30 Ekim 2011, Pazar 07:15:27

HAVACILIK MERAKI SARDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Bilim Teknoloji Kulübü, bu yıl da gençlerin ilgisi ile dolup taşıyor...
Hemen her gün bir okulun geldiği Bilim Teknoloji Kulübü’nü geçtiğimiz hafta Fevziye Tezcan Teknik Lisesi Gezi ve Havacılık Kulübü öğrencileri ziyaret etti.

Roket, uçak ve uzay araçlarının çalışma mekanizmalarını inceleyen 50 kişilik öğrenci grubu elektronik devreler kurarak org, radyo, yalan makinesi gibi elektronik aletler yapabileceklerini öğrendi. Gezi ve Havacılık kulübü öğrencileri Roket ve Havacılık atölyesinde yapılan çalışmalardan çok etkilendi. Öğrencilere BTK eğitmenleri tarafından roket, uçak ve uzay araçlarının çalışma mekanizmaları ile ilgili bilgi aktarıldı. Kulüp üyeleri ayrıca, maket uçak, roket yapımı, havacılık gösterileri ve hava fotoğrafçılığı gibi aktiviteleri de yerinde inceleme fırsatı yakaladı.
 
Öğrenciler BTK Elektronik laboratuarına ise adeta hayran kaldı. Öğrenciler burada, serbest elektronların hareketinden oluşan akımın denetimini, kontrolünü, akımın yol haritalarını tasarlayarak oluşturabilecekleri aletleri inceledi. BTK eğitmenleri öğrencilere bu esnada elektronik devreler kurarak org, radyo, yalan makinesi gibi elektronik aletler yapabileceklerini gösterdi.
 
Fevziye Tezcan Teknik Lisesi Gezi ve Havacılık Kulübü öğrencileri son olarak Mekatronik ve Robotik Atölyesini gezdi. Gençler burada ses, ışık, renk, dokunma sensörleri kullanarak ve basit yazılımlar oluşturarak, legolar yardımıyla robotların tasarlanabileceğine tanık oldular.
HAVACILIK MERAKI SARDI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000