19 Aralık 2011, Pazartesi 08:10:50

İŞTE UÇAĞIN EN SAKİN YERİ

ABD’de yayımlanan Reader’s Digest dergisi, uçuş sırlarını pilotlardan öğrenerek açıkladı...
  • yorum yapan arkadaşlara, sonuç olarak uçak deli işi kardeşim düştünmü ölürsün suya inecekmiş çakılacakmış hikaye bunlar yok kanat en rahat yeriymiş koltuk düğmeleri hijyen değilmiş. Mahsun Kırmızıgül derki: Düşte Gör :)
  • Hava ısındıkça basıncın değişimi ile birlikte rüzgarda bir takım hızlanmalara, yön değişimlerine sebep olur, fakat öyle bir yazılmışki sabah uçuşları günlük güneşlik öğle uçuşları bol türbülanslı tarzında Sarsıntı,wind shear,micro macro burst kısacası türbülans vakalarının oluşumuna etki eden birçok neden vardır böyle bir genelleme olamaz
  • suya iniş her zaman çakılmak değildir,suya başarılı iniş yapan uçaklar da vardır,uçak fobisini tetiklemeyelim lütfen
- 16 saat molasız seferlerin de görevlerinin bir parçası olduğu pilotlar hiç belli etmeseler de bitik oluyor.

- Bir pilot tüm uçuş mürettebatını yerine geçmeye davet ediyorsa, söyledikleri can kulağıyla dinlenmeli. Zira, bu uyarı çok ciddi bir sorunla karşı karşıya olduğunun işaretidir.
 
- Bir pilot suya inişten bahsediyorsa, suya çakılacağını anlatmak istiyordur.
 
- Tüm pilotlar yıldırım çarpması deneyimi yaşar, büyük bir enerji patlamasını görür fakat etki etmeyeceğini bilirler. Fakat uçaklar yıldırıma karşı korunaklı üretildiği için korkutucu bir durum olmaz.

- En çok uçağın arkası sarsılır. Uçaklar da tahteravalli gibidir, bu yüzden en sakin yer kanat yanıdır.
 
- Eğer uçaktan korkuyorsanız, sabah uçuşlarını tercih edin. Çünkü hava ısındıkça basınç da artar ve daha sallantılı yolculuklar olur. Fırtınalar da genellikle öğleden sonra kopar.
 
- Uçak yolculukları, sadece hava değişiminden değil uçağın zayıf hijyeninden dolayı da hasta eder. Çünkü, servis tepsileri ve koltuk ayarları düğmeleri iyi temizlenmez.
 
- Motorlardan birinin bozulması bir sorun değildir. Çoğu zaman anonsu yapılmaz. Birçok uçak, seferini tek motoru arızalı rahat bir şekilde tamamlar.
 
- Havanın sisli olduğu anonsu, aslında görüş açısının sıfıra düştüğünün anonsudur. (Milliyet)
İŞTE UÇAĞIN EN SAKİN YERİ

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
yorum yapan arkadaşlara, sonuç olarak uçak deli işi kardeşim düştünmü ölürsün suya inecekmiş çakılacakmış hikaye bunlar yok kanat en rahat yeriymiş koltuk düğmeleri hijyen değilmiş. Mahsun Kırmızıgül derki: Düşte Gör :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hava ısındıkça basıncın değişimi ile birlikte rüzgarda bir takım hızlanmalara, yön değişimlerine sebep olur, fakat öyle bir yazılmışki sabah uçuşları günlük güneşlik öğle uçuşları bol türbülanslı tarzında Sarsıntı,wind shear,micro macro burst kısacası türbülans vakalarının oluşumuna etki eden birçok neden vardır böyle bir genelleme olamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
suya iniş her zaman çakılmak değildir,suya başarılı iniş yapan uçaklar da vardır,uçak fobisini tetiklemeyelim lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000