia edilen Havaalanını Başbakan’a sordu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Antalya’nın Kaş ilçesine bir havaalanı yapma projesi olup olmadığını soran Kara, yapılacağı iddia edilen havaalanının tam olarak nereye yapılacağını ve bunun için ne kadar alanın kamulaştırılmasının planlandığı sorularını da Başbakana yöneltti.

Yapılacak havaalanı inşasında çevreye verilecek zararların araştırılıp araştırılmadığını, bunun için bilimsel bir kurulun kurulmasının düşünülüp düşünülmediği sorularını yönelten CHP’li vekil, havaalanının yapılacağı alanın SİT alanı olduğu iddialarına da yanıt istedi.

Kaş’a yapılacağı iddia edilen havaalanının Sivil Toplum Kuruluşları ve halk tarafından tepki ile karşılandığını hatırlatan Kara, siyasi mercilerin de resmi bir açıklama yapmaktan kaçındığını gözlemlediklerini ve siyasi iktidarın bir oldu bittisi ile karşı karşıya kalmaktan endişe duyduklarını ifade etti.

Kara'nın verdiği soru önergesi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Ahmet DAVUTOĞLU tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

Antalya’nın Kaş İlçesine yapılacağı iddia edilen Havalimanı gerek ilçe halkı gerekse Sivil Toplum Kuruluşları tarafından tepki ile karşılanmaktadır, siyasiler tarafından resmi hiçbir açıklama yapılmaması ve bir oldu bitti ile havalimanının inşa edileceği endişesi kamuoyunu tedirgin etmektedir.

Bu bağlamda;

Antalya Kaş İlçesine Ulaştırma Bakanlığı tarafından bir havalimanı inşası planlanmakta mıdır?

Kaş’ta yapılacak havalimanı tam olarak nereye yapılacaktır?

Kaş’ta yapılacağı iddia edilen havalimanı için ne kadar alan kamulaştırılacaktır?

Kaş’ta yapılacak havalimanı sonucu oluşacak çevresel zararlar nelerdir? Bilimsel bir kurul tarafından inceleme yapılacak mıdır?

Antalya Kaş’ta yapılması planlanan havalimanının sit alanına yapılacağı iddiası doğru mudur?

Sakin şehir özelliğine sahip Kaş yapılması planlanan havalimanı ile bu özelliğini kaybedecektir, bu sebepten dolayı ilçe halkının görüşlerine başvurulacak mıdır?

Kaş Havaalanı meclis gündeminde

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

hava ambulnas ~ 8 yıl önce
sayın vekil birde THK nu sayın başbakana sorsan niye düzenli maaş verilmiyor yemek paraları ödenmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7-77 ~ 8 yıl önce
yapın yapın antalyaya 3 tane bile az her 2 km bir havalimanı şart malum tikicanlar nasıl gidip gelir sonra

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaş'lı Havacı ~ 8 yıl önce
Haberde Kaş i mahvedecek bir havaalanindan bahsediliyo siz gelmis cahil siyaseti yapiyorsunuz. Hayati boyunca Kaş'a gelmemis, havasini dogasini ortamini bilmeyen hatta sorsan haritada yerini gosteremeyecek kisiler yapilsin tabii havaalani iyidir diye can atiyor. Yapmayın bir kac kisi rant elde edecek diye guzelim ilçeyi dogasini havasini bozmayin bozdurtmayin. Kaş ın ve Kaş tutkunlarinin en son ihtiyac duydugu sey suan bahsi gecen havaalani. Seven isteyen bilen zaten geliyor, inanin degmez koca bir beton yigini icin binlerce kisinin hayatini mahvetmeye huzurunu bozmaya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Andro ~ 8 yıl önce
Bu konu hakkinda normal bir vatandas Ulastirma bakanına mail atip Kasa havalimani yapana kadar AYT'ye hangar acin diye bir mail atiyor. Bakan konuyu DHMI genel mudurluguyle gorusuyor DHMI bildik yalanlarini siralayip AYT'de yer yok istimlak calismasi devam ediyor bla bla gibi mazeretler sunuyor. Bakanin sekreteride maili atan kisiye dogrudan telefon edip DHMI boyle boyle dedi diye bilgi veriyor, havalimanı yapilmayacak demiyor.Yani maalesef bu havalimanını yapacaklar gibi, umarim akli selim biri cikarda engel olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Köstek ~ 8 yıl önce
Her varlık gibi CHPKK fıtratına uygun işlerden olan kösteklik yapmaya devam ediyor. Dün operasyon yapan askerler yargılansın diyor bugünse bunu. Sonuç ebedi muhalefet ve halk cahil martafalları. AKP ye oy veren yüksek öğretimliler CHP nin toplam oyundan fazla olduğunu ise kabullenemiyorlar(kamuoyu araştırma sonucu internette bulabilirsiniz). İşin özü Hak ve batıl mücadelesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasıl ~ 8 yıl önce
Yapılmasın mı demiş? Yoksa başka bir şey mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rezalet ~ 8 yıl önce
yine doğa katliamı, yine akp...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pehhh ~ 8 yıl önce
Siz CHP'lilre kalsaydı bu ülkede taşüstüne taş konulmaması lazımdı. Hadi canım başka kapıya. Siz gidin HDPkk'lıları nasıl kuratarırızın peşine düşün. Kankileriniz ya onlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AKPKK ~ 8 yıl önce
Beyne oskijen gitmiyor galiba, açılımları kim yaptı, davul zurna ile Habur'da PKK'lıları kim karşıladı, Şivan Perver'in teröristi öven şarkılarına hangi bakanlar hüngür hüngür ağladı, ele ele poz verdi??? Kimin sayesinde binlerce ton patlayıcı Güneydoğu'ya döşendi, açılım sırasında, devamında yüzlerce şehit verdik ? Çok mu tiner çektin ? Beynin yanmış senin !
camarothy ~ 8 yıl önce
Chp siyasi parti olarak vatandaşa hizmet olabilecek, vatandaşın faydasını olabilecek her türlü yatırıma karşı çıkan bir zihniyet olmuştur, tabi arkalarına dış güçleri de alarak..soruyorum size, eskiden yapılan boğaziçi köprüsü ne Hayır yapılmasın dediniz yapıldı, ardından yine 2. Köprü yapıldı Hayır ne gerek var dediniz, şimdi 3. Köprü yapılıyor hepsine de Hayır yapılmasın diyorsunuz bu nasıl bir zihniyettir, denizin altından tünel yapıldı Hayır yapılmasın, 3. Havalimanı yapılıyor yapılmaması için o kadar çabalarını ki aranıza Almanların desteğini alarak gezi olayların yaptınız, neymiş efendim çevreyi korumayı yok ya...Yalova da chp li belediye asırlık çınar araçlarını kökten kesti ne yaptınız, pis herif ler sizi giriniz çıkmadı, ne oldu..gezi de ağaçlar bir yerden başka bir yere taşındı kesilmesi yani, ispatı var...onun boş işleriniz. Bir de chp li vekiller ne yapar pkk li ve DHKP li teröristlerin morali leşlerini almaya giderler vatan hainlerini cenazelerini katılırlar. .yakışır tabiki..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Genetik Mutasyon ~ 8 yıl önce
Refleks oldu adamlarda refleks,Tik haline geldi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000