13 Nisan 2013, Cumartesi 14:27:22

HAVALİMANLARINDA EN RAHATSIZ EDİCİ DURUMLAR!

İskoçya merkezli uçak bileti karşılaştırma motoru Skyscanner, seyahatseverlere havaalanında onları rahatsız eden davranışları sordu.
  • Keşke hava limanı personelini çileden çıkartan rahatsız eden davranışlar ve yolcu tiplerinin açıklanacağı bir anket raporu oluşturulsa
  • Bütün yüzdeleri toplayınca % 102 yapıyor
  • En az 50 ulke gezdim Ataturk hava alani kapisinda sizleri bekleyen igrenc siren sesleri Dunyanin hicbir yerinde yok. Bu kadar insanlara saygisizlik ve Bu kadar gurultu kirliligi pes dogrusu..Ustelik bunun farkindaligi da yok...

1200’ü aşkın seyahatseverin katıldığı uluslararası anket sonuçları,  yolcuları en çok rahatsız eden davranışın, check-in ve uçuş kapılarındaki kuyruklarda araya girilmesi olduğunu ortaya koydu.

Ankete katılanların % 17’si yayılarak birden fazla koltuk kaplayanlardan rahatsız olduğunu belirtirken, % 12’si ise güvenlik kontrolü sırasında bir türlü hazırlanamayanlardan hoşlanmadığını bildirdi.

Seyahatseverlere göre uçuş kapılarında ve check- in kuyruklarında araya kaynamak, % 41 oy ile en rahatsız edici davranışların başında geliyor. Yayılarak birden fazla koltuk kaplamanın % 17, bagaj alım sırasında başkalarına yer açmamanın ise % 11 oy alması, yolcuların bencil davranışlardan rahatsız olduğunu gösteriyor.

Güvenlik kontrolü için kuyrukta beklerken hazırlanmayıp, ancak kendisine sıra geldiğinde bavulundaki dizüstü bilgisayar ve sıvıları çıkararak zaman kaybettirmek ise yolcuları en rahatsız eden üçüncü davranış olarak dikkat çekiyor.

Seyahetseverleri rahatsız eden diğer davranışlar ise, % 8 ile uçağa binmeden önce sarhoş olmak, % 7 ile check-in esnasında ağırlık sınırına takılıp bavulunu baştan yerleştirmek ve % 5 ile tekerlekli bavulla diğer yolcuların ayağının üstünden geçmek olarak sıralanıyor.

Seyahetseverlerin sadece % 1’i çocuklarını bavullarının üstüne oturtup taşıyanların ayağa dolanmasından rahatsız.

Havaalanında en rahatsız edici davranışlar

 

   1   Check-In / Uçuş kapısı kuyruklarında araya kaynamak   %41
   2   Yayılarak oturarak fazla koltuk kaplamak   %17
   3   Güvenlik kontrolü için uzun sürede hazırlanmak   %12
   4   Bavul alımında başkalarına yer açmamak   %11
   5   Uçağa binmeden sarhoş olmak   %8
   6   Fazla bagaj ağırlığında eşyaları tekrar düzeltmek   %7
   7   Tekerlekli bavul ile başkalarının ayağının üzerinden geçmek        %5
   8   Bavul üstünde çocuk taşıyıp başkalarının ayağına dolanmak   %1

 

HAVALİMANLARINDA EN RAHATSIZ EDİCİ DURUMLAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Diğer yüzü... ~ 11 yıl önce
Keşke hava limanı personelini çileden çıkartan rahatsız eden davranışlar ve yolcu tiplerinin açıklanacağı bir anket raporu oluşturulsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güvenelim mi ~ 11 yıl önce
Bütün yüzdeleri toplayınca % 102 yapıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
% 2... ~ 11 yıl önce
fazlasının kime zararı var?
Istanbul Siren ~ 11 yıl önce
En az 50 ulke gezdim Ataturk hava alani kapisinda sizleri bekleyen igrenc siren sesleri Dunyanin hicbir yerinde yok. Bu kadar insanlara saygisizlik ve Bu kadar gurultu kirliligi pes dogrusu..Ustelik bunun farkindaligi da yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sadece ~ 11 yıl önce
siren mi? % olarak en yuksek oranda ilgisiz ve bilgisiz olan liman personeli ve en saygisiz ve sorumsuz yolcu da bizim ulkemizde. Bilenler bilr.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000