19 Nisan 2024, Cuma 16:10:47

İnsanlı hava platformları için imza töreni

Gök Vatan savunmasında önemli sözleşmelerin imzalandığı İnsanlı Hava Platformları Töreni gerçekleştirildi.

Gök Vatan savunmasında önemli sözleşmelerin imzalandığı İnsanlı Hava Platformları Töreni gerçekleştirildi.

Ülkemizin tam bağımsızlığında önemli rol oynayan İnsanlı Hava Platformları için imza töreni gerçekleştirildi. Yapılan törende Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ve Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün’ün yanı sıra, Kuvvet Komutanları, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanları ile Emniyet Genel Müdürü, Türkiye Cumhuriyeti Savunma Sanayii Başkanlığı’nda bir araya geldi.

Yerli ve millî hava sistemleri HÜRKUŞ-B, KAAN, HÜRJET ve GÖKBEY’in sunumları Savunma Sanayii Başkanlığı Daire Başkanları tarafından gerçekleştirildi. Tören kapsamında HÜRKUŞ-B, HÜRJET ve GÖKBEY sistemleri için teslimat sözleşmeleri imzalandı. Buna ek olarak KAAN için de yeni faaliyetlerini başlatmak üzere genişletilmiş sözleşmeye imza atıldı.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün  resmi X hesabından yaptığı paylaşımda törenle ilgili şu ifadelere yer verdi :

“Törenimize teşriflerinden ötürü; Milli Savunma Bakanımız Sayın Yaşar Güler’e, İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya, aynı hedef doğrultusunda çalıştığımız Saygıdeğer Kuvvet Komutanlarımız ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlarımıza, Emniyet Genel Müdürümüze, Tusaş’a, Alt Yüklenicilerimize, Mühendislerimize ve Başkanlığımız personellerine şükranlarımı sunuyorum.

Millî kabiliyetlerimizi sürekli gelişim sürecine tabi tutarak, dışa bağımlılığı sistematik olarak en aza indirme hedefine ve ülkemizin savunmada tam bağımsız idealine her gün daha da yaklaşmaktayız. Bu hedefimizde oldukça önemli bir aşama olan İnsanlı Hava Platformları Törenimizin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

(defenceturk)

İnsanlı hava platformları için imza töreni

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000